Călin Popescu Tăriceanu

Ultima oră s-a dat drumul bizarului dosar Tăriceanu!

254
(reînnoit 15:02 02.03.2021)
Ultima oră – s-a dat drumul dosarului Tăriceanu, probleme mari pentru fostul premier! Veste de ultimă oră, întră în joc dosarul ciudat în care fostul premier și preşedinte al Senatului este vizat de acuzații în premieră

BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik. Lovituri în lanț pentru oamenii politici – acum a venit rândul fostului președinte al Senatului și fost prim ministru, Călin Popescu Tăriceanu.

Acum puțin timp, un judecător de cameră preliminară de la ÎCCJ a dispus începerea judecării pe fond în dosarul în care Tăriceanu este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la uzurpare de calităţi oficiale.

Pe scurt, judecătorul camerei preliminare a respins toate cererile şi excepţiile ridicate de avocaţii apărării, stabilind că rechizitoriul, probele şi actele de urmărire penală sunt legale.

”Respinge ca nefondate cererile şi excepţiile formulate în cauză. Constată legalitatea sesizării ÎCCJ - Secţia Penală cu rechizitoriul nr. 402/P/2018 din 26 noiembrie 2020 al PÎCCJ - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, privind pe Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton şi Ovidiu Marciu, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei, transmite AGERPRES

De remarcat atât ciudățenia cât și premiera dosarului. În fapt, Tăriceanu este acuzat că, ân calitate de președinte al Senatului, nu a constatat şi nu a supus la vot în plenul Senatului încetarea mandatului de senator al lui Cristian Ovidiu Marciu, deşi exista o decizie definitivă în instanţă prin care senatorului era declarat incompatibil şi nu mai putea ocupa o funcţie publică.

Ciudat este că Tăriceanu a amânat circa 2 ani punerea în aplicare a deciziei de incompatibilitate, după spusele procurorilor.

„Faţă de Călin Popescu-Tăriceanu, procurorii au reţinut că, în perioada 2 martie 2017 - 2 septembrie 2019, în exercitarea atribuţiilor de serviciu specifice unei funcţii de conducere în cadrul Senatului, prin neîndeplinirea actelor vizând constatarea încetării mandatului de senator al lui Marciu (contrar disp. art. 7 alin. 4 rap. la alin. 1 lit. e comb. cu alin. 2 lit. c din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor) şi nesupunerea votului Plenului Senatului a adoptării unei hotărâri de vacantare a locului de senator în cauză, "a cauzat vătămarea drepturilor persoanei care, în urma alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie 2016 a ocupat pe buletinul de vot pentru funcţia de senator poziţia următoare”.

Tăriceanu se apără… tot ciudat: decizia instanței NU ține seama de Regulamentul Senatului… pe baza căruia e acuzat!

”Am explicat că am respectat toate prevederile din Legea 96/2006, precum şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a Senatului, care stabileşte care sunt atribuţiile preşedintelui. Acuzaţia de abuz în serviciu aş spune că este o invenţie, pentru că parlamentarii nu pot fi acuzaţi ca un funcţionar. Noi nu avem atribuţii de serviciu, ci cu totul şi cu totul alte obligaţii, care derivă din exercitarea mandatului de parlamentar”, a declarat Tăriceanu.

Precizăm că, în acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi senatorul Cristian Ovidiu Marciu, pentru… uzurpare de calităţi oficiale! În condițiile în care Senatul nu constatase încetarea calității de senator! Absurd… sau ce?!...

254
Tagurile:
Calin Popescu Tăriceanu
Tematic
Tăriceanu, întâmpinat cu cătușe la DNA: ”Borfașule, hoțule!”
Ultima oră: DNA – pas decisiv în dosarul Tăriceanu
Tăriceanu acuză: bilanțul zilnic COVID - 19 e ”meșterit”
Vlad Voiculescu

Sustragere masivă de date de la Sănătate Voiculescu acuzat direct!

363
O acuzație gravă, de ultimă oră, a fost lansată împotriva controversatului fost ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Scandalurile legate de fostul ministru al Sănătății se țin lanț – iar ultimul este o acuzație directă – mii de ”informaţii cu caracter confidenţial” ar fi ajuns la Voiculescu, fiind luate din minister de un consilier ”onorific”.

Informația a fost lansată de cunoscutul realizator Mihai Gâdea, care a amintit și un alt episod asemănător.

”După primul mandat pe care l-a avut Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii, a fost anchetat de DIICOT pentru sustragerea de documente secrete din minister”, a spus Mihai Gâdea, subliniind că Voiculescu ”a recunoscut acest lucru că a fost anchetat, a dat explicaţii în fața magistraţilor”.

Ei bine, acum vine marea bombă, a continuat directorul Antenei 3, acuzându-l direct pe Voiculescu: ”Consilierul onorific al ministrului Sănătăţii, Cosmin Tenie, a luat din centrul de comandă al Ministerului Sănătăţii 300 de Excel-uri pe care i le-a înmânat lui Vlad Voiculescu”.

”Aceste Excel-uri au informaţii cu caracter confidenţial”, subliniază Mihai Gâdea, care spune că ”este vorba de informaţii din mai multe spitale, este vorba de informaţii despre pacienţi”.

Și ”Evenimentul Zilei” transmite informația, arătând că ”Informațiile confidențiale au fost puse de către Cosmin Tenie pe un stick şi înmânate lui Vlad Voiculescu”.

”Cosmin Tenie, fost consilier onorific a lui Vlad Voiculescu, a luat peste 300 de documente confidențiale din centrul de comandă”, transmite EVZ.
363
Tagurile:
Sănătate, Vlad Voiculescu

Загрузка...
Dan Chitic

Dan Chitic cere ferm: ”Demiterea Ministrului de Interne!”

968
(reînnoit 07:19 19.04.2021)
Cunoscutul avocat lansează un nou slogan după omorul care a revoltat întreaga Românie: ”Toți criminalii trebuie să plătească!”

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Una dintre cele mai revoltătoare secvențe văzute în România ultimelor decenii, omorul de la Pitești, îl face pe cunoscutul avocat Dan Chitic să adopte faimoasa formulă de solidarizare cu victimele: ”#JeSuisZahariaBarbu”.

Dar, Dan Chitic merge mai departe – cel care se află în fruntea instituției trebuie să răspundă cu funcția! ”Crima de la Pitești impune demiterea Ministrului de Interne, nu doar arestarea imediată a polițiștilor criminali”.

Mai mult, avocatul spune ferm: ”Crima de la Pitești e emblematică pentru regimul abuziv și criminal al Gauleiterului Iohanniss”.

”Criminalii trebuie să plătească!”, spune revoltat Dan Chitic – ”Criminalii de la toate nivelurile! Toți criminalii să plătească!”

Dan Chitic încheie mesajul său cu câteva ”haștaguri” dure: ”Jos Regimul Criminal! Jos Cîțu! Jos Iohannis!”.

”Ofer asistenta Juridică pro bono familiei îndoliate”, anunță în finalul mesajului cunoscutul avocat.

***

Piteșteanul Zaharia Barbu, în vârstă de 63 de ani, a murit în urma unei intervenții brutale a polițiștilor, o acțiune violentă complet nejustificată. Doi dintre polițiștii agresori au fost reținuți de procurori.

968
Tagurile:
Poliţie, demitere, Demisie, ministrul de interne, Dan Chitic

Загрузка...
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

0
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

0
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...