Explozie

Momentul exploziei de la magazinul alimentar din Chişinău (VIDEO)

887
Doi oameni au murit, iar unul a fost rănit, în urma unei explozii produse în Chişinău, în pragul unui magazin alimentar de la intersecţia străzilor Alexei Mateevici şi Armenească.

CHIŞINĂU, 20 mart — Sputnik. Reprezentantul poliției a precizat într-un briefing de presă că unul dintre bărbații decedați a intrat la ora 11.00 în magazin, a luat 10 pachete de țigări, iar la ieșire i s-a propus să achite cumpărătura, el refuzând asta.

„Din mână sau din rucsac a căzut un obiect explozibil care a explodat la ieșirea din magazin. Puterea de distrugere a fost îndreptată spre stradă, unde era un bărbat neidentificat și care a fost străpuns de elementele explozibile ale dispozitivului", a mai spus reprezentantul legii.

Potrivit procurorilor, la momentul exploziei în magazin se aflau patru persoane, însă nimeni nu a avut de suferit.

"Este pornită urmărire penală pe art 145, omor intenţionat".

La poliţie şi ambulanţă a sunat angajatul unui alt magazin situat vizavi: "Au vibrat sticlele de la ferestre, s-a auzit foarte tare, chiar şi peretele un pic s-a zguduit. Am văzut persoana care se afla încă în suflare, care a decedat, care se afla între două maşini, mai respira, ţipa".

Взрыв в Кишиневе
© Sputnik /
Взрыв в Кишиневе

Poliţia a reuşit să-l identifice pe bărbatul care a provocat explozia. Acesta era în conflict cu familia sa, după ce a divorţat, iar anterior a fost judecat pentru păstrarea drogurilor şi amendat pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate. Era născut în 1968.

Vecina bărbatului spune că acesta a plecat de acasă acum două zile după mai multe certuri cu fosta soţie şi fiica de 18 ani. Potrivit ei, bărbatul deseori consuma alcool şi nu avea un serviciu.

Взрыв в Кишиневе
© Sputnik /
Взрыв в Кишиневе

Momentul în care bărbatul a detonat grenada a fost surprins de camerele de supraveghere. Detalii şi imagini exclusive publicate de Canal3.

887

Загрузка...