Stelian Ion, USR

NUCLEARA zilei: Ministrul USR al Justiției, în mijlocul unui nou scandal… cu bani!

563
Stelian Ion, protagonistul unui scandal cu casa luată de la ANL, intră din nou în atenție în urma unor dezvăluiri despre banii împrumutați de la oameni din partid, numiți în funcții

BUCUREȘTI, 11 ian - Sputnik. O adevărată ”nucleară” e scoasă la iveală de presă (DC News, Bugetul.ro): actualul ministru al Justiției, Stelian Ion, s-a împrumutat cu bani de la patru membri ai USR.

Suma totală ajunge la circa 72.000 de lei - circa 15.000 de euro.

Precizăm că împrumuturile sunt corect trecute de Stelian Ion în declarația de averea de la Ministerul Justiției – iar cele de la Camera Deputaților nu sunt deocamdată încărcate pe site (actualizate).

Dar, după ce citești declarațiile de avere și dezvăluirile presei se pun câteva probleme:

Prima problemă – cum s-au realizat aceste împrumuturi? Notarial, prin acte de mână, prin bancă?

A doua: când s-au făcut aceste împrumuturi? În campania electorală? Pentru că în declarația de avere din iunie 2020 NU apar!

A treia problemă – respectivii membri USR, care l-au împrumutat pe ”greul” local al partidului au fost numiți în funcții.

Potrivit verificărilor Bugetul.ro, cei patru care l-au împrumutat pe Stelian Ion sunt:

- Mihai Ochiuleț, ales consilier local de Constanța de pe listele USR-PLUS, în 2020, de la care Stelian Ion s-a împrumutat cu 22.000 de lei.

- Dordea Andrada, consilier județean de Constanța pe listele USR-PLUS, de la care Stelian Ion s-a împrumutat cu 20.000 de lei.

- Daniel Popa, fost candidat la alegerile locale din partea USR-PLUS, de la care Stelian Ion s-a împrumutat cu 20.000 de lei.

- Ioana Beșteliu, aleasă în decembrie 2020 membru în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța, de la care Stelian Ion s-a împrumutat cu 10.000 de lei.

Ca o notă de subsol, trebuie menționat că termenul scadent are aceeași dată pentru cele 4 împrumuturi - 01.08.2021. Deci, ministrul va trebui să strângă puternic cureaua anul acesta.

Dar nu asta e problemă – ci cele enunțate anterior, în primul rând coincidența plasării pe locuri eligibile și a numirii în funcții al celor care l-au împrumutat pe deputatul și ministrul Stelian Ion, „greul” USR Constanța. O coincidență ”nucleară”, care va fi speculată de presă.

Desigur, vor conta mult și explicațiile ministrului.

Datorii din declarația de avere de la Ministerul Justiției
© Screenshot / Ministerul Justiției
Datorii din declarația de avere de la Ministerul Justiției
563
Tagurile:
Scandal, USR, Ministrul Justiţiei
Plenul Curții Constituționale din România

Lovitura de la CCR: numirile la TVR și Radio sunt neconstituționale

153
Judecătorii CCR au decis în unanimitate că numirile făcute de Coaliția de dreapta la Televiziunea și la Radioul public sunt neconstituționale.

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Decizia CCR vine după ce PSD a sesizat Curtea contestând numirea directorilor generali interimari ai SRTv şi SRR de către Parlament.

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat pe 11 mai numirea Ramonei Săseanu în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune, pentru o perioadă de şase luni, şi a lui Liviu Popescu în poziţia de director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune, tot pentru un interval de şase luni.

În sesizarea transmisă CCR cu privire la Hotărârea Parlamentului privind numirea directorului general interimar al SRTv, PSD arăta că singura prevedere legală aplicabilă situaţiei din data de 11 mai 2021 ar fi fost declanşarea procedurii de numire a unui nou Consiliu de Administraţie a Societăţii Române de Televiziune, fără a avea posibilitatea conferită de textul legal de a numi un director general interimar de către plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Acelaşi argument l-a oferit PSD şi în sesizarea formulată la Curtea Constituţională referitoare la Hotărârea Parlamentului privind numirea directorului general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune.

