ELENA UDREA

NUCLEARA în Justiție: Udrea ar fi ”divulgat secrete de stat”

1856
(reînnoit 10:21 03.06.2021)
Fostul om de încredere al ”Axei București – Londra – Washington” ar fi divulgat de secrete de stat – un nou dosar halucinant!

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik. Deținătoarea secretelor și omul de încredere al președintelui Băsescu, Elena Udrea, ar fi vizată de un nou dosar.

”Realitatea Plus”, care dă știrea, spune că este vorba despre ”o cercetare penală in rem”, dar și că fostul ministru ”a fost reclamat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție că ar fi divulgat de secrete de stat”.

Deci, vorbim de vânzarea de secrete de omul de bază al președintelui care a transformat România în colonie a SUA!

Chiar dacă pare o contradicție în termeni între ”reclamația” pe numele Elenei Udrea și ”cercetarea penală in rem”, sursa citată dă mai multe detalii.

DNA ar fi ”depus o plângere la DIICOT, dar este o anchetă care nu a stabilit un responsabil, deci nimeni nu a fost pus sub învinuire”.

”În decembrie 2020, la ședința de judecată în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009, Udrea a cerut ca ședința să fie declarată nepublică, motivând că vrea să îi arate judecătorului documente ”strict secrete””, scrie Realitatea Plus, precizând că ”documentele respective ar fi avut legătură cu o cerere anterioară a fostului ministru de a formula o adresă către SRI pentru a da relații despre cei trei denunțători ai ei”.

Dar… solicitarea a fost respinsă atunci de instanța Curții de Apel București, arată sursa citată, continuând povestea: ”La următorul termen, Udrea i-a adus judecătorului plicul cu documente, însă instanța le-a refuzat din cauza caracterului secret și a restituit plicul inculpatei”.

Ei bine, este uluitor, dar în urma acestui demers, DNA ar fi considerat că Elena Udrea ”ar trebui să răspundă pentru divulgarea de secrete de stat” – și pentru asta a depus o plângere la DIICOT!

Conform Realitatea Plus, avocatul Elenei Udrea a confirmat că fosta membră a Guvernului a fost audiată în acest caz”, dar a precizat că, din punctul său de vedere, ”dosarul nu va avea o finalitate pentru că nu se poate proba caracterul nepublic al documentelor respective”.

”Plicul cu informațiile secrete a fost găsit în curtea locuinței clientei sale”, mai adaugă sursa citată, fără a da alte detalii.

Comentând informația, se poate spune că Elena Udrea a fost în centrul constituirii ”Sistemului”, inclusiv cu colaborarea serviciilor SUA, deci cu siguranță a păstrat legătura și a folosit conexiunile și după ce nu a mai fost în ”epicentrul” informativ de la Cotroceni.

Menționăm că informația despre dosarul Elenei Udrea a fost transmisă ulterior știrii date de Realitatea Plus și de alte mass media.

Deocamdată DIICOT și DNA nu au reacționat la știre.

1856
Tagurile:
Justiție, Elena Udrea
Plenul Curții Constituționale din România

Lovitura de la CCR: numirile la TVR și Radio sunt neconstituționale

184
Judecătorii CCR au decis în unanimitate că numirile făcute de Coaliția de dreapta la Televiziunea și la Radioul public sunt neconstituționale.

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Decizia CCR vine după ce PSD a sesizat Curtea contestând numirea directorilor generali interimari ai SRTv şi SRR de către Parlament.

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat pe 11 mai numirea Ramonei Săseanu în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune, pentru o perioadă de şase luni, şi a lui Liviu Popescu în poziţia de director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune, tot pentru un interval de şase luni.

În sesizarea transmisă CCR cu privire la Hotărârea Parlamentului privind numirea directorului general interimar al SRTv, PSD arăta că singura prevedere legală aplicabilă situaţiei din data de 11 mai 2021 ar fi fost declanşarea procedurii de numire a unui nou Consiliu de Administraţie a Societăţii Române de Televiziune, fără a avea posibilitatea conferită de textul legal de a numi un director general interimar de către plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Acelaşi argument l-a oferit PSD şi în sesizarea formulată la Curtea Constituţională referitoare la Hotărârea Parlamentului privind numirea directorului general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune.

