Cătușe

Un traficant mexican a fost extrădat din România în SUA

109
Traficantul mexican Carlos Ruben Ramirez - Montroy a fost prins anul trecut în România în timp ce punea la cale o rețea internațională de trafic de droguri și a fost extrădat ulterior în SUA

BRUXELLES, 21 feb – Sputnik. Poliția Română a făcut public doar astăzi faptul că un mexican deosebit de periculos, acuzat de mai multe asasinate, a fost extrădat anul trecut din România în SUA.

Este vorba de un traficant deosebit de periculos, membrul unui cartel semi-militarizat, care a fost acuzat că ar fi autorul unor asasinate. El plănuia să desfășoare în România o operațiune de trafic internațional de droguri, însă a fost prins și extrădat.

Traficanții voiau să aducă în portul Constanța sute de kilograme de cocaină și metamfetamină, iar mexicanul voia să supravegheze operațiunea chiar din România. Chiar dacă a fost prins de anul trecut, informația capturării și extrădării sale a fost făcută publică abia acum pentru că Departamentul de Combatere a Drogurilor din Statele Unite a arestat în toată această perioadă alți 230 de membri ai rețelei de traficanți.

Carlos Ruben Ramirez - Montroy este unul dintre liderii cartelului Jalisco Nueva Generation, printre cele mai violente carteluri mexicane de droguri.

„În cursul anului 2020, polițiștii Serviciul Antidrog din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au desfășurat investigații ce au vizat membrii unei mari rețele infracționale din Mexic, implicată în traficul internațional de droguri. Acțiunea a beneficiat de colaborarea cu D.E.A., Homeland Security și respectiv US Marshals. Aceasta a constat într-o cerere de comisie rogatorie formulată de către Departamentul de Justiție al Statelor Unite, sub aspectul cercetării infracțiunilor de spălare de instrumente monetare, conspirație la spălare de bani, prelucrarea sau distribuirea cu scopul importării ilegale și importul de substanțe controlate, prevăzute de Codul Statelor Unite. Aceste fapte sunt corespunzătoare în legislația română cu infracțiunile de trafic internațional de droguri de mare risc și spălarea banilor”, a transmis Poliția Română printr-un comunicat.

În urma mandatului emis de judecătorii americani, polițiștii români l-au prins în luna martie 2020, iar în iulie a fost extrădat în Statele Unite.

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate arată că în acest caz și-au acordat sprijinul și polițiștii din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, precum și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră – P.T.F. Aeroport Otopeni.

109
Tagurile:
România, traficant, SUA, cătușe
Tematic
Traficant de orfane minore, prins în Bulgaria
Coşmarul unei adolescente traficate în Italia - „Mă amenințau că îmi omoară familia”
Iată cum puteți ajunge victima unui traficant de carne vie
Italia: prostituţie în pandemie – motel plin cu fete traficate din Europa de Est
Adolescente traficate sexual în UK – multe din România
Protest la București, 10 august 2018

Lovitură pentru #REZIST: decizie finală despre 10 august!

208
Decizie definitivă a procurorilor DIICOT în dosarul 10 august, contrară dorinței celor din #REZIST și a opiniei lui Orban, Barna, Rareș Bogdan și a altor politicieniю

BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik. Este ziua deciziilor limită: acum puțin timp, DIICOT a decis că dosarul ”10 august” rămâne clasat.

Este o decizie DEFINITIVĂ, dar care reprezintă o clasare parțială, adică vizează șefii Jandarmeriei care au coordonat acțiunea.

 Procurorii DIICOT au dispus lu declinarea unei părți din anchetă privind intervenția unor jandarmi la protestul Diasporei.

Ramintim că prima decizie de clasare a dosarului care îi viza pe șefii DIICOT, dată în iulkie 2020, a provocat o reacție puternică a grupărilor #REZIST, dar și a unor politicieni care au profitat de scandalul 10 august.

„Este o decizie care m-a întristat, o decizie pe care nu o înţeleg, o decizie care este contrară a ceea ce au păţit toţi protestatarii din Piaţa Victoriei şi contrară a tot ceea ce au văzut la televizor oamenii”, declara anul trecut Ludovic Orban, premier atunci, subliniind – ”Cred că există posibilităţi de a schimba lucrurile”.

