Пачки евро

Sume uriașe confiscate de instanță de la Udrea și Băsescu

953
(reînnoit 13:29 02.03.2021)
Pe lângă anii grei de pușcărie la care au fost condamnate Elena Udrea și Ioana Băsescu, Curtea de Apel a dispus confiscarea unor mari sume de bani de la cele două inculpate.

BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik. Așa cum s-a anunțat, Curtea de Apel București le-a condamnat Elena Udrea și pe Ioana Băsescu, fiica fostului președinte ani grei de închisoare.

Dar, pe lângă condamnarea privativă de libertate, judecătorul a dispus confiscarea unor sume mari de bani.

Astfel, Elenei Udrea ar trebui să i se confiște suma de 918.000 lei plus 691.000 lei, dar și  12.000 lei cheltuieli de judecată.

În cazul Ioanei Băsescu instanța a decis să i se confiște suma de 119.000 lei, dar și 12.000 lei cheltuieli de judecată.

Reamintim că deciziile Curții de Apel în acest caz NU sunt definitive, ele putând fi atacate cu apel la Curtea Supremă.

953
Tagurile:
Băsescu, Elena Udrea
Европейский суд по правам человека

SCANDALOS: CEDO declară vaccinarea obligatorie ”necesară într-o societate democratică”

1598
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a declarat vaccinarea obligatorie ca fiind ”necesară într-o societate democratică”, o decizie care deschide calea către obligativitatea vaccinării în pandemie.

BUCUREȘTI, 8 apr - Sputnik. Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a fost sesizată de părinţii unor copii cărora li s-a refuzat înscrierea la grădiniţă în Republica Cehă pentru că nu erau vaccinaţi. Decizia Curții este însă surprinzătoare și deschide calea către instituirea vaccinării obligatorii. Astfel, în hotărârea Marii Camere publicate chiar azi se arată că vaccinarea obligatorie este ”necesară într-o societate democratică”.

Sensul înspre care merge decizia CEDO este clar pentru specialiști:

”Această decizie vine să întărească posibilitatea unei obligaţii de vaccinare în condiţiile pandemiei actuale de COVID-19”, este analiza făcută de Nicolas Hervieu, jurist specialist al CEDO.

Hervieu apără hotărârea CEDO pe motiv că aceasta ar face ”constatarea unui consens general asupra efectelor benefice ale vaccinării, care nu sunt puse în cauză de efectele secundare inevitabile, atât timp cât există un control ştiinţific strict”.  

Dar CEDO nu se oprește aici. Curtea sprijină ”principiul de solidaritate socială care poate justifica să le fie impusă vaccinarea tuturor, chiar şi celor care se consideră mai puţin ameninţaţi de boală, câtă vreme este vorba despre protejarea celor mai vulnerabile persoane”.

În decizia sa, CEDO consideră că vaccinarea obligatorie a copiilor în Republica Cehă cu un vaccin nonavalent nu constituie o încălcare a dispoziţiilor Convenţiei Europene a Drepturilor Omului cu privire la ”dreptul la respectarea vieţii private”.

Mai departe, CEDO arată că ”Politica de vaccinare urmăreşte obiective legitime de protejare a sănătăţii, precum şi a drepturilor celuilalt, prin faptul că îi protejează atât pe cei care primesc vaccinurile respective, cât şi pe cei care nu se pot vaccina din motive medicale”.

Totodată, CEDO vorbește de faptul că și persoanele care nu se pot vaccina din motive medicale ar fi la rândul lor ”tributare imunităţii colective pentru a se proteja împotriva bolilor contagioase grave în cauză”.

Cazul copiilor neacceptați la grădiniță în Cehia este însă minor prin comparație cu implicațiile juridice europene ale unei asemenea decizii. Oricine ar mai face acum apel la justiția europeană pentru libertatea de a nu se vaccina, există deja precedentul prin care CEDO a arătat că acceptă vaccinarea obligatorie și limitările libertății celor care nu i se supun acesteia.

1598
Tagurile:
CEDO
Tematic
Decizie șocantă a CEDO față de o cerșetoare romă din România
Hotărârea CEDO în cazul Kovesi: MAE român nu contestă decizia
CEDO, un nou verdict contra României – beneficiar, Monica Macovei… via Soros?

