Liviu Dragnea

Ziua cea mare pentru Liviu Dragnea în fine, LIBER!

2109
După doi ani de închisoare și nenumărate încercări de a-și găsi dreptatea în Justiție, azi Liviu Dragnea are marea șansă de a fi din nou liber

BUCUREȘTI, 27 apr – Sputnik. Este o zi așteptată cu sufletul la gură de fostul președinte al PSD, dar și de foarte numeroșii săi susținători, care în toți acești ani au considerat nedreaptă condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea.

Două sentințe, amândouă cel puțin dubioase, l-au oprit pe ”cel mai puternic om politic român”, așa cum îl numea presa occidentală care, cu maximă ipocrizie, considera ulterior condamnarea sa drept o dovadă că ”statul de drept funcționează”.

Aceeași presă mincinoasă asocia condamnarea lui Dragnea cu ”lupta cu corupția”, deși liderul PSD nu a fost condamnat pentru corupție!

Reamintim în acest sens de faptele comise de președintele Franței, Sarkozy, de premierul Italiei, Berlusconi, de cancelarul german Kohl, sau de fapte de care este acuzat premierul britanic Boris Johnson sau însuși președintele american Biden! Sau de fapte foștilor șefi ai UE, ai Băncii Mondiale, ai FMI etc.

Da, acestea sunt doar câteva exemple care ilustrează cine este, de fapt, Occidentul, acea ”democrație” impusă la noi cu biciul acuzației ”România – coruptă”! 

Revenind la Liviu Dragnea, azi, Judecătoria Sectorului 5 va judeca solicitarea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată, depusă pe 12 aprilie.

Este ultimul pas după ce Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Rahova a dat aviz favorabil pentru ieşirea condiționată din detenţie, mai devreme, a lui Liviu Dragnea.

Reamintim că Liviu Dragnea se află în penitenciar din data de 27 mai 2019, data la care a când a fost condamnat definitiv de Curtea supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru ”instigare la abuz în serviciu” în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Este de reținut că respectiva condamnare s-a dat chiar a doua zi după alegerile pentru Parlamentul European.

2109
Tagurile:
libertate, Liviu Dragnea
Pașaport UE de vaccinare împotriva COVID

Anunț șoc: Certificatul UE de vaccinare va fi atacat în instanță

306
(reînnoit 12:37 30.04.2021)
Avocatul Gheorghe Piperea a anunţat pe pagina sa de facebook că va ataca în instanţă certificatul UE COVID-19 pe motiv că încalcă principiul subsidiarității și libertatea de circulație.

BUCUREȘTI, 30 apr – Sputnik. Avocatul Gheorghe Piperea, un critic acerb al certificatelor de vaccinare, a anunţat că va ataca în instanţele europene certificatul UE destinat persoanelor vaccinate anti-COVID.

El se bazează pe faptul că decizia autorităţilor europene ar încălca principiul subsidiarităţii şi libertatea de circulaţie în interiorul UE.

Piperea arată că, la nivel de organizare și funcționare ale UE, principiul subsidiarității impune o partajare de competențe între autoritatea centrală europeană (Comisia Europeană, executivul și, de cele mai multe ori, legislativul UE, fiind vioara întâi, care face ca Parlamentul să fie oarecum decorativ), pe de o parte, și statele membre ale Uniunii, pe de altă parte.

”Autorității centrale îi este interzis să se amestece în domeniile de competență rezervate statelor membre”, precizează Piperea.

El precizează că există domenii în care autoritatea centrală are competență și decizie, preluând porțiuni importante, esențiale chiar, din atribuțiile suverane ale statelor membre.

”Mai pe șleau, statele membre, odată cu aderarea la UE sau cu „șansa” fiecărei crize, mai mult sau mai puțin naturale, cedează din suveranitate către birocrația bruxeleză”, le atrage el atenția cititorilor.

Piperea rememorează momentul din trecut în care încă era convins de idealul laptelui și mierii curgătoare după aderarea României la UE,  și când a crezut că e bine ca ”România să cedeze la UE cât mai multe atribute ale suveranității, de vreme ce ai noștri erau niște corupți, nepricepuți și rău-intenționați, iar elitele bruxeleze păreau opusul alor noștri în materiile politice, economice și sociale”.