Rareș Bogdan, unul dintre principalii instigatori ai manifestațiilor de atunci, declara: ”Au trecut doi ani în care am așteptat să se facă dreptate. Gesturile de închidere a dosarului decredibilizează justiția din România”.

”Vedem acum rușinea și jignirea pentru toți românii care au fost în 10 august în Piață, când li se spune că nu s-a întâmplat nimic, au fost doar câțiva jandarmi care au scăpat niște bastoane, în rest, n-a fost nici un lucru neclar”, declara în iulie anul trecut Dan Barna.

Mai ponderat și mai informat, președintele Iohannis spunea că are ”încrederea că deciziile în final vor fi cele corecte și vom avea o justiție dreaptă”.

***

Reproducem comunicatul DIICOT despre clasarea dosarului:

Prin ordonanța din data de 26.06.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus următoarele:

1. Clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii, în forma tentativei, a infracțiunii de acțiuni împotriva ordinii constituționale;

2. Declinarea competenței de efectuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu constând în aceea că ”în data de 10.08.2018, începând cu ora 1800, cu ocazia mitingului organizat în zona Piaţa Victoriei din mun. Bucureşti, au avut loc incidente violente în care au fost implicate forţele de ordine din cadrul Jandarmeriei Române, în urma cărora a rezultat rănirea mai multor persoane”, în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare.

3. Clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii de către suspecții maior CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, comisar şef de poliţie CHIRICĂ MIHAI DAN, colonel CUCOŞ GHEORGHE SEBASTIAN și colonel SINDILE IONUŢ-CĂTĂLIN a infracțiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă;

4. În vederea aprecierii incidenței în cauza ce a format obiectul dosarului nr. 7475/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a dispozițiilor art.335 Cod procedură penală, respectiv cu privire la extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de participație improprie la lovire sau alte violențe prev. de art.52 alin.3 Cod penal cu referire la art.193 Cod penal, un exemplar al ordonanței a fost comunicat prim-procurorului acestei unități de parchet.

208
Tagurile:
Mișcarea Rezist, Proteste

Загрузка...
Călin Popescu Tăriceanu

Ultima oră s-a dat drumul bizarului dosar Tăriceanu!

196
(reînnoit 15:02 02.03.2021)
Ultima oră – s-a dat drumul dosarului Tăriceanu, probleme mari pentru fostul premier! Veste de ultimă oră, întră în joc dosarul ciudat în care fostul premier și preşedinte al Senatului este vizat de acuzații în premieră

BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik. Lovituri în lanț pentru oamenii politici – acum a venit rândul fostului președinte al Senatului și fost prim ministru, Călin Popescu Tăriceanu.

Acum puțin timp, un judecător de cameră preliminară de la ÎCCJ a dispus începerea judecării pe fond în dosarul în care Tăriceanu este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la uzurpare de calităţi oficiale.

Pe scurt, judecătorul camerei preliminare a respins toate cererile şi excepţiile ridicate de avocaţii apărării, stabilind că rechizitoriul, probele şi actele de urmărire penală sunt legale.

”Respinge ca nefondate cererile şi excepţiile formulate în cauză. Constată legalitatea sesizării ÎCCJ - Secţia Penală cu rechizitoriul nr. 402/P/2018 din 26 noiembrie 2020 al PÎCCJ - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, privind pe Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton şi Ovidiu Marciu, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei, transmite AGERPRES

De remarcat atât ciudățenia cât și premiera dosarului. În fapt, Tăriceanu este acuzat că, ân calitate de președinte al Senatului, nu a constatat şi nu a supus la vot în plenul Senatului încetarea mandatului de senator al lui Cristian Ovidiu Marciu, deşi exista o decizie definitivă în instanţă prin care senatorului era declarat incompatibil şi nu mai putea ocupa o funcţie publică.

Ciudat este că Tăriceanu a amânat circa 2 ani punerea în aplicare a deciziei de incompatibilitate, după spusele procurorilor.

