Societatea Academică din România, Alina Mungiu-Pippidi

Mungiu Pippidi desființează protestele din 10 august și ia apărarea Jadarmeriei

939
Alina Mungiu Pippidi arată că Jandarmeria a procedat în timpul protestelor din 10 august 2019 la fel ca forțele de ordine din orice capitală europeană și are cuvinte dure împotriva protestatarilor care s-au lăsați folosit politic

BUCUREȘTI, 30 iul - Sputnik. Alina Mungiu Pippidi consideră, într-un editorial pentru România Curată, că dosarul 10 august nici nu trebuia deschis. Ea descrie în cuvintele cele mai dure manifestațiile din 10 august, arătând că au fost organizate de ”politicieni, ca Tianu Burduja, azi secretar de stat PNL la Finanțe” care, ”alături de mulți membri în guvernul Cioloș din 2016, împreună cu activiști civici secondați în ONG-uri de serviciile secrete au organizat o manifestație a ”diasporei”. ”

Dar, observă Pippidi, nici o organizație din diaspora nu a organizat-o, ci politicienii l-au plătit pe cineva cu o rulotă să facă atmosferă și ”să prindă în plasă cîțiva exilați mai dezorientați cu peisajul authoton și fără să-și dea seama că sunt folosiți fără scrupule, niște psihopați pe net i-au chemat la luptă cu pumnii pe mardeiașii lor ca să dea jos guvernul Dăncilă”.

În ce situație s-au trezit însă jandarmii, se întreabă, Pippidi. Cu faptul că trebuie să împiedice lumea să intre în guvern, chiar dacă gol, că suntem țară UE, și că nimeni nu pleacă acasă la zece noaptea cînd jandarmii spun gata, stingerea, dimpotrivă, unii sar pe jandarmi și ceilalți fac poze cu celularul.

Pippidi îi ironizează pe acești ”luptători pentru libertate” care nu au răbdare să vină alegerile sau nu votează la ele, preferînd să ocupe piețe, autostrăzi și să se împingă cu poliția și arată că, pentru prima oară, a luat partea jandarmilor. Iar motivul este clar:

”La Hamburg sau la Paris ar fi procedat la fel (au procedat la fel, nu o dată) și că nimeni nu le-ar fi făcut dosar după aceea, că dacă nu mai are cine să apere ordinea publică de frica dosarului tot statul de drept se prăbușește”, precizează analiza.

Excesele ar trebui pedepsite administrativ în asemenea situații, a mai arătat Pippidi,  nu penal, pentru că, arată ea, dacă trimiți în penal pentru așa ceva mâine poliția și jandameria vor asista pe viitor la orice violențe și vor permite orice, nu mai au de ce să își pună pielea la bătaie ca să apere ordinea.

Dar surpriza constatărilor făcute de Pippidi abia acum urmează: dacă în locul guvernului Dăncilă era guvernul Boc sau guvernul Orban, tot așa s-ar fi petrecut lucrurile!

Când colo, arată ea, divizia servicii din presă, care ia salariu din bani publici ca să trolleze ”a urlat să se înceapă anchetă penală”.

Și așa s-a ajuns în situația ca un protest de la care nu lipsise aproape niciun membru din guvernul Cioloș, arată Pippidi, un protest care fusese deci al partidelor de opoziție, să fie interpretat ca unul al ‘diasporei’.

Și Pippidi oferă și o grilă de interpretare pentru a-i identifica pe colportorii de minciuni: ”Cine vrea să vadă exact publicațiile care vînd tranșe de conținut la servicii sau PNL e destul să vadă cine a reluat fake news cu eroul național M… PSD care, neștiind ce să mai spună cînd l-am prins că era o provocare aranjată cu picioarele, a zis că o să se plîngă la Consiliul Național de Combatere a Discriminării, că e discriminare să îi spui unuia cu M… în gură că nu e o dovadă de educație o asemenea formă de luptă politică”.

Concluzia analizei este tranșantă: totul a fost pentru propagandă, o diversiune ordinară și victorie mare cînd Tianu (Burduja) a ajuns la Finanțe și societatea civilă revoluționară la Ministerul Muncii. Mai departe, ”cine nu are trese mai așteaptă un pic, pînă la alegeri, dar altfel progres, s-au sculat ăia și s-au așezat ăștia”.

939
Tagurile:
Alina Mungiu Pippidi, 10 august 2018
Тема:
Acțiunea de protest pe 10 august la București (65)
Tematic
Români în Germania: 10 lucruri care se schimbă în august în această ţară –cum vă afectează
Nucleara pentru “10 august” – ”Omul din umbră” a avut dreptate: ancheta ”Lovitura de stat”
Decizie uluitoare a lui Fifor și Dăncilă: schimbă un om cheie chiar înainte de 10 august!
Îngrijorare? Manifestația de pe 10 august din Piața Victoriei, aprobată de Primărie
Liviu Pleșoianu, reacție spectaculoasă după o trădare în Parlament – legat și de 10 august
DIICOT, lecție celor care susțin că pe 10 august au fost victime sau protestatari pașnici
Vaccinare în România

Celebru profesor de Drept verdictul se transformă vaccinarea în motiv de discriminare

176
(reînnoit 11:33 16.05.2021)
Prin măsurile luate sau preconizate, autoritățile încalcă mai multe articole din Constituție și se ajunge la discriminare a persoanelor în funcție de vaccinare

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. Unul dintre cei mai importanți experți în materie de Constituție, fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu a arătat clar că se ajunge la discriminare între persoanele vaccinate și cele nevaccinate.

Profesorul de Drept Constituțional a declarat la Antena 3 că ”Sunt încălcate vreo 3-4 reguli din Constituție”.

