Răzvan Savaliuc

Pensia IMENSĂ a judecătorului care l-a condamnat pe Năstase! Savaliuc, reacție dură!

398
Cunoscutul judecător Ionuț Matei, cel care l-a condamnat pe miniștrii Adrian Năstase, Severin, Gabriel Sandu, Cristian David și pe avocatul Robert Roșu a ieșit la pensie și va primi o sumă uriașă

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Atacul la ”pensiile speciale” pare a fi un adevărat sport național – dar jucat complet aiurea!

Mai exact, după ce opinia publică s-a inflamat la ”pensiile” parlamentarilor, cele mai mici și mai puțin importante, Guvernul, parlamentul și presa au uitat de ”specialele” cu adevărat mari. Chiar uriașe.

Iată că publicația lui Răzvan Savaliuc, ”Lumea Justiției”, dezvăluie de pensie va încasa proaspătul pensionat judecător Ionuț Matei.

Da, este judecătorul care a dat controversata sentință împotriva lui Adrian Năstase, dar și în cazurile lui Adrian Severin, Gabriel Sandu, Cristian David, a avocatului Robert Roșu și a multor altora.

Ei bine, judecătorul Matei va primi peste 27.000 lei lunar – sau, cum spune LuJu.ro, ”pensie de nabab pentru fostul șef al structurii de securitate al Înaltei Curți”.

”Judecătorul Ionuț Matei trece fericit în rezervă, după ce Casa de Pensii i-a stabilit un venit de 27.300 lei pe lună”.

Repetăm: 27.300 lei pe lună… pensie, echivalentul a 5.400 de euro! Și, desigur, nimeni nu spune nimic.

Conform documentelor LuJu.ro,  pensia lui Ionuț Matei a fost stabilită prin Decizia 225122 emisă în 17 noiembrie 2020 de Casa teritorial/sectorială de pensii Sector 1, iar la data la data obținerii deciziei, Ionuț Matei avea vârsta de 49 de ani și 4 luni și o vechime în magistratură de 25 de ani.

”Ionuț Matei va ieși la pensie începând cu 1 iunie 2021”, scrie George Tărâță, ceea ce înseamnă judecătorul va ieși la 50 de ani, cu 5400 de euro pensie! Un nivel de pensie de europarlamentar!

George Tărâță atrage atenția că Ionuț Matei avea în buzunar decizia de pensionare cu calculul sumei fix cu o lună înainte să soluționeze dosarul Ferma Băneasa.

”Cu toate acestea fostul șef al Structurii de Securitate a Înaltei Curți (vezi facsimil) s-a cerut la pensie doar după ce a rezolvat cazul “Ferma Băneasa”, prin decizia dispusa în data de 17 decembrie 2020”.

Iată și reacția lui Răzvan Savaliuc la numele judecătorului Ionuț Matei: ”Un “băiat bun” pentru șefii SRI, unul care a lucrat pe mandate de siguranță națională, care a participat la întrunirile triumfale ale Binomului, căruia îi sunt mai mereu repartizate – ce coincidență – toate dosarele penale cu miză mare din această țară, care sfârșesc cu “condamnări exemplare””.

”Consider ca Ionuț Matei este un personaj dubios, care în perioada de exaltare a Binomului SRI-PICCJ a deținut funcția de șef al Structurii de Securitate a ICCJ și care a redactat multe condamnări cu motivații care revoluționau dreptul după chipul și asemănarea sa”, spune jurnalistul de investigații.

Răzvan Savaliuc a susținut în repetate rânduri că ”un judecător ca Ionuț Matei ar trebui să fie îndepărtat din sistem, mai ales după celebra sa motivare la adresa unui fost premier, pe care l-a aruncat în închisoare cu maximă satisfacție, susținând fără niciun temei că este “simbolul corupției””.

Întreaga dezvăluire o puteți citi pe LuJu.ro.

398
Tagurile:
Răzvan Savaliuc
Tematic
Savaliuc lansează o nouă provocare: ”Dedesubturile afacerilor de miliarde”
Savaliuc: iată pe ce a pus ochii USR! ”Miză uriașă”
Savaliuc revine în forță – mesaj incendiar despre vaccinare! ”Nu acceptați să fiți proști”
Laura Vicol

Vicol, despre la ministrul Sănătății: ”Bate câmpii”

172
Deputatul social democrat Laura Vicol reacționează, după o declarație făcută de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, potrivit căreia rapoartele Direcției Naționale Anticorupție arată că în Sănătate există interese și corupție.

