Floriana Jucan

Floriana Jucan: Probă grea a implicării Sistemului și a Laurei Kovesi împotriva României

2177
”A fost o directivă stabilită de cineva anume, ca oamenii politici cu demnitate, capacitate intelectuală și profesională, patrioți și adevărați lideri, să fie distruși. Restul e o masă de manevră pe care poți să o manipulezi cum vrei. Asta se întâmplă acum” .

BUCUREȘTI, 11 sept – Sputnik. Cunoscuta jurnalistă Florian Jucan, fondatoarea publicației ”Q Magazine”, dă o nouă lovitură de presă și, în același timp, aduce o probă clară împotriva Statului Paralel – sau a ”Sistemului” – în distrugerea planificată a României, prin lovirea unor lideri de top.

Astfel, după ce Mircea Negulescu, fosta vedetă a ”elitei” DNA, a recunoscut existența Statului paralel, a Sistemului, iată că Floriana Jucan vine cu o altă probă clară: dezvăluirile lui Ioan Oltean, unul dintre cei mai importanți lideri ai fostului PD (PDL).

Fosta grupare a lui Băsescu a fost folosită pentru a fi instaurat ”Sistemul”, în primul rând pe Laura Codruța Kovesi, una dintre piesele de bază ale jocului – iar acum, după întrebările precise ale jurnalistei, Ioan Oltean dă multe în vileag. O adevărată și valoroasă probă testimonială împotriva ”Sistemului”!

Ioan Oltean a fost anchetat și acuzat ani de zile de o mită colosală, de 600.000 de euro, pe baza unui ciudat denunț, al unui preot aflat în arest! Tipic, am putea spune, având în vedere alte situații.

”O strategie de distrugere a clasei politice românești”

După 5 ani de anchetă, dosarul s-a clasat din lipsă de probe - în iulie 2020. ”Cum vă explicați faptul că un dosar s-a bazat doar pe un denunț, făcut de un preot arestat?”, întreabă Floriana Jucan – și urmează prima afirmație importantă:

”Cred că la vremea respectivă a fost o strategie de distrugere a clasei politice românești”, spune Ioan Oltean, atrăgând atenție că nu a fost ”singurul persecutat politic”.

Dacă eram singurul, aș fi zis că a fost un incident, spune Oltean. ”Justiția mai poate face erori neintenționate – dar anii 2011-2015, chiar și 2016, au fost, însă, anii în care o clasă politică a fost distrusă”.

”Astăzi nu o să mai vedeți în structura politică românească un om cu pregătire profesională solidă, realizată înainte de 1990”, spune fostul, lider PD.

Și, atenție acum: ”A fost, cu siguranță, o directivă stabilită de cineva anume, ca oamenii politici cu demnitate, capacitate intelectuală și profesională, patrioți și adevărați lideri, să fie distruși”.

De precizat că Ioan Oltean a fost unul dintre cei mai experimentați parlamentari, dar și unul dintre liderii negocierilor parlamentare – și chiar unul apreciat pentru o calitate – își respecta cuvântul, caz rar printre politicieni.

”Eram unul dintre cei mai vechi parlamentari din România, aveam 22 de ani în Parlamentul României când s-a cerut arestarea mea”, spune Oltean. ”Eram președintele unei organizații județene foarte bune. Nu aveau nicio posibilitate de a mă scoate în afara sferei politice decât construindu-mi un dosar și introducându-mă în categoria „penalilor””.

Atunci, spune Oltean, ”am fost forțat să mă dau la o parte și să încerc să-mi apăr demnitatea în justiție”.

”Găsit vinovat înainte de instanță și supus oprobriului public fără vreo probă”

Și iată o descriere exactă a situației în care s-au aflat mai mulți politicieni de top, în frunte cu Adrian Năstase, Dan Radu Rușanu sau Liviu Dragnea. Ioan Oltean sintetizează acțiunea Sistemului – și efectul pe care au contat:

”Am fost judecat public în temeiul unui denunț al unui preot care, la vremea respectivă, era deținut, în închisoarea de la Găiești. Am fost găsit vinovat înainte de a ajunge în fața unei instanțe și supus oprobriului public înainte de a se fi făcut orice probă împotriva mea. Societatea m-a condamnat în ziua în care s-a cerut arestarea mea. În ziua aceea oamenii și-au spus: „Acesta este vinovat, este un corupt, un penal, a furat bani publici…”.

Fostul lider mărturisește – ”Oameni de la care nu mă așteptam m-au condamnat a priori. Despre presă nici nu mai vorbesc”.

”Jurnaliștii au avut un rol extrem de negativ în furnizarea de informații false, incorecte, nu numai în cazul meu, ci și al altora, fără să acorde prezumția de nevinovăție”, spune puternicul lider politic de odinioară.