”În primul rând este încălcat Art. 1 din Constituție, care vorbește de faptul că drepturile și libertățile cetățenilor trebuie să fie respectate”, a spus profesorul Iancu, arătând că ”Prin Legea 55, s-a ajuns la tergiversare a încălcării unor drepturi”.

În al doilea rând, subliniază Gheorghe Iancu, ”Art. 16 din Constituție vorbește despre egalitatea de drepturi și spune că cetățenii sunt egali în fața legii și autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări”.

”Nimeni nu este mai presus de lege - ca urmare cei care promovau vaccinul experimental au fost mai presus ca legea”, punctează fostul Avocat al Poporului.

În al treilea rând, ”mai aveam dreptul la sănătate”, atrage atenția profesorul Iancu. ”În ceea ce privește dreptul la sănătate, există de curând un argument, în sensul că oamenii au dreptul să beneficieze de medicamentele corespunzătoare”.

În fine, în al patrulea rând, ”mai există și o restrângere a exercitării drepturilor, care se poate face DOAR prin lege și NU prin hotărâri ale unor organizații precum inspectorate etc.”, a declarat profesorul Gheorghe Iancu.

În aceste condiții, soluția profesorului Gheorghe Iancu este clară: Hotărârea de Guvern ar trebui contestată prin Avocatul Poporului.

176

Загрузка...
Marian Vanghelie

Ultima oră: Marian Vanghelie, condamnare uriașă!

341
(reînnoit 12:15 13.05.2021)
Celebrul și controversatul edil a primit o condamnare uriașă la închisoare cu executare într-un dosar în care e acuzat ar fi luat mită o sumă imensă

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Fostul primar la Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost condamnat de instanța Tribunalului Bucureşti la 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel.

În dosarul instrumentat de DNA, Marian Vanghelie și trimis în instanță în 2015, Vanghelie este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

Suma pe care Marian Vanghelie ar fi luat-o mită este de 30 de milioane de euro – o cifră record pentru cazurile DNA.

Mediafax transmite că unele fapte ar fi fost ”săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte”.

341
Tagurile:
condamnare, Marian Vanghelie

Загрузка...
 Дождь

Avertizări meteo: se schimbă vremea furtuni, grindină şi temperaturi scăzute

0
Meteorologii avertizează că din această noapte vor fi averse însoţite de descărcări electrice în mai multe zone din ţară. Cum va fi vremea în următoarele zile.

BUCUREŞTI, 16 mai – Sputnik. Potrivit meteorologilor, la noapte, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, însoţite şi de descărcări electrice, la începutul nopţii, local, îndeosebi în Maramureş, Transilvania, Muntenia şi în Dobrogea, iar spre dimineaţã în regiunile vestice, informează România TV https://www.romaniatv.net/prognoza-meteo-17-mai-alerta-de-furtuni-pentru-mai-multe-zone-ploi-si-descarcari-electrice-si-in-bucuresti_5488593.html. Cu totul izolat în zona Deltei Dunării vor fi posibile cantităţi de apă de peste 15…20 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 7 şi 13 grade.

Prognoza meteo pentru luni

Luni, vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, în cursul zilei în jumătatea de vest şi local în rest, iar noaptea, pe arii mai extinse în nord-vestul şi nordul ţãrii, precum şi în zonele de munte. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi pe arii restrânse, cu precădere în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, 25…30 l/mp. Izolat va cădea grindină. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe parcursul nopţii, când la rafală se vor depãşi 70…80 km/h în zona montană înaltă, 50…60 km/h local în nord-vest şi în centru, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor situa sub mediile multianuale în regiunile vestice şi sud-vestice şi se vor încadra între 16 şi 25 de grade, cu cele mai scăzute valori în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade.

Prognoza meteo pentru marți

Marţi, vremea va fi vântoasã, iar în nordul şi în centrul ţării va fi rece pentru această dată. Cu precădere pe parcursul zilei, în majoritatea zonelor, vântul va prezenta intensificări susţinute şi cu viteze mai mari la munte, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depãşi 70…90 km/h, dar şi în sudul, centrul şi estul teritoriului, în general, cu viteze de 50…60 km/h. Înnorările vor fi persistente şi, îndeosebi în prima parte a intervalului, va ploua mai ales sub formă de aversă şi izolat se vor semnala descărcări electrice, în Maramureş, Crişana, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei, precum şi în zonele de munte. Sunt posibile căderi de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp. La munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi şi precipitaţii mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade în Maramureş şi 25 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 14 grade.

Prognoza meteo pentru miercuri

Miercuri, vremea va fi rãcoroasă în cea mai mare parte a ţării, exceptând sud-estul, unde valorile termice vor fi în continuare apropiate de cele normale ale perioadei. În special după orele amiezii, temporar înnorările vor fi accentuate în regiunile sud-vestice, precum şi în zonele montane şi submontane, unde pe arii extinse vor fi averse şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cu precădere în sud-vest, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate şi izolat va cădea grindină. În zona montanã, la altitudini foarte mari, izolat şi trecător, vor fi şi averse de lapoviţă, ninsoare sau măzăriche. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, dar cu viteze mai mari la munte, în nordul Moldovei şi sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade.

Joi, vremea va fi în general instabilă şi va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată în cea mai mare parte a ţării. În special pe parcursul zilei, în majoritatea regiunilor, temporar înnorările vor fi accentuate, pe arii extinse vor fi averse şi local descărcări electrice. Pe alocuri cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În zona montană, la altitudini mari, vor fi şi averse de lapoviţă, ninsoare sau măzăriche. În estul teritoriului, cerul va fi variabil şi va ploua doar izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, în sud-vest, centru şi nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade.

0
Tagurile:
Prognoza meteo, Meteo
Тема:
Prognoza meteo

Загрузка...