Elicopter SMURD

Membrii echipajului elicopterului SMURD, decorați post-mortem

77
(reînnoit 14:32 02.06.2017)
Membrii echipajului SMURD, care și-au pierdut viața în accidentul de la Haragâș, vor primi post-mortem titlul onorific de cetățean de onoare al raionului Cantemir, din Republica Moldova. O decizie în acest sens a fost adoptată în unanimitate de aleșii locali.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Consilierii raionali din raionul Cantemir, au decis să le ofere post-mortem acest titlul tuturor celor care au murit la datorie în accidentul de la Haragâș, menționează portalul local de știri ziuadeazi.md.

Aleșii locali au recurs la acest gest pentru a transmite un mesaj simbolic în adresa Consulatului României de la Cahul, dar și opiniei publice din țară, prin care își exprimă recunoștința față de eroii care au murit la datorie.

„Am decis să facem acest gest nu pentru ca să fim lăudați, ci pentru ca societatea și Consulatul României la Cahul să vadă că nouă ne pasă și că suntem recunoscători pentru tot ce face România pentru noi”, a declarat consilierul Vladimir Moldovanu.

Titlul onorific va fi oferit pe data de 27 august, în cadrul ceremoniei de celebrare a 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova.

Amintim că în luna iunie, în preajma satului Haragâș, raionul Cantemir, s-a prăbușit un elicopter SMURD, care venea la Cahul pentru a prelua un bolnav în stare gravă. Patru membri ai echipajului au decedat pe loc.

77
Tagurile:
Echipaj, Elicopter, SMURD, Cantemir, Moldova
Tematic
Salvatorii SMURD, conduşi pe ultimul drum
Iată ipoteza principală a prăbuşirii elicopterului SMURD în Moldova
Oficial: cercetarea la locul prăbuşirii elicopterului SMURD a fost finalizată

Загрузка...