Ingrid Mocanu

Ingrid Mocanu pune punctul pe ”i”: intervine DNA în cazul lui Rareș Bogdan?

1367
(reînnoit 07:34 18.05.2021)
Cunoscuta avocată atrage atenția că o recentă acțiune a lui Rareș Bogdan pare a fi o infracțiune… recunoscută chiar de europarlamentar! Și o parte a presei e de aceeași părere

BUCUREȘTI, 18 mai – Sputnik. Mereu dornic să își facă imagine, Rareș Bogdan pozează în omul care ține cu poporul și intervine pentru a ”rezolva” la miniștri – ”prietenii lui”, cum se fălește. 

Ieri, presa a preluat declarația prin care Bogdan recunoștea deschis că a intervenit la ministrul de interne după un control al poliției care… îl deranjase.

”Rareş Bogdan a afirmat că nu poate fi acuzat de trafic de influenţă, deoarece doar l-a informat pe ministrul de Interne despre această situaţie. "Eu nu am făcut altceva decât să informez. Eu nu am cerut să intervină. Eu nu i-am spus unde este localul. M-a întrebat şi nu i-am spus: nu vreau să-ţi spun, pentru că nu este cazul meu particular”, reproduce Hotnews declarația europarlamentarului.

Ei bine, nu de aceeași părere este cunoscuta avocată Ingrid Mocanu, o victimă a ”sistemului” susținut acerb de Rareș Bogdan!

”Când au dat năvală peste mine jandarmii, alături de alte "organe" ale statului, abuziv, desigur, căci nu făcusem nimic în afara legii, nu am sunat pe nimeni”, scrie Ingrid Mocanu, ecplicând – ”Nu, nu pentru că nu cunoșteam pe nimeni, ci pentru că ar fi fost o infracțiune. Toți suntem egali în fața legii, și între noi și cu domnul Rareș Bogdan”.

Așa că avocata spune ironic, dar suficient de clar: ”Părerea mea, dar dacă DNA e ocupat, eu nu insist”.

Deci, caz de DNA? Cam asta rezultă din cele spuse!

De altfel, într-un scurt dialog cu Victor Ciutacu, Ingrid Mocanu a subliniat: ”Noi, ceilalți, nu putem suna la ministrul de interne să ne rezolve problema dacă dau buzna pe unde hălăduim. Și pentru nicio altă problemă pe care ei trebuie să o rezolve (că ei sunt autoritățile) nu avem telefoane de miniștri să spunem că e nasol și că nu ne bagă nimeni în seamă”.

***

Mai mulți jurnaliști au reacționat după declarația lui Rareș Bogdan. De exemplu, Ionuț Cristache, cunoscutul realizator al TVR.

”Deci domnu’ Rareș când are câte o problemă pune mâna pe telefon și suna la instituțiile STATULUI să se rezolve?! Unde mai sună domnu’ Rareș când are altfel de probleme decât cele cu jandarmii detașați prin cârciumi?”, comentează Ionuț Cristache.

Ziaristul Cristian Vasilcoiu nu îl iartă pe europarlamentarul, fost aprig combatant verbal anticorupție: ”Nenea Rareș, DNA ar zice că ai comis un abuz în serviciu când l-ai sunat pe Bode! Sau de aia și spui, că e autodenunț și intervine desistarea!?”.

Cert este că situația nu e simplă – și totul decurge din ceea ce am remarcat dintotdeauna la Rareș Bogdan: tupeul, superficialitatea și necunoașterea – nici a legilor, nici a… mai nimic în general, cu excepția unei științe de a-i face pe oameni să-i înghită hapurile drept ”medicamente”, precum șarlatanii bâlciurilor de odinioară.

1367
Tagurile:
DNA, Rareș Bogdan, Ingrid Mocanu
Piloții Forțelor Aeriene SUA pe fundalul unei aeronave A 10 la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, România

MApN, dat în judecată: expropieri cu scandal pentru baza militară de la Kogălniceanu

403
Un bărbat cere vrea anularea parțială a hotărârii de stabilire a despăgubirilor pentru imobilele proprietate private ce constituie coridorul de expropriere, situate pe amplasamentul Bazei Aeriene de la Kogălniceanu.

BUCUREȘTI, 10 iun – Sputnik. Scandal la Constanța, acolo unde un bărbat, Alexandru F., a chemat în judecată Statul român prin Ministerul Apărării Naționale.
El cere instanței să dispună anularea parțială a hotărârii de stabilire a despăgubirilor.

Decizia a fost emisă de Comisia de verificare a dreptului de proprietate sau a altor drepturi reale.

