Stelian Ion, USR

Reîncepe nebunia în Justiție: s-a adoptat desființarea SIIJ

237
(reînnoit 18:40 18.02.2021)
În total dispreț față de decizia CSM și opoziția asociațiilor magistraților, premierul Cîțu și ministrul Justiției, Stelian Ion, au adoptat proiectul de lege privind desființarea SIIJ

BUCUREȘTI, 18 feb – Sputnik. Obiectiv prioritar pentru USR și PNL, desființarea SIIJ intră în linie dreaptă. Nici premierul, nici ministrul Justiției nu aținut seama de decizia CSM – aviz negativ pentru desființare – nici de opoziția asociațiilor magistraților!

”Desființarea SIIJ este un gest de normalitate”, spune Stelian Ion, încercând să fie ironic: ”În 2017, câțiva corifei ai Justiției, Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae, sub oblăduirea lui Dragnea, gândeau înființarea acestei Secții și explicau necesitatea Secției printr-o expunere de motive de trei rânduri”.

La fel de ironic, Stelian Ion spune că Justiția ”nu începe și nu se termină cu SIIJ, dar aceasta a fost o chestiune asumată prin programul de guvernare, prin memorandumul pentru ridicarea MCV”.

”Toate organismele europene, GRECO, Comisia de la Veneția, Comisia Europeană, au spus la unison că înființarea acestei Secții speciale reprezintă un regres”, spune Stelian Ion.

Ministrul spune că SIIJ ”a avut un bilanț rușinos” și a numit SIIJ ”această anomalie juridică creata de la bun început întru-un mod contorsionat”, spune avocatul obscur din Constanța, sfidând opinia magistraților de top din CSM.

„Ineficiență crasă, s-au adunat aproape 6.000 dosare nesoluționate, în general trimit în judecată prin două rechizitorii pe an, niciun dosar care are în vedere fapte de corupție ale magistraților nu a fost soluționat și trimis în instanță”, spune Stelian Ion.

Ce se ba petrece cu dosarele SIIJ?

”Cazurile de criminalitate organizată în rândul magistraților vor merge la DIICOT, faptele de corupție la DNA și alte fapte la Parchetul de pe lângă ICCJ sau la Parchetele de pe lângă Curțile de Apel”, spune Stelian Ion.

Reamintim că PSD a anunțat că va ataca la CCR orice tentativă de desființare a SIIJ.

237
Tagurile:
ministrul justiției
Tematic
Nucleara serii: CSM dă peste cap planul USR și PNL în Justiție privind desființarea SIIJ!
Ministrul Justiției e terminat, nu mai are legitimitate: ”inacceptabil și populist”
CEDO cere eliberarea lui Navalnîi. Reacția ministrului rus al Justiției
Profesor

Hotărâre: Suspendarea cursurilor față în față a fost ilegală

248
Hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, precum și ordinele miniștrilor Educației și Sănătății prin care au fost suspendate cursurile în format fizic în toate unitățile de învățământ au fost anulate de Curtea de Apel București.

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Lovitură dură în sistemul de învățământ, după ce Curtea de Apel București a anulat hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, precum și ordinele miniștrilor Educației și Sănătății prin care au fost suspendate cursurile în format fizic, clasic, în toate unitățile de învățământ.

Ieri, 25 februarie 2021, Curtea de Apel București a respins mai multe excepții invocate în dosarul în care Asociația Școlilor Particulare, dar și nouă persoane au solicitat anularea Hotărârii CNSU din data de 8 noiembrie 2020 privind aprobarea suspendării activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem on-line, informează ziarulprofit.ro.

De la comunicare, în termen de 5 zile lucrătoare, hotărârea poate fi atacată cu recurs, în privința soluției date cererii de suspendare. Ea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare în privința soluției date acțiunii în anulare.

În luna noiembrie a anului trecut, judecătorii au decis că Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași, prin care cursurile școlare față în față au fost suspendate în municipiul Iași, este nelegală.

De asemenea, judecătorii au admis anularea parțială a hotărârii nr. 76 din 4 noiembrie 2020, tot în urma unui demers iniţiat de Asociaţia Şcolilor Particulare.

248
Tagurile:
școli, Cursuri

Загрузка...
Chargé d’Affaires David Muniz

Ambasada SUA, pusă la punct de o cunoscută judecătoare

446
Dacă partidele de Opoziție, PSD și AUR, nu au avut curaj să pună la punct Ambasada SUA după ce a intervenit brutal și ILEGAL pentru desființarea SIIJ, o cunoscută judecătoare o face inteligent, folosindu-se de ministrul Justiției.

BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik. O lovitură cu manta, cum s-ar spune în biliard, dar care lovește în plin ținta: Ambasada SUA – mai bine zis acțiunea sa ilegală împotriva SIIJ și a deciziei suverane a statului român.

Folosind această procedură, judecătoarea Simona Marcu, fostă preşedintă a CSM, l-a acuzat pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, că a dezinformat ”ambasadele” pe tema desfiinţării SIIJ, ascunzându-le că CSM și majoritatea judecătorilor s-au exprimat clar împotriva desfiinţării SIIJ!

Evident, este o ironie, pentru că toată lumea e știe că Ambasada SUA cunoaște mai bine ca oricine situația exactă din orice domeniu din România.

”Eu refuz să cred că oficialii străini, dacă ar fi fost informaţi cu privire la acest feed-back al judecătorilor, ar fi susţinut aceste proiecte”, a spus judecătoarea Marcu. ”Procedând în maniera în care a făcut-o, se încearcă influenţarea opiniei publice ca şi cum aceste proiecte sunt minunate, partenerii le susţin, dar avem o problemă cu unii judecători, cum îi împarte domnul ministru în judecători oneşti care susţin proiectele şi alţi judecători care nu sunt oneşti”

Simona Marcu bate șaua… să priceapă calul Amabasadei: ”Ambasadelor trebuie să li se transmită informaţii corecte (…) începând cu ÎCCJ şi continuând cu marile curţi de apel, dar nu numai, din informaţiile pe care le am, majoritatea covârştitoare a judecătorilor din România nu sunt de acord cu aceste proiecte”.

***

Recent, Ambasada SUA, prin ”Chargé d'Affaires” David Muniz și Consilierul Juridic Rezident Jessica Kim, s-au dus la Ministrul Justiției, Stelian Ion, pentru a pune problema concret: SUA vrea desființarea SIIJ!

”În cursul acestei săptămâni, Chargé d'Affaires David Muniz și Consilierul Juridic Rezident Jessica Kim au participat la numeroase întâlniri, continuând sprijinul pe care Ambasada îl acordă promovării statului de drept în România, inclusiv desființării SIIJ”, a transmis Ambasada SUA.

Astfel, fără a ține seama de reglementările diplomatice, cei de la Ambasadă se implică direct, la punct ochit, pentru a se asigura că în Justiția din România au loc modificări, așa cum vor ei!

Din păcate, partidele și presa română (cu excepția publicației cu Răzvan Savaliuc, ”Lumea Justiției”) nu au reacționat.

446
Tagurile:
Ambasada SUA
Tematic
Ambasada SUA la Kiev neagă că ar dirija cu Ucraina
Ambasada Rusiei în SUA, despre acuzațiile împotriva celor șase ruși
Ambasada rusă a reacționat la intenția SUA de a amplasa rachete în Europa

Загрузка...
NATO

Senator rus: Când va începe destrămarea NATO

0
NATO va începe să se destrame dacă va renunța la concepția „amenințării rusești”, care este singurul rost al existenței alianței.

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. NATO va începe să se destrame dacă va renunța la concepția “amenințării rusești”, a declarat senatorul rus, Aleksei Pușkov, în canalul său Telegram.

Parlamentarul a menționat că alianța nu răspunde la nicio provocare cu care se confruntă lumea occidentală, precum terorismul sau pandemia de coronavirus. În același timp, NATO luptă cu niște amenințări imaginare și ipotetice.

“În realitate, odată cu destrămarea URSS și a blocului estic, din punct de vedere al apărării, NATO și-a pierdut "raison d'etre" – adică rostul existenței. (…). Iată de ce Biden și Stoltenberg au nevoie de “amenințarea rusească”: e singura temelie a existenței NATO și a păstrării controlului SUA asupra Europei. Fără o amenințare imaginară, alianța va începe să se destrame”, a scris Pușkov.

Declarația despre așa-numita “amenințarea rusească” sunt făcute periodic de politicieni occidental. Moscova a subliniat în mai multe rânduri că Rusia nu intenționează să atace vreun stat NATO, iar Occidentul evocă pretexte pentru a-și amplasa mai multă tehnică și batalioane în preajma frontierelor rusești. Moscova și-a exprimat în mai multe rânduri în legătură cu extinderea prezenței forțelor alianței în Europa.

0
Tagurile:
Rusia, NATO
Tematic
Kremlinul: NATO forțează Rusia să reacționeze la acțiunile agresive
Atenție spre Crimeea: Cum se reconstruiește NATO sub Biden
Stoltenberg: NATO s-a consolidat considerabil pe direcția estică
NATO, marele pericol pentru România. Ce ne spun datele SRI
Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”

Загрузка...