"S-au făcut nişte numiri interimare la radioul public şi la televiziunea publică, o forţare a regulamentului şedinţelor comune. Sunt patru state europene într-o anchetă a Comisiei Europene pentru schimbările abuzive de la televiziunile publice din ţările respective. Categoric, PSD va contesta la CCR aceste numiri interimare de la radio şi de la TVR”, a anunțat președintele PSD Marcel Ciolacu la acea dată.

PSD va contesta de altfel la CCR și revocarea Avocatului Poporului Renate Weber, care a avut loc ieri n ședința plenului reunit al Parlamentului.

153
Tagurile:
TVR, CCR

Загрузка...
Laura Codruț Kovesi

Kovesi nu se dezminte: premierul incomod al Cehiei, cercetat de Parchetul European

476
Premierul Cehiei Andrej Babis a arătat că Parchetul European și Laura Codruța Kovesi sunt folosiți ca un bici împotriva sa, Bruxelles-ul având un conflict mai vechi cu acest politician care a dat semne de independență

BRUXELLES, 14 iun – Sputnik. După ce magistrații cehi au înaintat Parchetului European dosarul în care premierul Cehiei Andrej Babis este acuzat de conflict de interese, politicianul a acuzat această instituție că este „un nou bici” care poate fi folosit împotriva sa.

Mai mulți analiști și jurnaliști din România au avertizat de multă vreme că Parchetul European și șefa acestuia, Kovesi, vor fi folosiți împotriva vocilor incomode din Europa. Iată că a venit și confirmarea, Babis declarând că Parchetul European „este o altă instituție care să se amestece în treburile interne ale Cehiei” care „cedează treptat tot mai multe prerogative” Bruxelles-ului.

Potrivit presei din Cehia, Parchetul European, care și-a început activitatea pe 1 iunie, ar fi acceptat deja 12 dosare din Cehia, inclusiv pe cel al lui Babis. Acest lucru arată că Parchetul lui Kovesi vizează din start țările din Centrul și Estul Europei, pe care vrea să le supună orbește Vestului, și explică de ce capitalele puternice și dominante ale UE au fost de acord și chiar au susținut-o pe Kovesi pentru a ocupa acest post.

476
Tagurile:
Laura Codruța Kovesi

Загрузка...

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”

0
Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la întâlnirea sa cu Joe Biden, spunând că este un partener cu experiență și că imaginea despre acesta prezentată în mass-media este alta decât cea din realitate.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin a spus că imaginea lui Joe Biden prezentată în mass-media nu are nicio legătură cu realitatea.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

„Această imagine, a președintelui Biden, prezentată de presă, a noastră și chiar de presa americană, este departe de realitate”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu absolvenții Școlii universitare de administrație de la Moscova.

Preşedintele rus a subliniat că omologul său american este vesel și conștient de problemele majore.

„Este plin de viață. Am vorbit timp de două ore sau mai mult. Mergea la esența problemei. Din când în când, arunca o privire peste notiţele sale, cu toții facem asta”, a adăugat Putin, citat de Sputnik.

De asemenea, l-a descris pe președintele american drept un partener cu experiență.

„Joe Biden este un profesionist și trebuie să fii foarte atent să nu ratezi ceva. Nu lasă nimic să-i scape, vă asigur”, a mai spus Putin.

Geneva a găzduit pe 16 iunie primul summit între Vladimir Putin și Joe Biden de când acesta din urmă a fost inaugurat președinte. Ședința a durat 4,5 ore, incluzând pauzele.

În cadrul unui turneu european, Joe Biden l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acest prim interviu a oferit ocazia discutării mai multor chestiuni, de la consultări privind stabilitatea strategică la chestiunea arctică şi Ucraina.

De asemenea, s-a luat decizia revenirii ambasadorilor celor două țări la posturile lor. În plus, cei doi președinți au confirmat aderarea la principiul „toţi pierd în cazul unui război nuclear”.

Chiar dacă întâlnirea nu a dus la vreun acord revoluționar, Vladimir Putin a descris dialogul ca fiind „destul de constructiv” și chiar strângerea de mână între cei doi preşedinţi constituie un eveniment, având în vedere că relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat în ultima perioadă.

0
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden

Загрузка...