Mitingul Diasporei „România, trezește-te!”

4220
(reînnoit 14:11 11.08.2018)
Protest diaspora - transmisiune LIVE de la acțiunea de protest a diasporei din Piața Victoriei București, 10 august 2018.

Pe 10 august 2018 la București are loc o manifestație de protest în Piața Victoriei. Inițial, organizarea mitingului a fost asumată de Federația Românilor de Pretitudineni, o asociație înființată acum o lună la Bruxelles, care pretinde că ar reprezenta mai multe asociații ale românilor din afara granițelor. Ulterior, aceasta a declarat că a renunțat la cererea de autorizare a mitingului, sub pretextul că nu a primit niciun răspuns din partea primăriei.

Anterior, unul din pretinșii organizatori ai manifestației, Ovidiu Grosu, a ajuns în vizorul DIICOT, după ce a făcut niște declarații în care incita la violențe.

4220
Tagurile:
Digi live, Antena 3 LIVE, Digi24 Live, 10 august 2018, realitatea live, live, diaspora, Miting, PSD, Ovidiu Grosu, Klaus Iohannis, Liviu Dragnea, bucuresti, Piața Victoriei, București
Тема:
Acțiunea de protest pe 10 august la București (65)
Tematic
Mesaj neaşteptat al Jandarmeriei Române înainte de protest - nu va ierta nimic
Protest la București: e o apocalipsă a porcului românesc - VIDEO
Protestul diasporei - cifre uriașe, violență, dar nimeni nu mai răspunde!
Românii din Diaspora între insecuritatea europeană și prosperitatea de acasă
Dăncilă taxează românii din diaspora. Ce urmărește Guvernul
(0:00 / .00Mb / )

Noi proteste ale Vestelor Galbene în Franța

399
(reînnoit 12:59 12.01.2019)
Urmăriți transmisiunea în direct de la cea de-a noua acțiune de protest ale Vestelor Galbene care ale loc sâmbătă în Franța.

Manifestații neautorizate au loc în mai multe orașe ale țării. Ministerul de Interne al Franței a declarat anterior că la acțiuni de protest ar pute participa peste 50 mii de persoane. De asemenea, forțele de ordine nu exclud existența unor provocări.

Autoritățile provinciei Berry au decis sâmbătă să închidă muzeele, parcurile și sediile autorităților municipal. Acțiunile de protest ar urma să aibă loc și la Bordeaux, Marsilia, Toulouse, Lyon, Strasbourg, Lille, Nantes, Rennes.

399
Tagurile:
Franța, Vestele Galbene, live, proteste
Тема:
Protestele "Vestelor Galbene"
Tematic
Vestele galbene vor schimba soarta Europei la următoarele alegeri
Protestele Vestelor Galbene: a fost arestat boxerul-protestatar
Vestele Galbene: Vreţi revoluție, o veţi avea!”. VIDEO

Загрузка...
Theresa May

Theresa May, alocuțiune în Parlament după amânarea votării Acordului Brexit

150
Transmisiune în direct din sala de ședințe a legislativului britanic.

BUCUREȘTI, 10 dec - Sputnik. Prim-ministrul Marii Britanii a expus în fața deputaților poziția cabinetului său după care a răspuns la numeroase întrebări și replici venite din partea asistenței.

​După cum era de așteptat, dezbaterile au fost furtunoase, ele au contiuat și după ce Theresa May s-a retras.

150

Загрузка...

Adevărul despre spitalele din România: mărturii din linia întâi VIDEO

0
(reînnoit 20:03 15.04.2021)
Eroii din linia întâi vorbesc, la un an de la debutul pandemiei de coronavirus în România, despre felul în care aceasta le-a schimbat viața, dar și despre ingrata situație în care au ajuns acum, aceea de a fi numiți ”criminali”.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. La un an de la debutul pandemiei de coronavirus, sistemul medical românesc, care a trecut prin multiple schimbări, unele de la o oră la alta, a ajuns în situația cumplită în care eroii din linia întâi să fie jigniți, umiliți și transformați, efectiv, în dușmani ai societății. Acest lucru s-a făcut, desigur, cu participarea generoasă a unei game întregi de cetățeni care, folosindu-se fie de influența lor dată de funcție, fie de rețelele sociale, au transformat, în ochii unei părți a opiniei publice din România, medicii, asistentele, infirmierele în ”asasini”, ”criminali”, iar spitalele, în locuri ale groazei.

Care este adevărul și cum a schimbat pandemia de coronavirus viața angajaților din sistemul sanitar? Iată o întrebare la care corespondentul Sputnik Georgiana Arsene a încercat să afle răspunsuri de la câțiva angajați ai mai multor spitale importante din București.

Gina Vochin este asistent medical la Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino din București, lider de sindicat și secretar general la Uninea Sindicală SANITAS București. Inițial, unitatea spitalicească a fost una non COVID, cu zone tampon, unde pacienții erau testați și apoi trimiși în secțiile unde era cazul.

Numărul de paturi s-a redus, astfel încât unele saloane au rămas doar cu un pat. Vorbim de zona tampon.

La un an de zile, nemulțumirea este că lucrurile din sistem nu sunt puse la punct.

”În această perioadă, s-a acumulat nemulțumire la nivelul pacienților și la nivelul nostru, pentru că s-a muncit fără concedii, s-a muncit fără libere. Fiind spital non-COVID, sporul acela de COVID nu s-a dat, deși colegele mele, și eu am intrat pe zona roșie și am tratat COVID”, spune Gina Vochin.

Aceasta a adăugat că sporul s-a dat, în spitalele non COVID, strict pe numărul de ore cât s-a lucrat la pacient.

În spațiul public s-a vehiculat ideea că pacienții nu mai primesc îngrijiri pentru afecțiunile de care suferă – cancer, spre exemplu – și că toată atenția este ocupată de coronavirus.

Gina Vochin a vorbit despre acest aspect controversat. Explicațiile le puteți urmări în materialul video de mai jos.

0

Загрузка...