Ninsori

Peste Moldova se abat ninsorile și vânturile puternice

1548
(reînnoit 16:57 13.01.2017)
Meteorologii moldoveni prognozează ninsori abundente: află pe Sputnik.md când se va năpusti intemperia peste țara noastră.

CHIȘINĂU, 13 ian — Sputnik. Meteorologii de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță că ne așteaptă ninsori abundente. Unul dintre principalii specialiști ai SHS, Valentina Bildina, sinoptician coordonator, a explicat în exclusivitate pentru Sputnik cum se va schimba vremea în următoarele zile.

„În următoarele zile vremea se va încălzi. VA veni o masă de aer cald și temperaturile vor crește. Noaptea coloana din termometru va arăta 1..-6 grade, iar ziua 0..+4 grade. Vor cădea precipitații foarte slabe", a declarat Bildina.

Potrivit dânsei, în orele zilei sunt posibile ploi, inclusiv ploi mărunte sau ceață, iar din această cauză este foarte probabilă formarea poleiului, în special în orele serii și dimineața. Gheața se va topi în orele zilei. Vântul s-ar putea înteți, mai cu seamă în raioanele de Sud-est ale țării și ar putea să atingă până la 15 metri pe secundă.

Bildina a subliniat că începând cu data de 15 ianuarie curentul de aer cald va fi înlocuit de unul rece și vor reveni înghețurile.

„Duminică noaptea se așteaptă —7..-12 grade, iar ziua temperaturile vor oscila în jurul gradației zero. Gerurile vor deveni mai puternice luni, 16 ianuarie. Noaptea vom avea deja temperaturi de la —11 până la —16, iar ziua de la —1 până l a-6. Apoi, după ce va veni ciclonul sudic, care se va deplasa spre Marea neagră, în Moldova ar putea să ningă", a mai declarat interlocutoarea.

Ea a precizat că în zilele de 17 și 18 ianuarie în Moldova ar putea să ningă iarăși.

„Totul va depinde de felul în care se va comporta ciclonul. De aceea, deocamdată este prematur să vorbim despre intensitatea precipitațiilor. La această ora putem spune că precipitațiile ar putea fi de la slabe până la moderate, însă nu putem exclude faptul că am putea avea și ninsori abundente", a mai subliniat expertul.

În perioada respectivă se așteaptă și vânturi mai puternice, de la 15 până la 18 metri pe secundă. Specialistul a mai menționat că din 19 ianuarie vântul se va înteți.

1548
Tagurile:
Vânt puternic, Ninsori, Prognoză, Meteo, SHS, Moldova
Tematic
Cod Galben de ninsori puternice în Moldova

Загрузка...