Mihail Vlasov

Celebrul lider liberal Vlasov condamnare la pușcărie grea!

242
Mult timp unul dintre cei mai importanți liberali, omul de afaceri ieșean Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv la ani grei de pușcărie.

BUCUREȘTI, 3 nov - Sputnik. Figură de seamă a liberalismului de după 1990, Mihail Vlasov, a fost condamnat definitiv azi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 8 ani închisoare. În dosarul instrumentat de DNA, Vlasov a fost acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii unor foloase, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din nefericire pentru el și familia sa, Mihail Vlasov primește această veste după ce a suferit recent o pierdere majoră: soția sa, medicul Viviana Vlasov, a decedat la finele lui august, la 72 de ani, după o evoluție rapidă a bolii Covid-19.

În vârstă de 76 de ani, născut la Tighina ca descendent al unei familii nobiliare ruse refugiată în România după 1917, avocat de renume, Mihail Vlasov a fost deputat, apoi a atins culmile puterii ca preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR). 

El însuși un personaj extrem de elegant și rafinat, amator de lux și jocuri de noroc la nivel mare, Mihai „Mișu” Vlasov este tatăl a două fete - Ingrid și Vanda – care au strălucit mult timp în lumea modei și zona mondenă, fiind printre cele mai frumoase femei din România. 

Vlasov a condus din umbră puternica organizație de la Iași a PNL, influențând cariera multor personalități pe care le-a ajutat și susținut. Printre acestea, foștii miniștri Tudorel Toader și Cristian David, care i-a și devenit ginere la un moment dat.

Dar, la un moment dat, steaua ”Împăratului” a apus, iar condamnările au început să vine una după alta. Vlasov a fost condamnat definitiv în 2015 de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani, fiind eliberat condiţionat în septembrie 2017.

În august 2018 a primit o condamnare de la Curtea de Apel Bucureşti de 9 ani şi 10 luni, pe care Crutea Supremă a scăzut-o azi la 8 ani.

Tot azi, Curtea Supremă a fost clementă cu fiica lui Mihail Vlasov, Ingrid Vlasov, achitată, și cu soţul ei, Marian Nedelcu, condamnat la 2 ani şi 6 luni cu suspendare.

Cu suspendare au primit și Rodica Luiza Grigorescu (secretar general CCIR) - 2 ani şi 10 luni, Mariana Rodica Suciu (director general la SC Romexpo SA) - 2 ani şi 10 luni, și Nicolai Zdrobici - 2 ani şi 3 luni.

În schimb, Curtea Supremă a menţinut decizia de la fiind pe latură civilă, iar Mihail Vlasov are de plătit colosala sumă de 53.823.942 lei daune materiale către CCIR, din care 48.301.870 lei singur, iar 5.522.071 lei în solidar cu ceilalţi condamnaţi.

Mihail Vlasov trebuie să plătească și 6.086.741 lei daune materiale către partea civilă Romexpo SA, în solidar cu ceilalţi condamnaţi.

În aceste condiții, instanța a pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile ale lui Mihail Vlasov şi celorlalţi inculpaţi, până la concurenţa sumei de 59.910.683 lei.

Dar, instanța a decis ridicarea sechestrului pe bunurile deţinute de Ana Maria Vlasov, Viviana Florina Vlasov şi societatea Casa Wanda 02 SRL.

242
Tagurile:
Pușcărie, condamnare
Tematic
Dragnea, lovit din nou de Europa - chiar la 1 an după condamnare! Decizie uluitoare!
Celebrul Nichita, condamnare la ani grei de închisoare
Știrea orei: Omul de bază al lui Dragnea și Dăncilă – condamnare la pușcărie grea!
Judge. Referee hammer and a man in judicial robes.

Condamnare grea, de ultimă oră! Închisoare!

459
(reînnoit 18:01 27.11.2020)
Una dintre cele mai critice personalități din domeniul Sănătății a primit o condamnare grea la închisoare

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Veste dezastruoasă pentru fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dr. Lucian Duță!

Instanța Tribunalului București a decis condamnarea  fostului șef al CNAS la  condamnat la șase ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel.

Lucian Duță a criticat și a ironizat de multe ori autoritățile în perioada epidemie, acuzând încălcarea legilor și lipsa de profesionalism.

”Epidemiologul de la Cotroceni tocmai ne-a spus cum vom fi vaccinați cu ceva, cândva!”, scria ironic Duță despre Iohannis.
Despre premier, Lucian Duță nota, cu ocazia scandalului Manciu: ”Dovada clară că lui Orban i se rupe de legi! Dovada clară că trăim vremuri în care impostorii își fac propriile legi!Pe banii noștri, of course!”

”Plătim cu vieți omenești dorința de parvenire a lui Orban și a găștii de impostori! Să moară lumea dar să se facă alegeri!!!”, declara Lucian Duță.