În fapt, este vorba de acordarea despăgubirilor pentru imobilele proprietate private care constituie coridorul de expropriere, situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național „Infrastructura Bazei 57 Aeriană din cazarma 888 Mihail Kogălniceanuˮ, informează replicaonline.ro.

Bărbatul este nemulțumit de prețul stabilit, considerându-l prea mic.

Din acest motiv, Alexandru F. a cerut obligarea pârâtului la plata unei despăgubiri raportate la valoarea reală a imobilului expropriat, de 3 euro/mp, echivalentul în lei, dar și la plata dobânzii legale penalizatoare aferente diferențelor de despăgubiri rezultate, calculate de la data rămânerii definitive a hotărârii, până la plata efectivă.

Omul spune că el a fost titularul dreptului de proprietate asupra terenului extravilan arabil în cauză și că actul de proprietate l-a dobândit în urma contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1370/24.07.2013.

În ceea ce privește legalitatea hotărârii contestate, reclamantul a precizat că pe această cale a fost stabilită suma de 104.242,60 lei, pentru terenul în suprafață de 4 hectare, valoarea despăgubirii fiind stabilită în Anexa 2 la H.G. nr. 23/2020, poziția 6162 prin raportare la valorile cuprinse în grilele notariale.

Reclamantul a contestat, însă, despăgubirea, el considerând că o justă despăgubire trebuie calculată prin raportare la valoarea de piață a terenurilor expropriate.

În acest sens, bărbatul a invocat mai multe dispoziții din Constituția României privind dreapta și prealabila despăgubire ce trebuie plătită în caz de expropriere.

În opinia reclamantului, o dreaptă despăgubire nu poate fi raportată decât la valoarea de piață a imobilului expropriat, astfel încât să poată permite persoanei expropriate achiziționarea unei proprietăți similare.

În martie, magistrații Tribunalului Constanța i-au respins cererea, după ce i-au analizat-o.

Fiindcă decizia nu a fost definitivă, în data de 8 iunie 2021, omul a înregistrat din nou apelul, care se va judeca la Curtea de Apel Constanța.

Trebuie menționat că în aceeași situație se află mai multe persoane, iar dosarele se află pe rolul instanțelor de judecată din Constanța.

Prevederile HG nr. 23/16.01.2020

Hotărârea de Guvern (HG) 23/16.01.2020 prevede că numărul de imobile aferente suprafeței de 2.397,1001 ha și de persoane fizice și juridice care au în proprietate privată imobilele ce fac obiectul declanșării procedurilor de expropriere, respectiv numărul de imobile aferente suprafeței de 71,9876 ha și de persoane juridice care au în administrare imobilele aflate în domeniul public al comunelor Mihail Kogălniceanu și Lumina, precum și cele din domeniul public al statului sunt menționate în Rapoartele de evaluare imobiliară, întocmite de către un evaluator autorizat ANEVAR, în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 25512010, cu modificările și completările ulterioare și ale normelor metodologice de aplicare a legii, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 5312011, cu completările ulterioare, cuprinse cu documentația justificativă a prezentului act normativ.

Rapoartele de evaluare imobiliară au fost întocmite în scopul determinării sumelor individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național ”Infrastructura Bazei 57 Aeriană din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu”, având la bază expertizele întocmite și valorile actualizate de Camera Notarilor Publici Constanța pentru anul 2019, potrivit art. 111 alin.(5) din Legea nr. 22712015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

În HG se menționează că terenul în suprafață de 2.397, 1001 ha care face obiectul declanșării procedurilor de expropriere în condițiile Legii nr. 25512010, cu modificările și completările ulterioare și ale normelor metodologice de aplicare a legii, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 5312011, cu completările ulterioare, este în proprietatea privată a persoanelor fizice și juridice menționate în anexa nr. 2 la prezentul act normativ.

Obiectivul de investiție imobiliară ”lnfrastructura Bazei 57 Aeriană din cazarmă 888 Mihail Kogălniceanu va cuprinde lucrări de construire clădiri și construcții cu instalațiile aferente, amenajări militare cu rol de protecție - baricade, biute etc., împrejmuiri, drumuri și platforme, devieri de rețele existente și proiectare de noi rețele de apă, canalizare, termice, gaze etc., refacere și redimensionare de branșamente și redimensionare post de reglare-măsurare gaze. 

Investiția va fi structurată în obiecte care corespund anumitor zone funcțional-operaționale, astfel:

- Zona operațională și zona staționare aeronave și mentenanță aviație;

- Zona RSOM;

- Zona elicoptere;

- Zona sisteme de apărare aeriană cu baza la sol;

- Zona CARGO;

- Zona depozit muniții de aviație;

- Zona parc cu tehnică militară etc, se mai arată în documentul menționat.