Între timp însă, Piperea s-a dezmeticit: elitele „Înaltei Porți” de la Bruxelles nu sunt nici populate cu pricepuți, de vreme comit greșeli din ce în ce mai frecvente și, mai ales, se bazează pe fluxul neîntrerupt de „cadre” întreținut cu marile și covârșitoarele corporații Big Tech, Pharma și Finance, totul sub ochiul atoatevăzător al lui Big Brother, nici oneste și nici bine-intenționate, descrie el situația de facto din UE.

Mai mult, Piperea arată că liderii de la Bruxelles nu sunt nici eficienți, cu excepția ”sancțiunilor aplicate amărăștenilor din țările membre de mâna a patra, ca România, sau ficțiunile numite digitalizare, green deal, gender identity, eco-prietenie”.

UE nu a excelat cu nimic în ultimii 14 ani, de când România este săracul de la masa bogaților Europei, arată Piperea, ci dimpotrivă, au fost numai eșecuri, cadouri acordate băncilor, corporațiilor IT și industriei farmaceutice, militare sau de intelligence.

”Toate cele 4 tipuri de criză pe care le-am parcurs din 2007 până azi – terorismul, falimentul bancar, imigranții, plandemia – au fost oportunități de creștere a puterii centralizate a birocrației de la Bruxelles – Strasbourg – Luxembourg – Frankfurt, în dauna țărilor membre (minus Germania și Franța)”, explică Piperea, care arată cum birocrația UE a acaparat ilegal competențe ale țărilor membre, încălcând principiul fondator al subsidiarității.

Cel mai bun exemplu în acest sens, pentru Piperea, este chiar ”plandemia” anilor 2020-2021.

Totul s-a derulat sub impactul fricii cultivate insistent și atotcuprinzător, cu ajutorul cenzurii de pe rețelele de socializare și al propagandei grețoase întreținute cu bani publici de mass-media main-stream, arată Piperea, pentru că ”lumea s-a plâns că „onorata” Înaltă Poartă nu se implică suficient în combaterea plandemiei, iar Comisia Europeană a spus că s-ar implica dacă nu ar fi atât de multe state cu atât de multe atribuții în domeniul sănătății publice care încurcă o strategie unitară, coordonată, standardizată și rapidă, la nivel de UE”.

De unde și graba cu care statele și politicienii „interni” s-au grăbit să pună la picioarele CE aproape toate atribuțiile strategice în domeniul „luptei” contra plandemiei, arată avocatul care amintește că CE nu numai că s-a implicat în autorizarea pe repede înainte a vaccinurilor, dar a și acordat, în mare secret, imunitate de răspundere civilă și penală pentru reacțiile adverse și nocive ale acestora.

Pentru Piperea, principiul subsidiarității poate fi obstacolul suveranist contra mareei centraliste birocratice bruxeleze și contra tsunami-ului corporatist globalist.

Dar, pentru cunoscutul avocat, recenta procedură de vot din Parlamentul European, referitor la așa-numita „adeverință verde” în vederea liberei circulații în UE, umple paharul acestor abuzuri și întrerupe șirul cedărilor liberticide și abandonului drepturilor noastre, motiv pentru care Piperea anunță o revoltă judiciară.

”Voi ataca acest regulament la instanțele europene, cerând anularea sa”, promite Gheorghe Piperea în finalul postării sale.

306
Tagurile:
Vaccinare, Pașaport

Загрузка...
Iosefina Pascal

Iosefina Pascal a primit OFICIAL confirmarea: a pus la zid un ministru de prim rang!

2032
(reînnoit 07:47 30.04.2021)
Un demers curajos și argumentat al jurnalistei a primit confirmarea oficială – un ministru este acum cercetat pe baza acțiunii Iosefinei Pascal

BUCUREȘTI, 30 apr – Sputnik. Tânăra jurnalistă scrie un nou capitol al presei române – jurnalismul pro-activ, neimplicat politic și nici finanțat de vreun magnat, dar care nu se mulțumește la (a face) dezvăluiri ci face și pasul următor, implică instituțiile statului.

Așa a procedat și în cazul ministrului Justiției, pe care l-a reclamat acum câteva săptămâni la ANI -  Agenția Națională de Integritate.