Și, coincidență, Lucian Duță a primit o condamnare grea! Iar alegeri se fac – și nicio ”autoritate” nu a fost înlocuită, în ciuda multor critici și dovezi din partea mass media și chiar a medicilor.

459
Tematic
Ultima oră: Mititelu, condamnat definitiv la închisoare!
Fost ministru al Educației, condamnat: închisoare cu executare
CTP insultă iar Biserica – românii, de acord să fie CONDAMNAT

Загрузка...
Justiție

Fost ministru al Educației, condamnat: închisoare cu executare

219
Cristian Adomniței a fost condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare în dosarul Albumul. Tribunalul Iași a pronunțat astăzi, 27 noiembrie 2020, primele sentințe în acest dosar. Decizia nu este definitivă.

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Situație cel puțin neplăcută pentru Educația din România, după ce fostul ministru Cristian Adomniței, care a ocupat și funcția de șef al Consiliului Județean Iași, a fost condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare în dosarul ”Albumul”.

În dosar au mai fost condamnate Teodora Jinga – 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare, Carmen Irimescu, tot 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare, precum și Letiția Popa, 4 ani și 7 luni de închisoare cu executare.

Decizia nu este definitivă.

Firma Laser Co a fost amendată penal cu suma de 105.000 de lei. Decizia a fost dată în prima instanță și poate fi contestată cu apel, scrie ziare.com.

Dosarul ”Albumul”, poveste veche

Acest dosar a început în iulie 2015, fiind acum tot pe rolul primei instanțe de judecată, scrie bzi.ro.

Din diverse motive, procesul penal al lui Cristian Adomniței a mers din amânare în amânare.

În data de 3 iulie 2015, inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție.

Cristian Adomniței a fost acuzat de anchetatorii DNA de favorizarea făptuitorului și fals intelectual. Toată povestea de la Consiliul Județean Iași, unde Adomniței era președinte, a pornit de la un contract încheiat în data de 27 septembrie 2013 cu firma Laser Co SRL. Pentru suma de 340.000 de lei, prestatorul trebuia să promoveze imaginea Iașiului.

Vorbim despre promovare prin intermediul unor materiale tipărite, precum broșuri, calendare, hărți, mape de prezentare, pixuri, albume, fotografii etc.

Problema apare abia doi ani mai târziu, în februarie 2015, când angajații din cadrul Serviciului de Audit descoperă că nu au fost predate materiale în valoare de peste 200.000 de lei.

Potrivit procurorilor DNA, Cristian Adomniței ar fi încercat să mușamalizeze anumite nereguli, notează bzi.ro.

Procurorii DNA spun că în perioada martie-aprilie 2015, Cristian Adomniței, în calitate de președinte al Consiliului Județean Iași și de ordonator principal de credite, ”cu intenție directă, le-a ajutat pe inculpatele Teodora Jinga și Carmen Ingrid Irimescu, în urma unei înțelegeri prealabile cu acestea, pentru a se evita descoperirea infracțiunilor pe care acestea le comiseseră și tragerea lor la răspundere penală”.

De asemenea, procurorii menționează că, în contextul misiunii de audit declanșat cu privire la executarea acestui contract, Adomniței a făcut demersuri menite să amâne finalizarea misiunii de audit, să creeze aparența că toate materialele prevăzute în contract fuseseră predate în termenul stabilit, inclusiv faptul că 948 de albume fuseseră restituite firmei pentru a fi modificate și să creeze timpul necesar pentru ca societatea ”inculpatei Popa Letiția Elena să realizeze și să predea efectiv albumele pe care nu le predase niciodată CJ”.

Demersurile s-ar fi concretizat prin exercitarea, de către Adomniței, a unor acte de intimidare repetate împotriva auditorilor, pe care i-ar fi pus în ipostaze umilitoare. Mai exact, le-ar fi reproșat modalitatea de efectuare a auditului, precum și faptul că s-au deplasat la firma administrată de Letiția Elena Popa fără acordul lui.

Județul Iași s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 391.955 de lei. Aceasta este valoarea prejudiciului cauzat.

219
Tematic
Iohannis vrea cu orice preț educație sexuală în școli
MEC: Calendarul sesiunilor online „Educația Continuă”
Expert educațional, sfaturi pentru educatoare în pandemie

Загрузка...

„Plânsul” naturii? Un ozor neobișnuit a apărut pe un rezervor din Nijni Novgorod

0
Un mic lac se află sub telefericul care leagă Nijni Novgorod de orașul-satelit Bor, pe malul opus al Volgăi.

Recent, acest bazin a atras atenția cetățenilor - apa din lac a înghețat, iar pe gheață s-a format o imagine asemănătoare cu un chip care țipă: puteți vedea contururile capului, ochilor și gurii deschise. Figura de gheață le-a amintit unor localnici de tabloul „Țipătul” al artistului expresionist norvegian Edvard Munch, în timp ce alții au găsit că contururile aminteau mai degrabă un cap de extraterestru

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...