Liviu Dragnea

Ultima oră: decizia contra lui Dragnea ar putea fi DESFIINȚATĂ

857
Decizia de azi, prin care a fost respinsă cererea lui Liviu Dragnea de liberare condiționată, ar putea fi desființată de drept, conform legii.

BUCUREȘTI, 27 mai – Sputnik. După cum s-a anunțat, evenimentul mult așteptat, eliberarea condiționată a fostului președinte al PSD a fost respinsă de instanța Tribunalului București.

Oricât pare de nedreaptă decizia – și chiar dacă ea este definitivă - ea a fost prevăzută de avocata Flavia Teodosiu. Preventiv, apreciata avocată a făcut în acest sens o cerere de strămutare a dosarului la o altă instanță. 

Motivul pare clar – atitudinea judecătorului de la Tribunalul București, semnatar al petiției contra ”legilor Justiției”.  ”Știți care este problema? De data asta chiar m-a surprins judecătorul pentru că a vrut să smulgă de la domnul Dragnea o declarație de genul: ”da, recunosc, mă simt vinovat”, asta în condițiile în care el a pledat nevinovat până la final”.

”Practic, ieri judecătorul asta a vrut să audă din gura domnului Dragnea ”vai, recunosc, sunt vinovat”.”, spune Flavia Teodosiu, subliniind că i-a explicat judecătorului că ”nu mai suntem la instanța de fond și nu poate fi judecat pentru faptă, aici fiind vorba despre eliberarea condiționată și îndeplinirea termenilor de eliberare condiționată”.

Ei bine, în ciuda deciziei de azi și a faptului că s-a spus că șansa următoare ar fi o nouă cerere în august, Flavia Teodosiu consideră că… mai există o șansă de eliberare condiționată a clientului său – și anume decizia Curții de Apel de acceptare a strămutării dosarului la o altă instanță.

”În situația în care se va accepta cererea de strămutare, această decizie de astăzi va fi desființată de drept, conform legii și are o nouă șansă de a cere eliberarea condiționată la un alt tribunal”, a declarat avocata Flavia Teodosiu.

Menționăm că decizia de la Curtea de Apel ar putea fi dată pe 14 iunie, când instanța va judeca strămutarea.

Și cel mai apropiat colaborator al lui Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu, a reacționat după decizia de azi a instanței.

”Sistemul nu vrea, încălcând toate legile, dreptul constituțional, dreptul penal, absolut tot ce există în legislația românească pentru a-l ține pe Dragnea după gratii și toată lumea a început să vadă acest lucru și foarte mulți oameni din România devin tot mai nervoși vizavi de acest subiect, așa cum suntem și noi, prietenii și apropiații lui”, a declarat Codrin Ștefănescu la Antena3.
857
Tagurile:
Liviu Dragnea
Laura Codruța Kovesi

Kovesi amenință: Parchetul European a înregistrat peste 300 de cazuri în două săptămâni

172
(reînnoit 12:47 21.06.2021)
Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi a intrat în forță: a anunțat că are deja înregistrate peste 300 de cazuri și spune că până la finalul anului va exista și prima punere sub acuzare.

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik. Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al Parchetului European, a declarat într-un interviu pentru Wall Street Journal că instituţia pe care o conduce a înregistrat deja mai mult de 300 de cazuri. Kovesi a folosit ocazia pentru a cere angajarea a încă 50 de procurori.

Parchetul European condus de Kovesi şi-a început activitatea la 1 iunie 2021, iar în două săptămâni s-ar fi adunat deja peste 300 de cazuri, s-a lăudat fosta șefă a DNA.

„Pentru că în următoarea lună va fi alocat un pachet uriaş de fonduri pentru recuperare, ne aşteptăm ca numărul cazurilor să crească, pentru că mai mulţi bani, mai puţine reguli şi transparenţă înseamnă un risc mai mare de infracţiune. Ne aşteptăm să avem mai multe cazuri, mai ales privitor la sistemul sanitar, achiziţiile publice, infrastructură şi agricultură. Avantajul EPPO este că putem investiga mai bine, în special infracţiunile transfrontaliere ”, a declarat Kovesi.

Ea a încurajat și delațiunile, anunțând că Parchetul poate coopera cu orice entitate sau persoană care are informaţii despre infracţiuni comise, dacă acestea se încadrează competenţei Parchetului. „Pe site-ul nostru există posibilitatea de a trimite plângeri în 22 de limbi ale statelor membre participante”, a lansat Kovesi invitația care amintește de practicile DNA-ului din România.

Viziunea lui Kovesi asupra infracționalității merită subliniată: „În viziunea mea, nu există vreo ţară curată. În acele state membre unde numărul de cazuri nu a fost atât de mare nu înseamnă că sunt curate. Poate nu au detectat infracţiunile, poate nu au tratat fenomenul cu prioritate. Având EPPO acum, asta se va schimba”.