BUCURETI, 10 mai – Sputnik. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a făcut, recent, o declarație care arată, potrivit deputatului PSD Laura Vicol, de profesie avocat, că demnitarul nu cunoaște niște chestiuni juridice.

Mai exact, Mihăilă, întrebată dacă există mafie în sănătate și dacă s-a lovit de interese în sistem, a spus că îi plac informațiile dovedite.

”Dacă ne uităm pe rapoartele DNA (Direcția Națională Anticorupție – nota Georgiana Arsene), care este instituția abilitată să obiectiveze sau nu prezența mafiei în sănătate, ele arată că în sănătate există interese și că există corupție”, a explicat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Deputatul social democrat, avocatul Laura Vicol a reacționat la declarația Ioanei Mihăilă, căreia îi atrage atenția că problemele juridice o depășesc.

”Pentru că avocatul din mine nu doarme niciodată, nu am cum să nu sancționez derapajul acestei doamne ministru al Sănătății care bate câmpii, juridic vorbind. Madame ministru, nu DNA decide dacă există mafie în Sănătate, ci o instanță de judecată. Da, da, judecătorii decid dacă există sau nu vinovăție penală!”, scrie Laura Vicol pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a adăugat că lumea nu se învârte numai în jurul procurorilor și că ministrul Sănătății ar face mai bine dacă ar spune tuturor ce s-a întâmplat cu toți banii cheltuiți în pandemie de instituția pe care o conduce acum, dacă tot vrea să dea dovadă de transparență.

”Și eu, și DNA și oricine altcineva ne putem aroga dreptul de a vă face mafioată ulterior”, a subliniat Laura Vicol.

Deputatul social democrat a transmis un mesaj ministrului Sănătății, sugerându-i să facă fapte bune, să doneze sânge – dacă poate – să zâmbească și să trăiască pentru că avem o singură viață.

172
Tagurile:
Laura Vicol
Tematic
Vicol:”Cine votează împotriva moțiunii pe Sănătate, complice”
Vicol, către USR: ”Am înțeles, profesorii vă stau în gât”
Laura Vicol trezește din adormire PSD – Ciolacu recunoaște!

Загрузка...
Ion Cristoiu

Soluția lui Cristoiu în scandalul URSULUI, în care dezvăluie implicări de nivel înalt

830
Analiza cazului care revoltă opinia publică din România îl conduce pe Ion Cristoiu la concluzii cu implicații foarte grave – dar și la o soluție pe măsură

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Atent la ”firul roșu” dar și la detalii, Ion Cristoiu vine mereu cu ipoteze de lucru și concluzii inteligente și originale.

În cazul care a revoltat România, împușcarea ursului Arthur de către un prinț dintr-o mare familie nobilă occidentală, Ion Cristoiu observă din prima clipă o situație ”tipică secretomaniei regimului Iohannis” – și anume că autoritățile ”au avut drept principală grijă ascunderea documentelor și informațiilor”.

”Ar fi fost normal ca din prima clipă ministerul Mediului să posteze pe internet ceea ce am numi Dosarul extragerii Ursului”, spune celebrul jurnalist, ”Ar fi fost normal ca premierul să dea explicații asupra cazului, știut fiind că el trebuie să fie cel mai informat demnitar în asemenea situații și nu să ne ia peste picior zicând că ursul n-a fost cel mai mare”.

Apoi, Cristoiu elimină varianta propusă inițial – ”eliminarea unei ursoaice agresive din Ojdula”. Dacă s-ar fi dorit asta ”de ce n-au făcut operațiunea sanitară cei de la AVPS Ojdula, înzestrați cu puști, fără a apela la ajutorul ditamai prințului?”.

O primă concluzie este că avem de-a face cu o ”acoperire cu hârtii” a unei extrageri a ursului pentru satisfacerea dorinței prințului vânător de trofee.

”Decizia ministrului (Mediului) ne confirmă că întreaga afacere a extragerii – de la plângerea țăranului agresat de ursoaică, până la aprobarea dată de Ministerul Mediului – a fost o încercare de a acoperi cu hârtii satisfacerea unui vânător de trofee”, scrie Ion Cristoiu.

