Mitingul Diasporei „România, trezește-te!”

4210
(reînnoit 14:11 11.08.2018)
Protest diaspora - transmisiune LIVE de la acțiunea de protest a diasporei din Piața Victoriei București, 10 august 2018.

Pe 10 august 2018 la București are loc o manifestație de protest în Piața Victoriei. Inițial, organizarea mitingului a fost asumată de Federația Românilor de Pretitudineni, o asociație înființată acum o lună la Bruxelles, care pretinde că ar reprezenta mai multe asociații ale românilor din afara granițelor. Ulterior, aceasta a declarat că a renunțat la cererea de autorizare a mitingului, sub pretextul că nu a primit niciun răspuns din partea primăriei.

Anterior, unul din pretinșii organizatori ai manifestației, Ovidiu Grosu, a ajuns în vizorul DIICOT, după ce a făcut niște declarații în care incita la violențe.

4210
Tagurile:
Digi live, Antena 3 LIVE, Digi24 Live, 10 august 2018, realitatea live, live, diaspora, Miting, PSD, Ovidiu Grosu, Klaus Iohannis, Liviu Dragnea, bucuresti, Piața Victoriei, București
Тема:
Acțiunea de protest pe 10 august la București (64)
Tematic
Mesaj neaşteptat al Jandarmeriei Române înainte de protest - nu va ierta nimic
Protest la București: e o apocalipsă a porcului românesc - VIDEO
Protestul diasporei - cifre uriașe, violență, dar nimeni nu mai răspunde!
Românii din Diaspora între insecuritatea europeană și prosperitatea de acasă
Dăncilă taxează românii din diaspora. Ce urmărește Guvernul
(0:00 / .00Mb / )

Noi proteste ale Vestelor Galbene în Franța

397
(reînnoit 12:59 12.01.2019)
Urmăriți transmisiunea în direct de la cea de-a noua acțiune de protest ale Vestelor Galbene care ale loc sâmbătă în Franța.

Manifestații neautorizate au loc în mai multe orașe ale țării. Ministerul de Interne al Franței a declarat anterior că la acțiuni de protest ar pute participa peste 50 mii de persoane. De asemenea, forțele de ordine nu exclud existența unor provocări.

Autoritățile provinciei Berry au decis sâmbătă să închidă muzeele, parcurile și sediile autorităților municipal. Acțiunile de protest ar urma să aibă loc și la Bordeaux, Marsilia, Toulouse, Lyon, Strasbourg, Lille, Nantes, Rennes.

397
Tagurile:
Franța, Vestele Galbene, live, proteste
Тема:
Protestele "Vestelor Galbene"
Tematic
Vestele galbene vor schimba soarta Europei la următoarele alegeri
Protestele Vestelor Galbene: a fost arestat boxerul-protestatar
Vestele Galbene: Vreţi revoluție, o veţi avea!”. VIDEO

Загрузка...
Theresa May

Theresa May, alocuțiune în Parlament după amânarea votării Acordului Brexit

147
Transmisiune în direct din sala de ședințe a legislativului britanic.

BUCUREȘTI, 10 dec - Sputnik. Prim-ministrul Marii Britanii a expus în fața deputaților poziția cabinetului său după care a răspuns la numeroase întrebări și replici venite din partea asistenței.

​După cum era de așteptat, dezbaterile au fost furtunoase, ele au contiuat și după ce Theresa May s-a retras.

147

Загрузка...
Stație spațială internațională

Forțele spațiale ale SUA vor putea desfășura operațiuni ofensive

0
(reînnoit 18:47 11.08.2020)
Forțele spațiale ale Statelor Unite vor putea desfășura operațiuni ofensive în cazul în care va fi necesar, se spune în doctrina acestor noi forțe armate.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Forțele spațiale ale SUA, în caz de necesitate, ar putea desfășura acțiuni ofensive și să atace obiecte terestre și în spațiul cibernetic, se menționează în doctrina acestor noi forțe armate ale Statelor Unite.

Donald Trump
© Sputnik / Алексей Витвицкий

În documentul, întitulat “Forța spațială” (Spacepower) se specifică destinația trupelor spațiale și se explică de ce SUA considera spațiul cosmic un câmp de acțiuni militare. În doctrină operațiunile militare în spațiu sunt tratate ca o formă separate a acțiunilor militare, nu ca o sferă aflată în competența altor trupe.

Operațiunile ofensive, potrivit doctrinei, pot fi desfășurate “atunci când este justificat”. În special, pentru contracararea inamicului care vrea să obțină accesul la sfera spațială sau să o utilizeze în interese proprii. Acțiunile ofensive, precum se menționează, “au o importanță deosebită pentru obținerea supremației în spațiu”.

“Operațiunile ofensive au ca țintă capacitățile spațiale și sistemele de apărare antispațială a inamicului, diminuarea eficienței și letalității forțelor inamice în toate domeniile. Operațiunile ofensive sunt îndreptate spre atingerea supremației și a capacității de a neutraliza misiunile spațiale a inamicului până ca acestea să fie utilizate împotriva unor forțe aliate”, se spune în document.

Forțele spațiale menționează că desfășurarea unor operațiuni ofensive nu se limitează la contracararea sistemelor de apărare antirachetă a inamicului, ci poate avea loc în raport cu “întreaga gamă a potențialului antisatelit a potențialului inamic”. În această categorie sunt incluse țintele terestre și obiectivele din spațiul cibernetic.

De asemenea, forțele spațiale își rezervă dreptul de a desfășura operațiuni defensive – atât pasive, cât și active. Cele din urmă sunt necesare “pentru distrugerea, lipsirea de mijloacelor ofensive ale inamicului, diminuarea capacității de a îndeplini misiunile sau diminuarea eficienței amenințărilor”.

Forțele spațiale ale SUA au fost înființate pe 20 decembrie 2019. În ianuarie 2020, în funcția de comandant al Comandamentului Forțelor Spațiale a fost numit generalul John W. Raymond.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Spațiul cosmic, SUA
Tematic
Forțele Spațiale Ruse în acțiune
Trump: SUA au rămas în urma Rusiei în dezvoltarea forțelor spațiale
Trump a semnat decretul de înființare a forțelor spațiale

Загрузка...