Catastrofa aviatică care s-a petrecut în Coasta de Fildeș

Patru moldoveni au murit în catastrofa aviatică de astăzi

316
(reînnoit 17:26 14.10.2017)
Potrivit presei, printre persoanele care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui avion în Oceanul Atlantic sunt patru moldoveni

CHIŞINĂU, 14 oct — Sputnik. Patru cetăţeni ai Republicii Moldova au murit, iar alţi doi au fost răniţi, în urma prăbuşirii unui avion care a decolarea de pe aeroportul din Abidjan, Coasta de Fildeş, potrivit agenţiei Reuters, care face trimitere la surse din cadrul organelor de drept.

Publicaţia mai precizează că au avut de suferit şi patru cetăţeni francezi.

Informaţia privind moartea cetăţenilor moldoveni nu a fost confirmată deocamdată de Ministerul moldovean de Externe.

Avionul de tip cargo s-a prăbuşit sâmbătă, la 8.30, ora locală (11.30 ora Chişinăului) lângă Coasta de Fildeş, imediat după decolarea de pe aeroportul din Abidjan.

Aeronava a decolat în condiţii de ploaie torenţială şi vânt puternic, ceea ce ar fi putut cauza accidentul.

Potrivit site-ului koaci.com, avionul cargo transporta materiale pentru armata franceză.

Într-un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene se menționează că autoritățile statului s-au autosesizat și întreprind acțiuni pentru a elucida cazul dat.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova s-a autosesizat pe marginea informațiilor apărute în presă referitoare la decesul a 4 cetățeni moldoveni într-un accident aviatic produs în Coasta de Fildeș. MAE IE întreprinde toate demersurile corespunzătoare pentru a stabili dacă într-adevăr printre victimele accidentului se află cetăţeni moldoveni, precum şi circumstanţele prăbuşirii avionului”, este scris în cominicatul MAEIE.

​Fragmente  ale avionului au fost aduse de valuri la ţărm. Continuă acţiunile de salvare şi căutare.

316
Tagurile:
Moldoveni

Загрузка...