403
Tagurile:
Baza Mihail Kogălniceanu

Загрузка...
Ursula Von der Leyen și Charles Michel

Comisia Europeană, pusă la punct de un fost ministru român de Externe

889
(reînnoit 11:34 09.06.2021)
Fostul ministru de Externe Adrian Severin acuză Comisia Europeană că încalcă principiul cooperării loiale cu România prin recomandările făcute

BUCUREȘTI, 9 iun – Sputnik. Diplomatul Adrian Severin a renunțat la uzanțele diplomatice și a criticat în mod direct Comisia Europeană pe care o acuză că a încălcat principiul cooperării loiale cu România.

Severin face referire la raportul MCV de ieri care, arată fostul europarlamentar, îl critică pe ministrul Cătălin Predoiu pentru că nu a ținut seama de avizul CSM privind numirea unor procurori șefi, dar nu și pe ministrul Stelian Ion care a ignorat avizul CSM privind menținerea SIIJ.

”Dubla măsură și dublul limbaj sunt evidente. Ele înseamnă încălcarea principiului cooperării loiale prevăzut în tratatele constitutive ale UE”, arată Severin.

Fostul ministru de Externe pune problema în termeni clari: CSM, garantul independenței justiției, este important și respectat când dă avize care convin stăpânilor birocrației bruxelleze și disprețuit și ocultat când avizele sale le strică socotelile.

Potrivit lui Severin, din această cauză, recomandările raportului MCV sunt nule și neavenite.

”Comisia europeană nu poate cere României să coopereze loial cu ea când chiar ea nu cooperează loial cu România. Raportul de loialitate este bilateral”, mai spune Severin.

Ce a spus Comisia referitor la MCV

Comisia Europeană a criticat în raportul MCV publicat ieri numirea procurorului general Gabriela Scutea și a procurorului șef al DIICOT Giorgiana Hosu, demisionară între timp, în pofida avizului negativ al Consiliului Superior al Magistraturii, amintind că Ministerul Justiției a ignorat și în alte situații avizul CSM.

“Punerea în aplicare a tuturor recomandărilor rămase este esențială pentru procesul de reformă, remediind efectele negative ale regreselor identificate în rapoartele MCV din 2017, 2018 și 2019 și permițând încheierea MCV”, se arată în raportul MCV emis de Comisia Europeană.

Conform raportului, în ceea ce privește fondul, recomandările MCV indică o serie de domenii în care Comisia va acorda o atenție deosebită rezultatului revizuirii legilor justiției. Acestea includ aspecte legate de structuri și proceduri, cum ar fi desființarea SIIJ, regimurile de răspundere disciplinară, civilă și penală pentru judecători și procurori, răspunderea și numirea conducerii Inspecției Judiciare, procedurile de numire și de revocare din funcție a procurorilor de rang înalt, precum și rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție și al CSM. De asemenea, prezintă importanță și impactul reformelor asupra independenței și a organizării carierei magistraților.

Comisia menționează ca fiind un motiv serios de îngrijorare existența și funcționarea SIIJ, acuzând SIIJ că ar avea în continuare un impact negativ asupra cazurilor de corupție la nivel înalt.

889
Tagurile:
MCV, justiție, România, Comisia Europeană

Загрузка...
Lacul Baikal

Concurs de fotografie ”Rusia de neuitat”: regulile participării

0
Rossotrudnicestvo lansează un nou concurs pentru pasionații de fotografie, informează Casa Rusă din București. Concursul durează o lună. Cine poate participa.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Pasionații de călătorii și de fotografie sunt invitați să participe la un minunat concurs.

Casa Rusă din București informează că Rossotrudnicestvo lansează un nou concurs intitulat ”Rusia de neuitat”.

Pentru a participa la aceasta, postați pe rețelele sociale fotografii făcute în Rusia. Acestea pot fi imagini ale naturii sau ale orașelor. Nu uitați să puneți hashtagurile #РСНезабываемаяРоссия și #RSUnforgettableRussia, precizează Casa Rusă din București pe pagina sa de Facebook.

Cele mai bune fotografii vor fi publicate în contul Rossotrudnicestvo.

De asemenea, autorii celor mai frumoase cinci cadre vor primi premii.

Concursul începe de Ziua Rusiei, 12 iunie, și va dura exact o lună, până pe 12 iulie.

”Succes!”, au transmis tuturor participanților reprezentanții Casei Ruse din București.
0
Tagurile:
Rusia

Загрузка...