Justiție

Baron PSD, condamnat la pușcărie grea a finanțat cultura!

299
(reînnoit 11:48 19.03.2021)
Instanța a decis – fostul baron de Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost consemnat definitiv într-un dosar de evaziune – în care fuseseră finanțate instituții de cultură.

BUCUREȘTI, 18 mart – Sputnik. Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare cu executare.

Dosarul a vizat finanțarea ilegale a fundațiilor Fantasio și Thalia, aparținând de instituții de cultură.

Prin aceeași decizie a Curții de Apel Galați, cunoscutul om de media Cristian Zgabercea, fost producător general la TVR, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Interesant este că beneficiarele, fundațiile Thalia și Fantasio au fost achitate!

Cu această nouă condamnare, fostul patron de presă, baron PSD și președinte al CJ Constanța a acumulat 32 de ani de închisoare (din 5 sentințe definitive). După cum se știe, Constantinescu suferă de o boală foarte gravă, e posibil să nu termine în viață condamnarea.

299
Tagurile:
Pușcărie, PSD
Liviu Dragnea

Știrea zilei: Vestea ce mare pentru Dragnea! Codrin, reacție fulger!

357
(reînnoit 11:18 17.05.2021)
Acum puțin timp instanța a dat decizia favorabilă lui Liviu Dragnea – iar Codrin Ștefănescu a reacționat imediat: „Rând pe rând, judecătorii dau decizii definitive”

BUCUREȘTI, 17 mai – Sputnik. Instanța Judecătoriei Sector 5 a dat o decizie favorabilă lui Liviu Dragnea, respingând contestaţia formulată de Penitenciarul Rahova împotriva liberării condiționate.

Judecătorii spun clar că lui Liviu Dragnea i-au fost încălcate dreptul la apărare și dreptul la sănătate. Decizia este definitivă. Iată de se află în minut a publicată de Judecătoria Sector 5:

”Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de Penitenciarul Rahova , împotriva încheierii nr. 393/08.04.2021, pronunţată în dosarul nr. 387/2021, de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova. Întrucât contestaţia a fost formulată de către o instituţie a statului cheltuielile rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 17.05.2021.

O reacție imediată a venit de la Codrin Ștefănescu: ”Acum! Instanța a decis că lui Liviu Dragnea i-au fost încălcate in închisoare dreptul la sănătate și dreptul la apărare!”

”Rând pe rând, judecătorii dau decizii definitive vis-a-vis de abuzurile la care este supus de doi ani! Și cu toate astea, unii nu vor să-l elibereze! Ignorând in mod bizar deciziile instanțelor, deciziile comisiei de eliberare condusă de un judecător, legea în ansamblul ei!”.

După aceasta decizie, miercuri Liviu Dragnea se va afla din nou în fața Comisiei – și e posibil să se ia decizia punerii lui în libertate condiționată.

357
Tagurile:
Liviu Dragnea

Загрузка...
Vaccinare în România

Celebru profesor de Drept verdictul se transformă vaccinarea în motiv de discriminare

303
(reînnoit 11:33 16.05.2021)
Prin măsurile luate sau preconizate, autoritățile încalcă mai multe articole din Constituție și se ajunge la discriminare a persoanelor în funcție de vaccinare

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. Unul dintre cei mai importanți experți în materie de Constituție, fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu a arătat clar că se ajunge la discriminare între persoanele vaccinate și cele nevaccinate.

Profesorul de Drept Constituțional a declarat la Antena 3 că ”Sunt încălcate vreo 3-4 reguli din Constituție”.

”În primul rând este încălcat Art. 1 din Constituție, care vorbește de faptul că drepturile și libertățile cetățenilor trebuie să fie respectate”, a spus profesorul Iancu, arătând că ”Prin Legea 55, s-a ajuns la tergiversare a încălcării unor drepturi”.

În al doilea rând, subliniază Gheorghe Iancu, ”Art. 16 din Constituție vorbește despre egalitatea de drepturi și spune că cetățenii sunt egali în fața legii și autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări”.

”Nimeni nu este mai presus de lege - ca urmare cei care promovau vaccinul experimental au fost mai presus ca legea”, punctează fostul Avocat al Poporului.

În al treilea rând, ”mai aveam dreptul la sănătate”, atrage atenția profesorul Iancu. ”În ceea ce privește dreptul la sănătate, există de curând un argument, în sensul că oamenii au dreptul să beneficieze de medicamentele corespunzătoare”.

În fine, în al patrulea rând, ”mai există și o restrângere a exercitării drepturilor, care se poate face DOAR prin lege și NU prin hotărâri ale unor organizații precum inspectorate etc.”, a declarat profesorul Gheorghe Iancu.

În aceste condiții, soluția profesorului Gheorghe Iancu este clară: Hotărârea de Guvern ar trebui contestată prin Avocatul Poporului.

