Laura Codruța Kovesi

Kovesi și-a început de astăzi activitatea: cine vor fi victimele?

279
(reînnoit 15:28 01.06.2021)
Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi și-a început de astăzi activitatea, iar puterea instituției pe care o conduce este uriașă.

BRUXELLES, 1 iun – Sputnik. Parchetul European, instituția înființată special pentru lupta împotriva fraudei şi corupţiei care afectează fondurile Uniunii Europene (UE), a intrat în funcţiune de astăzi. Laura Codruţa Kovesi numește acest moment ca fiind unul istoric și spune că succesul Parchetului European ”este o chestiune de credibilitate a Uniunii noastre”.

Așa cum era de așteptat, una dintre misiunile parchetului este să supravegheze folosirea miliardelor de euro care vor fi folosite în cadrul Planulului de relansare economică. Consiliul European tocmai a anunțat că toate statele UE și-au dat acordul pentru acest plan de relansare și că începe împrumutarea sumei de 750 de miliarde de euro în numele blocului comunitar.

Așadar, teoretic, Kovesi va supraveghea cheltuirea acestor bani care urmează să fie dați statelor membre UE în lupta împotriva consecinţelor economice ale pandemiei.

Parchetul European este însărcinat să ancheteze, să urmărească şi să aducă în justiţie autorii infracţiunilor care aduc atingere bugetului UE, iar aici gama e foarte largă.

Aceste infracţiuni constau în deturnări de fonduri europene şi corupţie, fraudă transfrontalieră a TVA implicând cel puţin două state membre şi sume de peste zece milioane de euro, spălare de bani.

Numai în cazul fraudei transfrontaliere a TVA, UE a evaluat prejudiciul la 30 până la 60 de miliarde de euro pe an.

În cazul celorlalte infracţiuni, estimările se situează în jurul a 500 de milioane de euro pe an.

Însă doar 22 dintre cele 27 de state membre UE participă la această cooperare judiciară, acuzată de unii analiști ca fiind o nouă renunțare la suveranitatea statelor naționale, prin transmiterea puterii justiției unei instituții transnaționale.

Ca urmare, Ungaria, Polonia, Irlanda, Suedia şi Danemarca nu fac parte din parchet, iar Ungaria și Polonia au și motive serioase: aceste două state au acuzat de nenumărate ori presiunile făcute de Bruxelles pentru a bloca anumite decizii suverane ale acestor țări. În plus, Slovenia nu anumit încă procurori-delegaţi, ceea ce a dus la un mare scandal în această țară.

La câte presiuni și jocuri s-au făcut la nivel european pentru acest Parchet și pentru conducerea sa de către Kovesi, e clar că menirea lui nu este una oarecare. Dacă Kovesi a reușit la nivel național să transforme DNA într-o armă politică de îndepărtat liderii și afaceriștii incomozi sau ale căror locuri trebuiau eliberate, același proces la nivel european va fi cu mult mai răsunător.

Să nu uităm că DNA-ul lăsat moștenire de Kovesi a reușit să îi terfelească pe Tony Blair și pe Donald Trump, atrăgându-i în dosare politice interne. Parchetul European de la Luxembourg va putea cu mult mai mult, prin comparație!

279
Tagurile:
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruț Kovesi

Kovesi nu se dezminte: premierul incomod al Cehiei, cercetat de Parchetul European

468
Premierul Cehiei Andrej Babis a arătat că Parchetul European și Laura Codruța Kovesi sunt folosiți ca un bici împotriva sa, Bruxelles-ul având un conflict mai vechi cu acest politician care a dat semne de independență

BRUXELLES, 14 iun – Sputnik. După ce magistrații cehi au înaintat Parchetului European dosarul în care premierul Cehiei Andrej Babis este acuzat de conflict de interese, politicianul a acuzat această instituție că este „un nou bici” care poate fi folosit împotriva sa.

Mai mulți analiști și jurnaliști din România au avertizat de multă vreme că Parchetul European și șefa acestuia, Kovesi, vor fi folosiți împotriva vocilor incomode din Europa. Iată că a venit și confirmarea, Babis declarând că Parchetul European „este o altă instituție care să se amestece în treburile interne ale Cehiei” care „cedează treptat tot mai multe prerogative” Bruxelles-ului.

Potrivit presei din Cehia, Parchetul European, care și-a început activitatea pe 1 iunie, ar fi acceptat deja 12 dosare din Cehia, inclusiv pe cel al lui Babis. Acest lucru arată că Parchetul lui Kovesi vizează din start țările din Centrul și Estul Europei, pe care vrea să le supună orbește Vestului, și explică de ce capitalele puternice și dominante ale UE au fost de acord și chiar au susținut-o pe Kovesi pentru a ocupa acest post.

468
Tagurile:
Laura Codruța Kovesi

Загрузка...
Liviu Dragnea

Dragnea mai are o șansă: eliberarea condiționată se rejudecă la Tribunalul Giurgiu

1251
Curtea de Apel București a decis astăzi desființarea deciziei definitive prin care s-a respins cererea de liberare condiționată a lui Liviu Dragnea și a trimis cazul spre rejudecarea la Tribunalul Giurgiu

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Liviu Dragnea ar putea avea o nouă șansă să fie eliberat condiționat după ce Curtea de Apel București a desființat decizia definitivă privind continuarea executării pedepsei și a trimis cazul spre rejudecare la Tribunalul Giurgiu.

Decizia de astăzi este definitivă astfel că decizia prin care Tribunalul București a stabilit ca Dragnea să continue executarea pedepsei este desființată.

Curtea de Apel București a luat astăzi decizia favorabilă lui Dragnea în cazul dosarului de strămutare prin care Liviu Dragnea cerea mutarea la o altă instanță decât Tribunalul București a dosarului de eliberarea condiționat, dosar care era deja închis prin decizie definitivă.

Liviu Dragnea a cerut înainte de judecarea la Tribunalul București a contestației sale împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 5 privind eliberarea sa condiționată, strămutarea acțiunii de la acea instanță la un alt tribunal din țară.

La termenul de astăzi al dosarului de strămutare, avocata lui Liviu Dragnea a explicat judecătorilor Curții că există doi judecători la Tribunalul București ce nu ar fi fost imparțiali în privința clientului ei.

„Domnul Dragnea a fost judecat de un tribunal cu doi judecători care nu au fost imparțiali. Aveți toate documentele la dosar și o să vedeți că nu este pentru prima dată când Tribunalul nu este imparțial”, a spus avocata Flavia Teodosiu, care a adăugat că s-ar fi pus o presiune mare pe magistrați, inclusiv presiune mediatică, după ce Liviu Dragnea a depus cererea de eliberare condiționată, cerere depusă după obținerea avizului pozitiv din partea penitenciarului Rahova.
1251
Tagurile:
Liviu Dragnea
Tematic
Dragnea, văzut ca un pericol pentru ”aliniamentul” stabilit de Bruxelles și Washington
Detenție politică și război intern hibrid în România–UE. Dragnea, declarație emoționantă!
Ultima oră: decizia contra lui Dragnea ar putea fi DESFIINȚATĂ

Загрузка...
Joe Biden

Biden: Agenda mea nu este împotriva Rusiei, ci în favoarea poporului american