Traian Băsescu

Băsescu, acid după decizia instanței de la Chișinău

503
(reînnoit 14:13 22.01.2018)
Fostul președinte al României Traian Băsescu le-a răspuns jurnaliștilor dacă se mută la Chișinău după pronunțarea deciziei instanței de judecată în cazul cetățeniei Republicii Moldova

Traian Băsescu Траян Бэсеску
© AFP 2019 / GEORGES GOBET
BUCUREȘTI, 22 ian — Sputnik. Magistrații Judecătoriei Chișinău (sediul Botanica) au decis că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a procedat în conformitate cu buchea legii atunci când a semnat decretul prin care i-a retras cetățenia Republicii Moldova fostului președinte al României Traian Băsescu.

Motivul invocat de președinte a fost că Traian Băsescu nu a locuit timp de trei ani în Republica Moldova ca să aibă dreptul la cetățenie.

Solicitat de jurnaliști, Traian Băsescu a refuzată să comenteze decizia instanței de judecată. El doar a spus că aceasta trebuie respectată.

Jurnaliștii l-au întrebat dacă are de gând să se mute la Chișinău ca să întrunească această condiție legală pentru a primi cetățenia.

"Mă mut în aceeași măsură în care cei 700.000 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova trebuiau să se mute în România ca să obțină cetățenia. Și domnul avocat al domnului Igor Dodon a obținut cetățenia fără să trebuiască să stea trei ani în România", a răspuns fostul președinte al României Traian Băsescu.

503
Tagurile:
Cetățenie, Judecată, Traian Băsescu, Moldova
Тема:
Traian Băsescu și cetățenia moldovenească (22)

Загрузка...