Vlad Filat

Ex premierul condamnat Vlad Filat, subiectul unui nou dosar penal

112
Vladimir Filat urma să iasă din pușcărie în data de 15 octombrie 2024, după ispășirea celor 9 ani de detenție. Acum s-ar putea ca nici atunci Filat să nu se bucure de libertate.

CHIȘINĂU, 30 ian — Sputnik. Nu mai există nici-un dubiu, Vladimir Filat este cercetat într-un nou dosar penal. Acest lucru l-a confirmat procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, în cadrul uniunii interviu realizat de Ziarul de Gardă și preluat pe site-un procuratura.md.

Întrebat fiind de jurnaliști "despre ce este celălalt dosar în care e vizat Filat?", Eduard Harunjen a răspuns sec, dar clar: "Este legat tot de frauda bancară. Asta e tot ce pot să vă spun".

Amintim că pe 27 iunie 2016, Filat a fost condamnat de prima instanţă la nouă ani de puşcărie în penitenciar de tip închis. Decizia a fost menținută și de instanțele ierarhic superioare, iar fostul lider PLDM a epuizat toate căile de atac.

Procurorii au cerut pentru fostul premier Filat, care a fost și liderul PLDM, 19 ani de închisoare, iar avocații au solicitat achitarea integrală a fostului deputat.

Ex-premierul se află în arest în Penitenciarul nr.13 din Chișinău.

Fostul şef al Guvernului şi deputat PLDM a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat.

Vladimir Filat va ieși din închisoare la 15 octombrie 2024, asta dacă nu va fi condamnat din în dosarul l-a care s-a referit procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen.

112
Tagurile:
nou dosar penal, Vlad Filat, Republica Moldova
Tematic
Dosarul ex-premierului condamnat Vlad Filat: Eveniment anunțat pentru mâine
Mesajul lui Vlad Filat înainte de ședința decisivă
Marți, 12 decembrie, Vlad Filat va fi la un pas de libertate
Vlad Filat va ieși la libertate pe 13 decembrie 2017? Decizia CSJ
Filat nu se dă bătut: Ultima tentativă de a ieși din închisoare
Angela Gonța caută un prinț, dar altul decât Filat. Iată de ce - FOTO
De doi ani după gratii: Ce face acum fostul premier Vladimir Filat

Загрузка...