Ei bine, demersul său jurnalistico-juridic s-a concretizat: ”Agenția Națională de Integritate a început anchetarea lui Stelian Ion pentru conflict de interese și incompatibilitate în urma sesizării mele”, scrie Iosefina Pascal, prezentând și confirmarea primită de la ANI.

În sesizarea către Agenția Națională de Integritate, jurnalista independentă arăta că ”este inacceptabilă poziționarea sa în dubla sa calitate de parte vătămată și de Ministru al Justiției față de decizia de clasare în dosarul 10 august”.

Tot în acest caz, Iosefina subliniază că este la fel de inacceptabilă ”încălcarea atribuțiilor de serviciu și separației puterilor în stat prin presiunea pe care acesta a exercitat-o prin comenzile politice date CSM și Inspecției Judiciare”.

De fapt, jurnalista arată că Stelian Ion este ”un individ care, după cum am demonstrat, nu are interesul cetățenilor în minte și nici nu dorește să apere independența justiției, ci dorește să o subjuge politic pentru ca el, partidul său și susținătorii săi să obțină foloase electorale, judiciare și nu numai”.

Pentru că, argumentează Iosefina Pascal, ”atunci când tu uzitezi de funcția de Ministru al Justiției pentru a ancheta și trage la răspundere magistrații care au dat o decizie nefavorabilă într-o speță în care tu ești direct implicat - TE AFLI în CONFLICT de interese și folosești funcția, în mod abuziv, pentru a obține foloase necuvenite și a prejudicia, implicit, instituția pe care o reprezinți”.

”Nu putem tolera acest asalt asupra justiției la nesfârșit și nici nu putem tolera abuzurile magistraților subordonați politicului”, scrie Iosefina Pascal, conchizând că ”Fără o justiție independentă și dreaptă, nu vom putea sancționa si opri abuzurile săvârșite în această pandemie”.

Un singur comentariu – este greu de imaginat cum de juriștii partidelor (parlamentare) nu au sesizat aspectele reclamate de Iosefina Pascal la ANI – și pe care instituția le consideră demne de a fi cercetate.

Mai jos aveți sesizarea Iosefinei Pascal către ANI:

2032
Tagurile:
Iosefina Pascal

Загрузка...
Florin Cîțu, Raluca Turcan

Cîțu s-a făcut de râs nu știe cum se va aplica propria soluție după vaccinare!

0
Florin Cîțu a fost pus în dificultate de ziariști – nu a reușit să explice cum va pune în aplicare cea mai importantă propunere.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. În condițiile în care România se îndreaptă către soluția diferențierii serviciilor de care beneficiază ”vaccinații” față de ”nevaccinați”, premierul Florin Cîțu a fost întrebat cum se va face diferența între cei vaccinații cu două doze, cei care nu au făcut decât prima doză și cei nevaccinați.

Cîțu spune că deocamdată, este ”o propunere pe care o discutăm în Comitetul interministerial”.

”Vom avea soluțiile la INSP… S-ar putea să existe aplicații... Mai simplu spus, se poate verifica dacă o persoană este vaccinată în aplicațiile pe care le avem cu un simplu CNP - deci, se poate verifica foarte ușor”, a răspuns  premierul Florin Cîțu.

Ori, soluția nu este deloc ”simplă”, pentru că expunerea CNP ”pe toate drumurile” nu este recomandată nici de poliție și mai ales nu este acceptată de mulți români.

”Avem timp până la 1 iunie să găsim soluții”, a spus premierul, vizibil încurcat, repliindu-se în formula ”Întâi să vedem care va fi forma pe care o vom avea acceptată în Comitetul interministerial pentru a redeschide restaurantele”.

De fapt, nici despre ”aplicația„ despre care vorbea, Florin Cîțu nu este deloc sigur: ”Nu știu sigur, e ceea ce cred eu că s-ar putea face”.

Cam asta sunt formulele cheie în guvernarea PNL – USR: ”cred” și ”nu știu sigur”.

0
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Cîțu insistă că privilegiile pentru vaccinați sunt normale
Cîțu: Dacă vrem să ieșim din pandemie, trebuie să ne vaccinăm
Scandalos: Cîțu recunoaște că NU are niciun plan pentru o măsură esențială!

Загрузка...