„Faţă de Călin Popescu-Tăriceanu, procurorii au reţinut că, în perioada 2 martie 2017 - 2 septembrie 2019, în exercitarea atribuţiilor de serviciu specifice unei funcţii de conducere în cadrul Senatului, prin neîndeplinirea actelor vizând constatarea încetării mandatului de senator al lui Marciu (contrar disp. art. 7 alin. 4 rap. la alin. 1 lit. e comb. cu alin. 2 lit. c din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor) şi nesupunerea votului Plenului Senatului a adoptării unei hotărâri de vacantare a locului de senator în cauză, "a cauzat vătămarea drepturilor persoanei care, în urma alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie 2016 a ocupat pe buletinul de vot pentru funcţia de senator poziţia următoare”.

Tăriceanu se apără… tot ciudat: decizia instanței NU ține seama de Regulamentul Senatului… pe baza căruia e acuzat!

”Am explicat că am respectat toate prevederile din Legea 96/2006, precum şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a Senatului, care stabileşte care sunt atribuţiile preşedintelui. Acuzaţia de abuz în serviciu aş spune că este o invenţie, pentru că parlamentarii nu pot fi acuzaţi ca un funcţionar. Noi nu avem atribuţii de serviciu, ci cu totul şi cu totul alte obligaţii, care derivă din exercitarea mandatului de parlamentar”, a declarat Tăriceanu.

Precizăm că, în acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi senatorul Cristian Ovidiu Marciu, pentru… uzurpare de calităţi oficiale! În condițiile în care Senatul nu constatase încetarea calității de senator! Absurd… sau ce?!...

196
Tagurile:
Calin Popescu Tăriceanu
Tematic
Tăriceanu, întâmpinat cu cătușe la DNA: ”Borfașule, hoțule!”
Ultima oră: DNA – pas decisiv în dosarul Tăriceanu
Tăriceanu acuză: bilanțul zilnic COVID - 19 e ”meșterit”

Загрузка...
Postul de televiziune Russia Today

Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

0
YouTube a expediat o avertizare postului de televiziune RT, după transmisiunea în direct a discursului lui Donald Trump.

BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik. Postul de televiziune RT anunță că a primit o avertizare din partea YouTube după transmisiunea discursului fostului președinte al SUA, Donald Trump, rostit în timpul unei conferințe în Orlando.

Duminică, într-un discurs susținut la conferința conservatoare CPAC în Orlando, Trump a declarat că ar putea candida din nou pentru funcția de președinte, menționând că democrații vor pierde alegerile prezidențiale din 2024. E prima declarație publică făcută de Trump după plecarea de la Casa Albă.

“YouTube ne-a expediat o avertizare pentru că am transmis în direct discursul lui Trump de la conferința conservatorilor în Orlando. Motivul oficial – “în video nu există o contextualizare suficientă, care ar explica și demonstra suplimentar că e vorba de Trump's violative CPAC speech (un discurs violent al lui Trump), sunt necesare mai multe detalii și mai multe informații explicative, e necesară o contextualizare care ar arăta că e un exemplu de hateful speech (discurs de ură)””, se spune într-o postare în canalul Telegram al RT.

În ultimele luni, platformele occidentale blochează tot mai des conturile instituțiilor media rusești. Așa, Facebook a blocat fără niciun fel de explicații contul agenției Baltnews. În octombrie Twitter a marcat materialul postului de televiziune RT despre alegerile din SUA ca potențial manipulative, iar mai devreme a eliminat din motorul de căutare contul agenției RIA Novosti.

Pe 28 octombrie, Roskomnadzor (Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media) a expediat în adresa companiilor Facebook, Twitter și Google (căruia îi aparține YouTube) o scrisoare în care cer încetarea aplicării cenzurii în cazurile presei rusești.

0
Tagurile:
Cenzură, Discurs, youtube, Russia Today, Donald Trump
Tematic
Trump revine în forță: vrea capul unui ”trădător”!
Explozie, fum: cazinoul lui Trump din Atlantic City nu mai există
Donald Trump revine? „Am câştigat în mod covârşitor!”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid

Загрузка...