Загрузка...
Laura Codruța Kovesi

După presiunile Comisiei Europene, Kovesi intră în acțiune

821
(reînnoit 12:11 08.04.2021)
Comisia Europeană dorea a făcut presiuni care au avut efecte – Laura Codruța Kovesi a făcut un anunț care deschide o pagină nouă în UE.

BUCUREȘTI, 8 apr – Sputnik. Șefa instituției Proctorului European (EPPO), Laura Codruța Kovesi, a anunțat că se va începe oficial activitatea pe data de 1 iunie 2021.

În acest sens, Kovesi le-a trimis o scrisoare comisarilor europeni pentru justiţie, Didier Reynders, şi bugetului, Johannes Hahn, pentru a le propune această dată de la care EPPO ar putea începe oficial anchetele.

Anunțul vine în urma presiunilor Comisiei Europene, care dorea punerea în funcțiune a EPPO încă din 2020. De altfel, la începutul lui decembrie 2020, Comisia Europeană făcea apel la statele membre UE grăbească numirile procurorilor delegaţi pentru ca EPPO să-şi înceapă activitatea pe 1 martie 2021.

Iniţial, EPPO trebuiea să-şi înceapă activitatea în noiembrie 2020, termenul fiind amânat din cauza întârzierii desemnării procurorilor delegaţi de către cele 22 de state UE care acceptă autoritatea Procurorului European.

Sediul EPPO a fost stabilit la Luxemburg – iar în septembrie 2020 au depus jurământul Laura Codruţa Kövesi şi procurorii desemnați.

EPPO este conceput ca o autoritate independentă, competentă pentru anchetarea fraudelor cu fondurile europene, fraude la taxe care implică mai mult de zece milioane de euro sau mare corupţie.

Fraudele anuale s-ar situa, la nivelul UE, între 30 şi 60 de miliarde de euro, este de părere Laura Codruţa Kövesi.

De menționat că 5 state UE nu participă la inițiativa EPPO - Ungaria, Polonia, Irlanda, Suedia şi Danemarca.

Va fi foarte interesant cum va acționa EPPO în aceste state, ca și în relația cu SUA, Israel sau alte state cu care UE are relații majore. Și dacă nu cumva EPPO va contribui la agravarea tensiunilor din cadrul UE.

821
Tagurile:
Comisia Europeană, Laura Codruţa Kovesi
Tematic
”Dacă o omoram pe Kovesi” - Elena Udrea, reacție fulminantă!
Mugur Ciuvică - despre ipocrizie și cazul Codruța Kovesi
Floriana Jucan: Probă grea a implicării Sistemului și a Laurei Kovesi împotriva României

Загрузка...
Protest la Haga restricții olanda lockdown coronavirus covid-19

Proteste ample în Olanda - „Poliția pentru libertate” - VIDEO

0
Mișcarea „Poliția pentru libertate” a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile dure ale guvernului din Olanda de a limita răspândirea coronavirusului, pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. E formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. În Olanda au loc astăzi manifestații în provincia Utrecht împotriva măsurilor guvernului pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Printre organizatorii manifestaţiilor este mișcarea „Poliția pentru libertate”, care a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile guvernului împotriva COVID-19, măsuri pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. Mişcarea este formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

Sputnik a transmis în direct din Baarn, provincia Utrecht, unde membrii mișcării „Poliția pentru libertate” mărșăluiesc prin oraș pentru a-și exprima opoziția față de măsurile stricte legate de coronavirus.

Locuitorii din Olanda sunt obligați să lucreze de acasă, cu excepția cazului în care este imposibilă îndeplinirea îndatoririlor de la distanță, de asemenea, sunt obligaţi să respecte un interval în care este interzisă ieşirea din case pe timpul nopţii și să urmeze regulile standard privind purtarea măștii și distanțarea fizică. Anumite afaceri, în principal facilitățile de divertisment, sunt în prezent închise.

Se așteaptă ca măsurile de restricţii să rămână în vigoare până pe 20 aprilie.

0
Tagurile:
Olanda, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...