Turul doi al alegerilor prezidențiale în Moldova

Înainte de turul doi, Igor Dodon o depășește pe Maia Sandu cu 10%

435
(reînnoit 09:19 08.11.2016)
Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova a făcut publice rezultatele unui nou sondaj sociologic, realizat în perioada 1 - 5 noiembrie, pe un eșantion de 1750 de persoane din 78 de localități. Realizatorii studiului sociologic au declarat că acesta este reprezentativ, iar marja de eroare este de plus/minus 3 la sută.

CHIȘINĂU, 7 noiembrie — Sputnik.  Principalele întrebări la care au oferit răspunsuri persoanele chestionate țin de aspectele sociale, economice și politice.

Participanții la sondaj, potrivit autorilor studiului, au manifestat un interes sporit pentru soluționarea problemelor de ordin social de către persoanele aflate în funcții de conducere. Pe locul doi se află chestiunile de ordin economic, iar cele politice abia pe locul trei.

Respondenții au răspuns și la întrebări privind alegerile prezidențiale.

Potrivit sondajului în turul doi al alegerilor prezidențiale participanții la sondaj ar fi dispuți să voteze astfel:

Pentru Igor Dodon — 49,8 la sută;

Pentru Maia Sandu — 39,7 la sută.

Ceilalți respondenți fie că au declarat că nu vor merge la vot, fie încă nu au decis cui dintre cei doi îi vor acorda votul.

Autorii sondajului mai precizează că intenția tendința de prezență la urme în turul doi al scrutinului practic nu s-a schimbat. De asemenea, ei susțin că rezultatul final poate fi influențat atât de votul din diaspora, dar și de comportamentul candidaților în ultima săptămână de campanie electorală.

435
Tagurile:
Favorit, Dodon, Turul doi, Sandu, Candidați, Alegeri prezidenţiale, Sondaj, Igor Dodon, Maia Sandu, Moldova
Tematic
La București, Dodon l-a depășit pe Ghimpu

Загрузка...