Cu mici excepții – Victor Ciutacu sau Sorina Matei, dar și omul politic Emil Boc. Profesioniști și oameni de caracter care nu au căzut pradă manipulării, ci au cerut probe acuzării. Care nu venit, în cele din urmă. La polul opus, Rareș Bogdan, cel care a dezlănțuit un adevărat potop de atacuri asupra celui care avea să fie, în final, achitat.

Dar iată cum a lucrat Sistemul. Bine chestionat de Floriana Jucan, Ioan Oltean explică.

 ”A fost pentru prima dată când au cerut direct arestarea, fără a fi fost reținut. De obicei, sunt cumulate: te rețin 24 de ore și apoi cere arestarea”.

Șansa a fost judecătorul Horia Șelaru, de la ÎCCJ – ”toți mi-au spus că va încuviința arestarea, căci a fost apropiat de Laura Codruța Kovesi. A fost, însă, corect în ceea ce mă privește. A respins cererea de arestare formulată de procurori și mi-a dat doar control judiciar”.

”Lucrătura a fost de jos până sus, de sus până jos”

Întrebare esențială a Florianei Jucan – implicarea conducerii DNA în dosar. Ioan Oltean arată că în urmă cu doi ani, ziarista Sorina Matei a dat publicității ”un material din care rezulta că un an de zile au forțat pregătirea dosarului meu, refăcându-l de mai multe ori, până când i-au dat o formă, care să fie cât de cât acceptabilă, pentru a mă putea declara vinovat”.

”De sus și până la procurorul de caz, a fost o întreagă echipă - actul prin care se cerea arestarea mea era semnat de procurorul-șef al DNA Laura Codruța Kovesi, ea a semnat”, spune ferm Oltean, subliniind – ”Lucrătura a fost de jos până sus, de sus până jos”.

Ajungem la concluzie – și la mărturia unei victime a Sistemului. Floriana Jucan subliniază: ”Nu sunteți singurul lider care a fost „desfigurat” și de care un întreg aparat de propagandă a lipit eticheta de corupt”. Deci, întreabă jurnalista – ”putem vorbi de un sistem care a fost creat și care a decimat tot ce însemna elita românească?”

Da, răspunde ferm Ioan Oltean, e vorba de ”un sistem care a distrus organizat tot ce era valoros în România”.

”La o analiză simplă a unui om care a trăit asemenea evenimente și care cunoaște evoluția și componența Parlamentului, ştiu cum au dispărut oamenii valoroși din politică”, spune Oltean.

Și nu numai politicienii au fost loviți: ”Am văzut cum dispar marii investitori români de pe piața privată. Am observat cum a dispărut elita intelectualității, profesori universitari și medici foarte buni”.

”O strategie pusă la punct foarte precis”

”Există trei categorii, cele mai importante: clasa politică, oamenii de afaceri și intelectualii din celelalte domenii de activitate”, spune Oltean, expunând adevărul, fără menajamente: ”Restul este o masă de manevră pe care poți să o manipulezi cum vrei. Asta se întâmplă cu ceea ce vedem acum”.

Concluzia: ”În opinia mea, a fost o strategie pusă la punct foarte precis, pe care unii au aplicat-o”.

Și o precizare necesară, solicitată de apreciata jurnalistă: ”DNA a fost instrumentul prin care s-a aplicat această strategie?”

”Eu cred că a fost principalul instrument, dar nu este singurul… nu aș vrea să le numesc pe celelalte”, încheie Ioan Oltean.

***

Interviul merită citit integral în ”Q Magazine” – sunt multe detalii interesante, care merită cunoscute pentru a înțelege fenomenul, în ansamblu – și pentru a ști cum să reacționăm când se va încerca folosirea opiniei publice în alte jocuri de putere. Jocuri finalizate, de multe ori, cu adevărate drame.

Și poate, la viitorul interviu internațional, i se vor pune Laurei Kovesi întrebări bazate pe mărturia de față. Ar fi cazul.

 

2177
Tagurile:
România, Laura Codruţa Kovesi
Tematic
Zi de foc pentru Kovesi, ar putea primi o lovitură grea, care să o afecteze puternic
Kovesi, nou motiv de scandal în România… și posibil în Europa!
Hotărârea CEDO în cazul Kovesi: MAE român nu contestă decizia
Declarații de presă susținute de premierul desemnat, Florin Cîțu, și de premierul interimar, Ludovic Orban, la Palatul Victoria

Acum: CCR, lovitură pentru Guvern, Orban poate demisiona!

721
(reînnoit 12:47 24.09.2020)
Curtea Constituțională a României respinge o sesizare extrem de importantă a Guvernului și dă peste cap toate socotelile

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Acum puțin timp, CCR a respins sesizarea Guvernului împotriva legii privind dublarea alocațiilor copiilor.

Conform deciziei CCR, legea dată de Parlament prin care se respinge OUG vizând creșterea etapizată a alocaţiilor copiilor este constituțională.

În aceste condiții, se revine la legea – inițiată la origine de PNL, aflat atunci în opoziție – prin care se dublează alocațiile!

