Iulian Fota

Iulian Fota: Declarația Parlamentului Republicii Moldova este egală cu zero

196
(reînnoit 16:59 21.07.2017)
Vineri, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat o declarație referitoare la retragerea trupelor ruse din Republica Moldova, însă fostul consilier prezidențial Iulian Fota a precizat că este egală cu zero.

BUCUREȘTI, 21 iul — Sputnik. Declarația Parlamentului din Republica Moldova este făcută să acopere impasul pe care Republica Moldova îl are în relația cu Bruxelles-ul din cauza modului în care se implementează sistemul electoral, a declarat Iulian Fota pentru Agerpres.

Potrivit fostului consilier prezidențial, din punct de vedere electoral, Republica Moldova a fost pusă în brațele socialiștilor care vor avea un rezultat copleșitor în alegerile parlamentare, cam 60%.

"Ca să acopere acest impas, pentru că Occidentul și Uniunea Europeană sunt foarte deranjați de faptul că așa-numiții proeuropeni și pro democrați din Republica Moldova nu au ținut cont de observațiile și sfaturile venite dinspre Vest, au creat momentul acesta, care nu are niciun fel de semnificație din punct de vedere politic sau strategic. Declarația este egală cu zero", a afirmat Iulian Fota.

Totodată, acesta a semnalat faptul că declarația vine într-un moment nepotrivit, având în vedere vizita premierului Mihai Tudose la Chișinău.

Iulian Fota este de părere că la mijloc sunt două variante: ori o complicitate cu Dodon, ceea ce ar fi cel mai greu de înțeles și ar însemna că România s-ar plasa mai degrabă pe partea lui Dodon decât pe partea UE, fie o lipsă gravă de respect a moldovenilor față de români.

Vineri, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, cu votul a 61 de deputați, o declarație privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul țării.

Partidului Democrat (PDM), Partidului Liberal Democrat (PLDM), Partidului Liberal (PL) și Grupului Popular European au votat pentru retragere, în timp ce comuniștii au lipsit, iar socialiștii au părăsit sala de ședințe în semn de protest.

 

196
Tagurile:
egal cu zero, Consilier prezidențial, Declarație, Parlamentul Republicii Modova, Iulian Fota

Загрузка...