Monica Macovei

CEDO, un nou verdict contra României beneficiar, Monica Macovei… via Soros?

1405
Există acum o uriașă controversă în privință influența lui Soros în rândul judecătorilor CEDO. În acesta sens este de amintit relația excelentă pe care Macovei o are cu controversatul miliardar

BUCUREȘTI, 28 iul – Sputnik. Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis azi că Romania i-a încălcat fostului europarlamentar Monica Macovei ”dreptul dreptul la liberă exprimare”.

Decizia se referă la acțiunea deschisă la CEDO de Macovei, după ce instanțele românești au obligat-o, printr-o sentință definitivă să-i plătească daune de 10.000 de lei fostului ministru al Transporturilor, Dan Șova.

Sentința este din 2013, iar motivul este a fost că Macovei a făcut mai multe acuzații calomnioase privind la contractele firmei lui Dan Șova cu companii de stat.

Decizia CEDO a fost 5 la 2, și se referă la ”încălcarea Articolului 10 din Convenție - Libertatea de gândire, de conștiință și de religie”.

Acum, România este obligată să-i plătească Monicăi Macovei, în următoarele trei luni, daune de 9.500 de euro.

Reamintim că există acum o uriașă controversă în privință influența lui Soros și a ONG-urilor acestuia în CEDO. În acesta sens este de amintit relația excelentă pe care Macovei o are cu controversatul miliardar.

”"Patronul" din mijloc este evident dl. George Soros / doamna zâmbăreață din spatele său este….”, comenta Victor Ponta o fotografie în care Soros apare într-un grup din care face parte și Macovei.

La rândul său, George Soros scria despre Macovei: Soros scria despre Macovei că este un ”aliat important pentru drepturile minorităţilor de orice fel”.

„Monica Macovei- avocat și procuror, interesat de libertăți civile, anticorupție, transparență, egalitatea sexelor, drepturile omului, drepturile tuturor minorităților, inclusiv a persoanelor LGBT și romi. Hotărât progresivă, aliat incontestabil al valorilor societății deschise, nu ezită să meargă împotriva instrucțiunilor grupului său, cu toate acestea uneori pierde pe mâna sa, set de priorități intransigente”, scria Soros.

Acuzația adusă de Macovei se referea la contractele de consultanță juridică încheiate de casa de avocatură Șova cu complexul energetic Turceni - Rovinari.

”Dan Șova a fost deranjat că am făcut referire la documente reale, publice, care arătau cum a câștigat, prin parteneriatul cu avocatul-deputat de Gorj, Victor Ponta, mai mulți bani publici, și m-a acționat în judecată”, afirma Macovei, care aprecia că valoarea contractelor cu unitățile de stat ar fi crescut după ce Victor Ponta i-a devenit partener la casa de avocatură, din 30 august 2007.

   

1405
Тема:
Cine este George Soros (123)
Tematic
Monica Macovei, umilită grav de internauţi! Ce au spus
Înfrângere rușinoasă pentru Monica Macovei!
Şocant! Monica Macovei și Siegfiried Mureșan, „români sub steag străin”
Monica Macovei, demisie de ultimă oră!
Ce spunea Soros despre Monica Macovei, Renate Weber şi Cristian Preda
Marian Vanghelie

Ultima oră: Marian Vanghelie, condamnare uriașă!

325
(reînnoit 12:15 13.05.2021)
Celebrul și controversatul edil a primit o condamnare uriașă la închisoare cu executare într-un dosar în care e acuzat ar fi luat mită o sumă imensă

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Fostul primar la Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost condamnat de instanța Tribunalului Bucureşti la 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel.

În dosarul instrumentat de DNA, Marian Vanghelie și trimis în instanță în 2015, Vanghelie este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

Suma pe care Marian Vanghelie ar fi luat-o mită este de 30 de milioane de euro – o cifră record pentru cazurile DNA.

Mediafax transmite că unele fapte ar fi fost ”săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte”.

325
Tagurile:
condamnare, Marian Vanghelie

Загрузка...
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă, gest de excepție pentru toți români!

1256
Senatoarea Diana Șoșoacă își pune la bătaie priceperea în avocatură dar și timpul său extrem de limitat și oferă românilor o cale de atac împotriva nedreptăților autorităților

BUCUREȘTI, 12 mai – Sputnik. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă nu se limitează doar la vorbe, după modelul obișnuit al politicianului român, ci face un demers concret, prin care poate ajuta pe cei care se consideră nedreptățiți, discriminați, de autorități în cazul (ne)vaccinării.

Sigur, aici pot avea loc multe discuții – dar un fapt este cert: românii au tot dreptul să spună DA sau NU vaccinării, fără a fi constrânși, marginalizați sau discriminați pe considerentul opțiunii lor în acest caz.

Și, la fel de clar este că unele persoane au anumite sensibilități sau chiar afecțiuni pentru care fie nu se pot vaccina – sau sunt reticenți față de inocularea serului anti-Covid, mai ales că este vorba de unul aflat încă într-o perioadă experimentală.