Dublarea este însă vehement respinsă de premierul Orban, care a spus ferm că bugetul nu permite dublarea alocaţiilor din cauza crizei.

În aceste condiții, guvernul Orban se află în fața a două cheltuieli mari, cu care nu este de acord, dar trebuie să le aplice: dublarea alocațiilor pentru copii și creșterea cu 40% a punctului de pensie.

Astfel, premierului nu-i rămâne decât un singur lucru de făcut: demisia. Desigur, având în vedere că mai sunt doar două luni și jumătate până la alegerile generale, este posibil ca Guvernul să încerce să tragă de timp în speranța unui scor bun la parlamentare și constituirea unei alte majorități.

Pe de altă parte, este posibil să demisioneze peste circa o lună iar Iohannis să tragă de timp și să îl menționă pe Orban într-un interimat de 45 de zile.

Reamintim însă un alt aspect: dublarea alocațiilor trebuia făcură de la 1 ianuarie 2020, iar majorarea pensiilor de la 1 septembrie – deci Orban are acum de plătit mari sume din urmă.

721
Tagurile:
Guvern, Ludovic Orban, CCR
Тема:
Activitatea guvernului Ludovic Orban

Загрузка...
Carmen Avram

În fine, Carmen Avram trimite injuriile PNL la judecata UE

2302
Organizațiile pentru drepturile omului au tăcut nepermis, ambasadele – la fel, Carmen Avram are cea mai bună idee – să vedem ce vor spune instituțiile de elită de insultele liderilor liberali

BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik. Ultima perioadă a fost marcată de insultele și injuriile grosolane ale unor lideri și reprezentanți PNL.

Nu ar fi fost ceva neobișnuit, pentru că nivelul politicii românești este sub orice critică – dar acum Rareș Bogdan a întrecut orice măsură, iar calificativul insultător folosit de Nicușor Dan a pus capac.

Reamintim că, încercând să scape de acuzația că a numit-o ”panaramă” pe contracandidata sa la Primăria Capitalei, Nicușor Dan a mințit evident, încercând să arunce insulta către două protestatare, Oana Lovin și Codruța Cerva. Deci, pentru el, două femei care protestează sunt ”panarame”!

În ciuda acestor insulte, organizațiile civice sau ambasadele occidentale, extrem de atente  și reactive altfel, au tăcut! De fapt, nu e de mirare, pentru că aceleași organizații nu au spus nimic când electoratul era insultat grav în timpul manifestațiilor anti-PSD.

O reacție a venit însă de la Bruxelles, de unde reputata realizatoare Carmen Avram, devenită europarlamentar, ia atitudine și face ceea ce trebuie: pune aceste insulte în fața instituțiilor europene.

”După "panaramă", "nenorocită ordinară", "mizerabilă" (şi toată paleta de injurii şi mitocănii prezentată de PNL, de 11 luni) Academicianul Bălăceanu- Stolnici spune că regretă că a trăit atât de mult, încât să vadă o asemenea degradare a clasei politice”, transmite Carmen Avram, referindu-se la declarația de ieri a marelui intelectual.

Academicianul consideră exprimările ”de o vulgaritate inacceptabilă într-o societate civilizată”.

”Adresarea mai ales către femei cu epitete insultătoare este mai mult decât o insultă la adresa persoanelor respecte, ci şi la adresa alegătorilor”, a spus Constantin Bălăceanu-Stolnici, atrăgând atenția că, în plus, ”e vorba de o discriminare de nepermis în vremurile noastre”.

Așa cum spuneam, numeroasele organizațiile pentru diferite drepturi au tăcut mâlc. Dar, Carmen Avram are ideea potrivită:

”Sunt curioasă ce părere au Comisia Europeană şi Parlamentul European pe tema invectivelor aruncate de liberali la adresa femeilor”, scrie Carmen Avram.

Europarlamentarul face legătura și cu starea în care se află Educația – și direcția în care se îndreaptă acesta: ”Fain model pentru cei tineri! Cred că acum înțelegem toți de ce asistăm la bătaia de joc din  educație. Ruşine!”.

2302
Tagurile:
UE, PNL, Carmen Avram

Загрузка...
Proteste  feministe în Madrid, 8 martie 2019

Proteste violente la Madrid împotriva restricțiilor din periferie

0
(reînnoit 10:44 26.09.2020)
În capitala Spaniei au aavut loc proteste violente împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei, acestea fiind impuse doar la periferie, în timp ce cartierele bogate au fost scutite.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Un protest spontan a avut loc la Madrid împotriva restricțiilor dure impuse din cauza coronavirusului, iar ca urmare a manifestației, șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Protestatarii au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii, iar agenţii de ordine publică au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de un manifestant.

Protestul a izbucnit pentru că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone.

Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

0
Tagurile:
Proteste, Madrid
Tematic
Lukașenko a spus de ce a apărut cu o armă la Palatul Prezidențial în timpul protestelor
Protestul părinților în Piața Victoriei - VIDEO
VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

Загрузка...