303

Загрузка...
Геннадий Григорьевич Онищенко

Laboratorul biologic al SUA în Moldova provoacă îngrijorarea Moscovei - Onișcenko

33
Laboratoarele științifice controlate de Pentagon, situate în mai multe țări din CSI și în Georgia, provoacă îngrijorări serioase Moscovei oficiale.

CHIȘINĂU, 17 mai - Sputnik, Nikita Ciukunov. Rusia se teme că armele biologice sunt dezvoltate în aceste centre sub masca studierii infecțiilor periculoase. Fostul șef al Rospotrebnadzor, deputatul Dumei de Stat, epidemiologul Genadii Onishchenko explică, într-un interviu pentru Sputnik, cum funcționează astfel de instituții.

Arme necontrolate

Până în prezent, armele biologice rămân cel mai puțin controlat tip de arme de distrugere în masă. Supravegherea formală a acestuia este asigurată de Convenția privind interzicerea armelor biologice și toxice (BTWC), adoptată în 1972, a menționat Gennady Onișcenko. Potrivit acestuia, în anii 1990, țările care au semnat acest document au dezvoltat un mecanism de monitorizare a respectării prevederilor conceptului. Cu toate acestea, ratificarea sa a fost blocată prin eforturile părții americane.

Lipsa unei supravegheri stricte a dus la apariția unor laboratoare biologice americane pe teritoriul republicilor fostei URSS, ale căror activități sunt finanțate de Departamentul Apărării al SUA. Astfel de facilități funcționează acum în Azerbaidjan, Armenia, Georgia, Kazahstan, Moldova, Uzbekistan și Ucraina.

„În aceste laboratoare activează microbiologi militari cu o calificare foarte înaltă. Desigur, ei nu dezvoltă ceva conceput pentru a proteja copiii georgieni sau azeri. Aceștia sunt angajați în studiul focarelor virale naturale și exportul de tulpini. Sarcina lor este simplă - să producă tulpini virulente (extrem de infecțioase - Sputnik) care ar putea fi luate cu ușurință ca locale", subliniază specialistul.

Pentru Rusia o îngrijorare deosebit de gravă este, potrivit lui Genadi Onișcenko, Laboratorul Central de Referință situat lângă Almatî, Kazahstan. Această instituție este echipată cu cele mai moderne echipamente și face parte din rețeaua științifică a Pentagonului din Asia Centrală.

„Laboratorul este foarte puternic, cu cel mai înalt nivel de protecție. Acolo sunt dezvoltate rețete biologice militare. Acesta nu are nicio legătură cu asistența medicală civilă din Kazahstan. Statele Unite, practic, nu ascund faptul că desfășoară un program biologic activ pe teritoriul Kazahstanului”, notează fostul șef al Rospotrebnadzor.

Infecții catastrofale

În realitățile moderne, armele biologice devin unul dintre instrumentele principale ale războiului „hibrid”, spune Genadii Onișcenko. Pandemia de coronavirus a arătat în mod clar daunele pe care le poate provoca o infecție.

„Ne-am convins că virușii sunt eficienți în ceea ce privește crearea psihozei de masă, destabilizarea situației politice și prăbușirea economiilor. Coronavirusul a cauzat mai multe daune economiei globale decât orice război”, a spus epidemiologul.

În același timp, acum este imposibil să se demonstreze originea artificială a virusului datorită controlului incomplet asupra activității laboratoarelor biologice. Verificatorilor li se arată doar ceea ce „pot vedea”, conchide el.

„Uneori, specialiștii georgieni sunt îmbrăcați în costume și aceștia merg la aceste laboratoare. Dar chiar în „inima”, în cele mai secrete locuri - nu le este permis. Ce tip de cercetare se desfășoară acolo - nimeni nu știe, pentru că aceasta este cercetare militară”, rezumă vorbitorul.

Neliniștea Moscovei

În aprilie a anului trecut, Maria Zaharova, reprezentant oficial al Ministerului de Externe rus, a făcut o declarație dură împotriva laboratoarelor biologice americane.

Ea a admis că dezvoltarea acestor agenți patogeni ai bolilor periculoase în scopuri militare poate fi efectuată la aceste facilități. Ca exemplu, Zaharova a dat Centrul Richard Lugar din Georgia.

"Nu se poate exclude faptul că în astfel de laboratoare, americanii lucrează la crearea și modificarea diferiților agenți cauzali ai bolilor periculoase, inclusiv în scopuri militare", a spus atunci purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus.

Mai târziu, în aprilie 2021, Nicolai Patrușev, secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a exprimat o opinie similară într-un interviu acordat ziarului Kommersant.

„Vă invit să acordați atenție faptului că în lume, numărul laboratoarelor biologice aflate sub controlul SUA crește ca pe drojdie. Și printr-o coincidență ciudată - în special la granițele rusă și chineză”, a spus el.

Secretarul Consiliului de Securitate a mai adăugat că focarele de boli necaracteristice pentru această zonă sunt depistate cu o anumită regularitate în zonele adiacente „stațiilor sanitare și epidemiologice pașnice”.

33
Tagurile:
CSI, Moscova, SUA

Загрузка...