În aceste condiții, reputata avocată vine în ajutorul celor care ar putea fi discriminați datorită refuzului de a se vaccina – și publică un ”model” de acțiuni juridice pentru combaterea discriminării pe baza vaccinării.

Senatoarea prezintă cazul de discriminare la locul de muncă, atunci când cetățeanul este  înștiințat sau este condiționat de către angajatorul său, ”implicit sau explicit de efectuarea vaccinului împotriva Covid 19 pentru continuarea raportului de muncă”.

În acest caz, există următoarele posibilități, arată Diana Șoșoacă:

  • MEDIEREA directa a acestui diferend, prin întrevedere cu managerul/șeful instituției în care lucrezi sau prin solicitare scrisă, cu arătarea punctului tău de vedere diferit și bine motivat al refuzului de vaccinare;
  • PLÂNGERE ADRESATĂ INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ a județului unde își are sediul angajatorul în condițiile Art.5 si Art.6 din Legea 108 din 16 iunie 1999, republicată în temeiul art V din Legea 51/2012; (în caz de refuz a medierii)
  • PLÂNGERE ADRESATĂ CONSILIULUI  NAȚIONAL DE COMBATERE A DISCRIMINĂRII, în condițiile Ordonanței nr.137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare; (în caz de refuz a medierii)
  • ACȚIUNE ÎN INSTANȚA DE JUDECATĂ privind prejudiciul suferit ca urmare a discriminării produse de condiționarea  nelegală a raportului de muncă de un act medical neobligatoriu;

Notă: Diana Șoșoacă precizează: ”o consider o acțiune oportună doar dacă ești condiționat la angajare  de vaccinarea anti Covid 19”, arătând în acest sens că ”Este o acțiune în răspundere civilă și considerăm că poate fi promovată cu succes înainte de existența unui raport contractual de muncă și în strânsă condiționare cu acesta”.

  • ACȚIUNE ÎN RĂSPUNDEREA DREPTULUI MUNCII – dacă ești concediat, sau condiționat/obstrucționat  în vreun fel de către angajator în derularea raportului de muncă prin intimidare, amenințare, acte și fapte de natură a impieta asupra raportului de muncă propriu-zis.

*****

În continuare, Diana Șoșoacă publică și modele model orientative de întrebuințat pentru fiecare din procedurile de mai sus – ”pe care alegi să le utilizezi în demersul tău, în vederea restabilirii drepturilor încălcate”.

 

Menționăm că în textul publicat de Diana Șoșoacă pe pagina de socializare veți găsi și o descriere a puterii decizionale a fiecărui factor de justiție implicat, căruia vă puteți adresa.

1256
Tagurile:
Diana Șoșoacă
Tematic
Represalii contra Dianei Șoșoacă – decizie de ultimă oră!
Diana Șoșoacă a avut dreptate – dar recunoaște cineva?
Diana Șoșoacă, atacată din zona George Soros
Un celebru analist pune PARIU: ”Șoșoacă e înaintea TUTUROR dacă e măsurată în sondaje!”

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Cîțu: Revenirea la economie, posibilă numai prin succesul vaccinării

0
Premierul României a îndemnat românii să îi convingă rudele, prietenii și cunoscuții să se vaccineze, afirmând că numai printr-o campanie de vaccinare de succes se poate trece la următoarea etapă, în care atenția să se focuseze pe economie și pe măsurile economice.

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Premierul României a declarat că maratoanele vaccinării vor începe în toate municipiile din țară, pe toată vara.

Acesta a subliniat că foarte mulți români s-au vaccinat, dar e important ca ei să își convingă rudele, prietenii, pe toată lumea să vină să se vaccineze.

”Este singura soluție de a trece la următoarea etapă, etapa post pandemie în care ne concentrăm din nou pe economie, pe lucrurile importante. Am fost concentrați pe sănătate, pe pandemie un an de zile, dar trebuie să revenim la perioada post pandemie. Am pregătit măsurile economice, dar trebuie să trecem de această perioadă și numai prin vaccinare, printr-o campanie de vaccinare de succes putem să ajungem mai repede la această perioadă”, a declarat premierul României, Florin Cîțu.

Acesta a adăugat că lucrurile arată foarte bine în economie în acest moment, că investițiile sunt în creștere și sunt resurse financiare din PNRR și fonduri europene.

Cîțu a vorbit despre posibilitatea unei explozii economice în următorii ani – locuri de muncă, construcții de autostrăzi, de spitale, adică fix ce nu s-a construit în ultimii 30 de ani.

”Le putem face acum, dar mai avem acest lucru: să trecem peste pandemie și trebuie să ne vaccinăm”, a subliniat Florin Cîțu în cadrul unei declarație făcută după vizita la Centrul de vaccinare drive-through din Suceava.
0
Tagurile:
Suceava, Vaccinare, Florin Cîţu

Загрузка...