Elena Udrea

NUCLEARA: Elena Udrea condamnare grea la pușcărie

1325
(reînnoit 12:28 02.03.2021)
Acum puțin timp, fostul ministru Elena Udrea primit o sentință grea după mai multe amânări ale sentinței

BUCUREȘTI, 2 mart – Sputnik. Cea mai cunoscută și controversată blondă a politicii românești a fost condamnată la 8 ani de închisoare și 3 ani de interzicere a unor drepturi.

Acuzațiile sunt de spălare de bani și instigare la luare de mită.

Procurorii ceruseră o condamnare de 12 ani.

În același proces a fost achitat jurnalistul Dan Andronic.

Sentințele NU sunt definitive.

De precizat că a apărut o premieră – motivarea a fost citită, pe scurt, o dată cu sentința.

În același dosar se așteaptă sentința și în cazul fiicei președintelui, Ioana Băsescu.

1325
Justiție, ciocan

USR-PLUS primește o lovitură în Instanță

707
După ce sunt gata să iasă de la Guvernare, USR și PLUS primesc o lovitură de la Curtea de Apel București.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Așteptată cu mare interes, finalizarea actului de fuziunea USR-PLUS mai are de așteptat.

Astăzi, Curtea de Apel București a amânat decizia de admitere a fuziunii. Termenul următor este 27 mai 2021 – dar instanța a luat decizia repunerii cauzei pe rol!

”În temeiul art. 394, alin. 5, Cod de procedură penală, repune cauza pe rol, pentru constituirea completului de divergență. Acordă termen la data de 27.05.2021, ora 10, pentru când se citează toate părțile, cu încunoștințare apărători aleși sau din oficiu. Pronunțată în ședință publică, la 16.04.2021”, se arată în minuta instanței.

Ce înseamnă asta? Că în instanța Curții de Apel NU s-a întrunit majoritatea ori unanimitatea deciziei!

Astfel, Art. 394, alin. 5 CPP prevede ca “În situația în care în cadrul completului de judecată nu se poate întruni majoritatea ori unanimitatea, judecarea cauzei se reia în complet de divergență.”

Astfel, formațiunile lui Barna și Cioloș, confruntate cu situația gravă de la guvern, nu pot realiza nici Congresul noii grupări.

707
Tagurile:
Instanță, USR
Tematic
Florin Cîțu pus la zid de USR: i se cere demisia!
“Omul din umbră” al Vioricăi Dăncilă: Vlad Voiculescu e un impostor, USR e ZERO!
Cîțu, prima declarație după scandalul cu USR – anunță o măsură radicală

Загрузка...
Liviu Dragnea

Știrea nopții: Eliberarea lui Liviu Dragnea!

5494
O veste care pune pe jar scena politică – eliberarea lui Liviu Dragnea, cel mai remarcabil și controversat lider politic al ultimilor 10 ani

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Marcată de lipsa personalităților, scena politică primește un adevărat șoc prin știrea transmisă aseară despre eliberarea lui Liviu Dragnea.

Concret, Liviu Dragnea a cerut instanței eliberarea condiționată, anunță Antena 3.

”Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat condiţionat din închisoare”, spune sursa citată, amintind că acesta execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

De asemenea, mass media arată că potrivit portalului instanţelor, Liviu Dragnea a depus cererea de eliberare condiţionată pe 12 aprilie, instanţa stabilind termenul pentru soluţionare pe data de 27 aprilie.

Sursa citată precizează că Liviu Dragnea a executat ”două treimi din pedeapsa de 3 ani și jumătate, una dintre condițiile pentru eliberarea condiționată”.

Liviu Dragnea, carantinat a treia oară după ce s-a vindecat de COVID-19: "I se încalcă grav și alte drepturi"

Cunoscuta jurnalistă specializată în probleme de Justiție, Adina Anghelescu, atrage atenția că Liviu Dragnea ”a fost carantinat de trei ori în trei luni, deși a fost infectat cu COVID-19 și apoi declarat vindecat”.

”Liviu Dragnea se plânge de încălcarea flagrantă, nerespectarea și împiedicarea execitării drepturilor prevazte de Legea 254 - el consideră că această carantină, a treia, este nelegală, întrucât în luna decembrie a fost externat din Spitalul penitenciarului”, spune Anghelescu.

Ziarista conchide că ”tot timpul l-au ținut în carantină”, și avocații spun că ”nu a mai avut dreptul la muncă”.

”Se apropie termenul pentru eliberare conditionata și dacă ar fi muncit, zilele respective s-ar fi scăzut cumva”, atrage atenția Adina Anghelescu.