"S-au făcut nişte numiri interimare la radioul public şi la televiziunea publică, o forţare a regulamentului şedinţelor comune. Sunt patru state europene într-o anchetă a Comisiei Europene pentru schimbările abuzive de la televiziunile publice din ţările respective. Categoric, PSD va contesta la CCR aceste numiri interimare de la radio şi de la TVR”, a anunțat președintele PSD Marcel Ciolacu la acea dată.

PSD va contesta de altfel la CCR și revocarea Avocatului Poporului Renate Weber, care a avut loc ieri n ședința plenului reunit al Parlamentului.

184
Tagurile:
TVR, CCR

Загрузка...
Laura Codruț Kovesi

Kovesi nu se dezminte: premierul incomod al Cehiei, cercetat de Parchetul European

478
Premierul Cehiei Andrej Babis a arătat că Parchetul European și Laura Codruța Kovesi sunt folosiți ca un bici împotriva sa, Bruxelles-ul având un conflict mai vechi cu acest politician care a dat semne de independență

BRUXELLES, 14 iun – Sputnik. După ce magistrații cehi au înaintat Parchetului European dosarul în care premierul Cehiei Andrej Babis este acuzat de conflict de interese, politicianul a acuzat această instituție că este „un nou bici” care poate fi folosit împotriva sa.

Mai mulți analiști și jurnaliști din România au avertizat de multă vreme că Parchetul European și șefa acestuia, Kovesi, vor fi folosiți împotriva vocilor incomode din Europa. Iată că a venit și confirmarea, Babis declarând că Parchetul European „este o altă instituție care să se amestece în treburile interne ale Cehiei” care „cedează treptat tot mai multe prerogative” Bruxelles-ului.

Potrivit presei din Cehia, Parchetul European, care și-a început activitatea pe 1 iunie, ar fi acceptat deja 12 dosare din Cehia, inclusiv pe cel al lui Babis. Acest lucru arată că Parchetul lui Kovesi vizează din start țările din Centrul și Estul Europei, pe care vrea să le supună orbește Vestului, și explică de ce capitalele puternice și dominante ale UE au fost de acord și chiar au susținut-o pe Kovesi pentru a ocupa acest post.

478
Tagurile:
Laura Codruța Kovesi

Загрузка...
Donald Trump

Trump anunță datele viitorului său „turneu de istorie”

0
Fostul președinte american Donald Trump a anunțat datele unui turneu național dedicat istoriei administrației sale, despre care va vorbi pe scenă împreună cu fostul prezentator de televiziune Bill O'Reilly.

BUCUREŞTI, 20 iun – Sputnik. „Turneul meu împreună cu Bill O'Reilly atrage multă atenție și aștept cu nerăbdare. Poate că biletele vor fi ca un cadou grozav de Ziua Tatălui? În orice caz, ne vedem atunci și mult mai devreme!”, a scris Trump sâmbătă într-o postare pe contul său de Telegram.

Potrivit postării de pe Telegram, Trump va fi în Sunrise, Florida, pe 11 decembrie, după care va fi la un eveniment în Orlando a doua zi. De asemenea, pe 18 decembrie, va avea loc un alt eveniment la Houston, Texas, iar fostul preşedinte va ajunge la Dallas pe 19 decembrie.

La începutul acestei luni, Donald Trump a anunțat că turneul său de istorie cu Bill O'Reilly va avea loc în sudul Floridei și în Texas în decembrie și va consta în conversații axate pe evenimentele din timpul administrației celui de-al 45-lea președinte.

0
Tagurile:
Donald Trump
Tematic
Putin: Trump este un om extraordinar
Putin a povestit prin ce se deosebește Biden de Trump
Trump îi critică dur pe Macron și pe liderii europeni - „Au jefuit Statele Unite”
Trump: Rusia este singurul câștigător al summitului de la Geneva

Загрузка...