Ajuns aici, Cristoiu întoarce cazul pe o altă fațetă: a acțiuni unui… ”grup de crimă organizată.

”În scandalul Ursului Arthur (…) e vorba pur și simplu de o afacere ticăloasa prin care un bolnav de trofee din străinătate a putut vâna ce-a vrut mușchii lui într-o Românie care nu mai e demult un stat”, scrie Ion Cristoiu.

De ce ”grup de crimă organizată”? Pentru că ”prințul ahtiat de trofee nu putea să ucidă un urs pentru a se putea făli în lumea sa cu postura de mare vânător dacă nu intrau în joc instituții ale regimului Iohannis, care au asigurat prințului condițiile depline pentru încălcarea Legii”.

Concret, celebrul jurnalist consideră că acest grup a acționat ”de la venirea prințului la Ojdula la punct fix, până la obținerea hârtiilor menite a acoperi ilegalitatea”.

Mai departe, Ion Cristoiu pune în față cititorului un aspect ignorat de mass media: posibilele resorturi sau motive ale crimei.

În baza datelor de până acum, jurnalistul consideră că această ”rețea de crimă organizată” putea avea două resorturi:

  • a) banii – ”și atunci avem de-a face cu un caz de corupție”;
  • b) ”interesul de stat, la cel mai înalt nivel, dat de regula „Îmi dai – îți dau”, folosită fie între Iohannis și familia Prințului, fie între unul dintre serviciile noastre secrete și Prinț”.
Ori, mergând pe această ultimă variantă, Cristoiu apreciază că deschiderea unui dosar penal in rem de Parchetul de la Covasna pentru braconaj ”e un categoric mijloc de a măslui ancheta”.

De ce asta? Logic, pentru că ”implicările în acest Scandal depășesc cu mult simplul caz de braconaj”, subliniază Ion Cristoiu.

Ca atare, concluzia – ca și soluția! - celebrului jurnalist este clară: ”Presupuse a fi din partea multor instituții ale statului, implicările cer preluarea dosarului de către DIICOT”.

Dar, ”patriarhul presei române” nu îi breasla: implicările înalte din caz „presupun și o veghe a presei cu adevărat independente pentru ca românii să afle adevărul despre unul dintre cele mai penibile din Istoria postdecembristă”.

Întregul articol îl puteți citi pe Blogul lui Ion Cristoiu – iar mai jos puteți urmări și comentariile făcute de el în ”Jurnalul” său video.

830
Tagurile:
prinț, Urs, Ion Cristoiu

Загрузка...
Vladimir Putin

Ce rezultate a înregistrat Putin după vaccinare

0
(reînnoit 20:01 10.05.2021)
Președintele a vorbit despre rezultatele înregistrate după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

BUCUREȘTI, 10 mai – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că are un rezultat pozitiv după vaccinarea împotriva coronavirusului. Potrivit medicilor, șeful statului are un coeficient de pozitivitate egal cu 15.

“În ceea ce privește servitorul vostru umil, între-adevăr, pe 9 mai am fost testat, iar rezultatul este pozitiv. Ați vorbit despre aceste titre, acum specialiștii vorbesc de coeficientul de pozitivitate – care la mine este de 15. Precum au spus medicii, e un rezultat bun”, a declarat Putin la postul de televiziune Rossiya 24, fiind întrebat de un jurnalist despre rezultatele vaccinării împotriva COVID-19.

​Pe 23 martie, președintele rus a primit prima component a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, iar pe 14 aprilie și-a administrat cel de-al doilea component. După vaccinare, Putin a menționat că potrivit medicilor, reacția imună a fost una bună. În același timp, președintele nu a numit preparatul cu care a fost vaccinat, denumirea acestuia fiind cunoscut doar de medicul personal al liderului rus.

0
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Putin: Nu există iertare pentru cei care pun în aplicare planuri agresive
Presa a aflat unde ar putea avea loc întâlnirea dintre Putin și Biden
Știrea zilei: Un ministru român i-a scris lui Putin! Nu vrem să fim dușmani!
Putin și Erdogan au discutat despre situația pandemică
Putin i-a felicitat pe liderii și cetățenii statelor CSI cu aniversarea a 76-a a Victoriei
Peskov a explicat cuvintele lui Putin despre „călăii nezdrobiți”
Putin i-a îndemnat pe ruși să se vaccineze activ

Загрузка...