De precizat că liberarea condiționată poate fi dispusă, dacă:

a) cel condamnat a executat cel puțin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depășește 10 ani, sau cel puțin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani;

b) cel condamnat se află în executarea pedepsei în regim semideschis sau deschis; Respingeri de neconstituționalitate (2), Jurisprudență, Reviste (2), Modele (1)

c) cel condamnat a îndeplinit integral obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când dovedește că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească;

d) instanța are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.

 

5494
Tagurile:
Eliberat, Liviu Dragnea

Загрузка...
Cum mașinile ajung la parcarea privată

Dacă ai uitat permisul acasă - Este sau nu ridicată mașina

0
(reînnoit 18:15 17.04.2021)
Deși în lege este menționat clar că orice șofer trebuie să aibă la sine permisul de conducere atunci când urcă la volan, mai sunt totuși cazuri când aceștia îl uită acasă.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. Regulamentul Circulației Rutiere prevede expres că orice șofer este obligat să aibă asupra sa permisul de conducere atunci când urcă la volan. Șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Veaceslav Sârbu, a explicat pentru Sputnik Moldova ce se întâmplă în cazul în care conducătorii auto sunt stopați de agenții de patrulare și nu pot prezenta carnetul de șofer. 

"Articolul 232 spune clar că, dacă un automobil este condus de către o persoană care nu are asupra sa permis de conducere ori dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație, a permisului sau actul de înmatriculare de stat a vehiculului, sau polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă, atunci se sancționează cu amendă de la 3 la 6 unități contravenționale, ceea ce înseamnă o amendă între 150 și 300 de lei", a precizat Veaceslav Sârbu, șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică.

În același timp, reprezentantul poliției susține că se fac și excepții de la acestă prevedere. Astfel, în cazul în care șoferul dispune de permis de conducere, dar l-a uitat acasă sau în alt loc, agentul de patrulare verifică prin sistemul informațional dacă persoana dispune de dreptul de a conduce mijlocul de transport sau dacă este privat de permisul de conducere, însă la fel i se aplică o amendă de la 3 la 6 unități convenționale. Mai mult, agentul de patrulare poate lua decizia ca șoferul să fie înlăturat de la volanul mașinii, iar automobilul să fie dus la o parcare specială. 

"Articolul 438 îi permite agentului de patrulare să înlăture conducătorul auto de la volanul mașinii dacă nu are asupra sa documentul ce confirmă dreptul de a conduce sau a folosi vehiculul. Temei legal există și a existat mereu. Dacă agentul de patrulare, din motive tehnice, nu poate verifica prin sistemul informațional dacă persoana dispune de permis de conducere, șoferul este înlăturat de la volan și se chemă evacuatorul la fața locului, iar mașina este dusă la parcarea specială. În același timp, o altă normă spune că în cazul în care mașina este ridicată pe evacutor, dar șoferul are pe cineva la fața locului cu permis de conducere, persoana achită doar pentru cheltuielile suportate de evacuator că a venit la fața locului și amenda de la 3 la 6 unități convenționale. Aceleași măsuri se aplică și în condițiile în care șoferul reușește să prezinte permisul", a declarat Veaceslav Sârbu.

Totodată, omul legii a explicat de ce poza din telefon cu permisul de conducere nu este un argument în apărarea șoferilor. 

"Dacă agentul de patrulare nu poate verifica în sistemul informațional, iar conducătorul auto arată doar o poză din telefon, asta ar fi pe responsabilitatea polițistului nemijlocit, căci printr-o poză nu poți verifica dacă e veridic sau nu actul, sau dacă permisul e fals sau adevărat. De asta norma legală obligă agentul de patrulare să verifice fizic permisul de conducere", a mai spus Veaceslav Sârbu, șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică.

Agentul de patrulare este cel care decide cum să aplice legea, iar șoferii care nu sunt de acord cu decizia luată, o pot contesta ulterior în instanța de judecată. Mai mult, conducătorul auto NU are dreptul să-i spună polițistului cum să procedeze, fiindcă în astfel de cazuri se mai poate alege cu o amendă. 

"Legea spune clar că sunt interzise imixtiunile în deciziile agentului de patrulare. Niciun cetățean nu are dreptul să-i spună cum să procedeze sau să-l corecteze. Imixtiunea, sub orice formă, în activitatea agentului constatator cu scopul de a împiedica exercitarea atribuţiilor funcţionale se sancţionează cu amendă de la 24 la 36 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 30 la 60 de ore",  a precizat Veaceslav Sârbu.

0
Tagurile:
mașină, permis auto
Tematic
A rămas fără permis de conducere: Primul șofer, victimă a noii legi (VIDEO)
Top sfaturi și life hack-uri pentru șoferi în timpul iernii: Cum să supraviețuim frigului
Șoferii - fără permis de conducere dacă nu achită amenzile. Noul proiect de lege

Загрузка...