Mihai Ghimpu la tribună

Urgent: Mihai Ghimpu va vorbi într-un briefing despre retragerea sa din cursă

138
(reînnoit 18:15 28.10.2016)
Liderul liberalilor moldoveni Mihai Ghimpu a făcut un anunț ad-hoc pe pagina sa de Facebook. Acesta și-a chemat susținătorii să-l urmărească live în această seară, când Ghimpu va transmite un mesaj extraordinar.

CHIȘINĂU, 28 oct — Sputnik. Sursele Sputnik precizează că în tabăra electorală a liberalilor situația este extrem de tensionată, iar presiunea politică asupra PL a devenit una insuportabilă. Din acest motiv Ghimpu este îndemnat să facă cel puțin pe ultima sută de metri declarația că se retrage din cursă.

Mihai Ghimpu și Anatol Șalaru
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Potrivit surselor Sputnik, există doi factori care pun presiune mare pe PL. Primul este insistența unor politicieni occidentali, iar cel de al doilea îl constituie rezultatele sondajelor sociologice.

Specialiștii în strategii electorale din echipa PL sunt panicați de popularitatea foarte modestă a candidatului la funcția de președinte Mihai Ghimpu. Ei susțin că PL va pierde mult mai puțin dacă se va retrage din cursă, invocând parcursul european, decât dacă Ghimpu va acumula un scor catastrofal.

Potrivit sfetnicilor lui Ghimpu, chiar dacă timp nu mai rămâne pentru o retragere efectivă din cursă, așa cum a făcut-o Marian Lupu, care a îndeplinit toate procedurile, faptul că liderul PL va anunța că se retrage va putea fi folosit ulterior drept un argument precum că numărul prea mic de voturi este cauzat de anunțul privind renunțarea la cursă, dar nu rezultatul prăbușirii totale a liberalilor.

Sursele Sputnik mai comunică și faptul că în aceste clipe Ghimpu este foarte nervos, derutat și încă stă la dubii. Acesta ar putea să se răzgândească în orice moment.

138
Tagurile:
Cursa prezidențială, Ghimpu, Retragere, Declarație, PL, Mihai Ghimpu, Moldova
Tematic
Ghimpu a fost scos din cursă de presă. Îi „cedează" lui Sandu proiectul unirii
Meteo Moldova

Meteo Moldova: Prognoza meteorologilor moldoveni - detalii

39
(reînnoit 09:50 20.06.2021)
Canicula se pare că nu se grăbește să vină. Maxime de până la 26 de grade prognozează meteorologii pentru acest sfârșit de săptămână, iar ploile continuă și duminică. 

CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. Pentru duminică, 20 iunie, meteorologii prognozează cer noros, pe arii extinse ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, ziua izolat vor cădea averse puternice cu grindină. Totodată, vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală, iar vântul va sufla din nord spre sud, de la slab la moderat. 

Termometrele vor indica +21..+24° С în raioanele de nord, +22..+25° C, în raioanele centrale, +23..+26° C  în raioanele de sud, iar în Capitală se așteaptă +23..+25° C.

Prognoza meteo pentru 20 - 26 Iunie 2021
Prognoza meteo pentru 20 - 26 Iunie 2021

Pentru 21 iunie, meteorologii prognozează ploi de scurtă durată și cu descărcări electrice. Totodată, în următoarele 24 de ore, pe sectorul satul Hrușca - orașul Camenca va crește nivelul apei cu 0.5-1.0 m, iar pe celelalte sectoare ale râului Nistru, Prut și pe râurile mici regimul hidrologic nu se va modifica esențial.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 20 iunie 2012 a fost înregistrată temperatura de 36,2 grade Celsius, fiind consideră cea mai caldă zi de 20 iunie de la începutul măsurărilor termice, adică din 1886. Valoarea minimă din această zi a fost înregistrată în anul 1998 - atunci au fost 8,5 grade Celsius.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

39

Загрузка...

Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău

90
(reînnoit 00:50 19.06.2021)
Aeronava care aduce din Federația Rusă un nou lot de vaccin "Sputnik V" aterizează pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Liderul socialiștilor, care se află în aceste zile într-o vizită în Federația Rusă, a precizat că astăzi în Republica Moldova vor ajunge din Federația Rusă 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”.

„40 de mii pentru malul drept al Nistrului și 20 de mii pentru malul stâng. În afară de aceasta, avem înțelegerea de a semna un acord pentru un milion de doze „Sputnik V”, ale căror prime partide ar putea să vină în viitorul apropiat în Republica Moldova”, a precizat președintele PSRM în cadrul emisiunii sale săptămânale „Igor Dodon răspunde”.

Precizăm că pe 24 aprilie, primul lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului a fost livrat țării noastre. Potrivit Ministerului de Externe Al Federației Ruse, "partea rusă a luat o decizie de principiu de a furniza Moldovei 182 de mii de doze de "Sputnik V", inclusiv 62 de mii de doze pentru Transnistria".

Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”. Totodată, în data de 24 aprilie Republica Moldova a recepționat primul lot de vaccin din Federația Rusă. Este vorba de 71 de mii de doze de vaccin oferite cu titlu de donație. Vaccinul "Sputnik V" a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

90
Tematic
A doua țară din UE care a început vaccinarea cu Sputnik V
Autorizarea din partea UE a vaccinului rusesc Sputnik V, amânată cu câteva luni
Putin: Știința rusă și-a demonstrat forța prin crearea vaccinului ”Sputnik V”

Загрузка...

ISS: Astronauții instalează noi panouri solare pe Stația Spațială

0
(reînnoit 18:26 21.06.2021)
Noi rețele de panouri solare au fost instalate duminică pe Stația Spațială Internațională... lucrarile de montaj au durat apreape 6 ore.

Astronauții NASA Shane Kimbrough și Thoma Pesce, de la Agenția Spațială Europeană (ESA), au efectuat un pasaj spațial pentru instalare.

Panourile a fost instalate pe segmentul de fermă P6. Lucrul a durat aproape șase ore.

În timpul ieșirii anterioare în spațiu, pe 16 iunie, astronauții instalaseră parțial prima matrice solară, dar din cauza unor probleme tehnice, nu au reușit să finalizeze lucrarea.

Potrivit NASA, actualele opt panouri solare ale Stației Spațiale Internațonale instalate acum aproximativ 20 de ani au arătat semne de epuizare.

0
Tagurile:
ISS, NASA

Загрузка...