Ceea ce vrea acum Kovesi este să angajeze mai mulți procurori. ”Încă nu avem suficiente resurse. Mai avem nevoie de personal, cel puţin 50 de oameni în plus, aici, la Luxembourg, pentru a avea mai mulţi analişti de caz şi investigatori financiari care să gestioneze cazurile pe care le vom primi. Să sperăm că la anul vom avea mai multe resurse. Vom lupta pentru asta”, a spus Kovesi, obișnuită cu banii nenumărați pe care îi primea la DNA.

172
Tagurile:
Laura Codruța Kovesi

Загрузка...
Plenul Curții Constituționale din România

Lovitura de la CCR: numirile la TVR și Radio sunt neconstituționale

186
Judecătorii CCR au decis în unanimitate că numirile făcute de Coaliția de dreapta la Televiziunea și la Radioul public sunt neconstituționale.

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Decizia CCR vine după ce PSD a sesizat Curtea contestând numirea directorilor generali interimari ai SRTv şi SRR de către Parlament.

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat pe 11 mai numirea Ramonei Săseanu în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune, pentru o perioadă de şase luni, şi a lui Liviu Popescu în poziţia de director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune, tot pentru un interval de şase luni.

În sesizarea transmisă CCR cu privire la Hotărârea Parlamentului privind numirea directorului general interimar al SRTv, PSD arăta că singura prevedere legală aplicabilă situaţiei din data de 11 mai 2021 ar fi fost declanşarea procedurii de numire a unui nou Consiliu de Administraţie a Societăţii Române de Televiziune, fără a avea posibilitatea conferită de textul legal de a numi un director general interimar de către plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Acelaşi argument l-a oferit PSD şi în sesizarea formulată la Curtea Constituţională referitoare la Hotărârea Parlamentului privind numirea directorului general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune.

"S-au făcut nişte numiri interimare la radioul public şi la televiziunea publică, o forţare a regulamentului şedinţelor comune. Sunt patru state europene într-o anchetă a Comisiei Europene pentru schimbările abuzive de la televiziunile publice din ţările respective. Categoric, PSD va contesta la CCR aceste numiri interimare de la radio şi de la TVR”, a anunțat președintele PSD Marcel Ciolacu la acea dată.

PSD va contesta de altfel la CCR și revocarea Avocatului Poporului Renate Weber, care a avut loc ieri n ședința plenului reunit al Parlamentului.

186
Tagurile:
TVR, CCR

Загрузка...
Parlamentul României

Sondaj de ultimă oră: HAOS total în politică - românii NU știu ce vor!

29
Un sondaj CURS de ultimă oră prezintă rezultate care dau peste cap calculele și demonstrează că românii nici NU mai știu ce vor!

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Un sondaj realizat la nivel național în perioada 11-18 iunie 2021 de către compania CURS plasează PSD în frunte, cu un avantaj confortabil, în timp ce PNL și USR stagnează, nereușind să creeze o majoritate.

Rezultate sondaj CURS

Iată cifrele sondajului în care s-a pus întrebarea: ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, dumneavoastră cu ce partid ați vota?”

 • PSD 34%
 • PNL 22%
 • USR 14%
 • AUR 12%
 • PMP 5%
 • UDMR 4%
 • PPU-SL 3%
 • ALDE 2%
 • PRO ROMANIA 2%
 • ALTUL 2%

Sondajul, prezentat de ”Știri pe surse”, arată că PNL+USR ating 36%, iar împreună cu UDMR ar face abia 40%!

Rezultate sondaj CURS
© Photo : Știri pe Surse
Rezultate sondaj CURS

 

Ceea ce înseamnă că Guvernul NU mai are nici pe departe susținerea populară! Mai mult, dacă luăm în considerare prezența scăzută la alegeri, susținerea Guvernului Cîțu pare infimă!

Rezultate la un sondaj IRES din luna mai >>>

Cu toate astea, un alt sondaj, realizat de aceeași companie în aceeași perioadă arată HAOSUL din mintea românilor – ei nu doresc căderea unui Guvern… pe care NU îl susțin!

Câți români susțin căderea Guvernului Cîțu - sondaj CURS

Astfel, sondajul CURS realizat la nivel național, tot în perioada 11-18 iunie 2021, arată că la întrebarea ”În opinia dumneavoastră, trebuie ca Opoziția să propună o moțiune de cenzură contra Guvernului Cîțu?”- ei bine, 53% din români nu susțin demiterea Guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură!

Iată procentele în funcție de varianta de răspuns:

 • Cu siguranță da - 30%
 • Probabil da - 14%
 • Probabil nu - 21%
 • Cu siguranță nu - 32%
 • NS/NR - 3%

Deci, cum spuneam, la întrebarea despre cădere guvernului prin moțiune 32 + 21 spun NU  - nu doresc să cadă un guvern pe care nu îl susțin nici 40% dintre români!

Sondaj Avangarde >>>

Concluzia pare firească: românii NU mai știu ce vor în materie de politică. De altfel, este un fenomen pe care îl regăsim în mai multe state din Europa – Franța fiind exemplul cel mai elocvent.

29
Tagurile:
România, politică, curs, sondaj

Загрузка...