Mircea Negulescu

Portocală, arestat pe cine ascunde fostul procuror, “martorul protejat” din politică

546
„Portocală” o fi fost obsedat de Andreea Cozma, dar nu e un prost! El a început dosarul având o mărturie din interior, de la cineva care știa combinația – ba chiar o propusese

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Acum puțin timp, fostul procuror de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu, a fost arestat pentru 30 de zile.

Pe 15 iulie, SIIJ a decis reținerea lui, dar instanța a decis plasarea sa sub control judiciar, în urma cererii de arestare preventivă formulată de SIIJ. SIIJ a atacat decizia.

Negulescu zis ”Portocală” este acuzat de multe fapte grave, comportament abuziv, influențarea declarațiilor martorilor, participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată, cercetare abuzivă etc.

Acuzațiile vizează dosarul ”Tony Blair”, în care procurorul a făcut presiuni pentru a-i prinde pe Victor Ponta și Sebastian Ghiță.

Iată decizia de azi:

”Admite contestația formulată de PICCJ SIIJ, desființează în parte inch atacată numai în ceea ce privește pe Negulescu Mircea şi rejudecând, admite propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată de Parchet în ceea ce îl privește pe Negulescu Mircea, dispune arestarea preventivă pentru 30 de zile de la 23.07.2020 la 21.08.2020. Menține restul dispozițiilor”.

Și, totuși… ”S-a ajuns în punctul care îi da coșmaruri fostei șefe DNA Laura Kovesi. Dacă Negulescu va vorbi să-și scape pielea, vor cădea capete încoronate”, scrie ”Lumea justiției”. 

Bine informata publicație precizează că e dosarul în care Ponta a fost acuzat de ”folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite” și complicitate la spălare de bani, iar Ghiță de spălare de bani, ”în legătură cu aducerea în România a ex-premierului britanic Tony Blair, care astfel prin prezența sa mediatizată să îl ajute pe Victor Ponta să câștige capital electoral în contextul candidaturii la președinția României”.

Deci, hai să mai vedem odată acuzația principală: un fel de spălare de bani, prin care fonduri erau atrase, chipurile de Sebi Ghiță, pentru a-l aduce în România pe Blair pentru a-i crește cota lui Ponta. Deci, bani colorați, albiți în schimbul unor foloase nepatrimoniale.

”Portocală” o fi fost obsedat de Andreea Cozma, dar nu e un prost! El a început dosarul având o mărturie din interior, de la cineva care știa combinația – ba chiar o propusese. Și poate chiar nu era deloc martor, ci chiar un făptaș, care a turnat totul – și a făcut înțelegerea cu DNA Ploiești, pentru a scăpa cu totul.

În plus, mai avea și o binecuvântare ”strategică” – iar ”Portocală” își mușcă buzele și tace, altfel e nasol de tot. Cine e martorul protejat și până unde merg legăturile…

Vom reveni asupra acestui subiect. Cert este, nu o să credeți, dar veți regăsi nu doar pe cineva cunoscut de aici, ci și cel puțin un personaj arhicunoscut de la nivel mondial. Să spunem ca Nelu Tătaru – luni, 27 iulie, îi băgăm în carantină.

546
Tagurile:
Arestat, Mircea Negulescu
Tematic
Negulescu-Portocală e terminat – acum Manda vrea arest, condamnare și… pe Kovesi!
Înregistrare bombă – ”Portocală” știa de amestecul CIA! Posibil scandal internațional!
Cutremur după condamnarea ”Omului la comanda directă a lui Băse” – revanșa lui ”Portocală”
”Portocală” Negulescu revine: mesaj uluitor despre și pentru PSD! Surpriză totală!
Ciutacu îl face praf pe Portocală și îl provoacă:  ”Dacă aveți sânge, vin oriunde vreți!”
Codrin îl face praf pe Ciolacu după reținerea lui „Portocală” - ”Este înfiorător!”
Lovitură de teatru în cazul ”Portocală” – decizie oficială!
Plenul Curții Constituționale din România

Lovitură: Legea carantinei, atacată la CCR

636
Avocatul Poporului a contestat la CCR legea carantinei, legea controversată care a dat naștere la dezbateri prelungite în Parlament și chiar și la proteste de stradă.

BUCUREȘTI, 7 aug - Sputnik. Avocatul Poporului, Renate Weber, a atacat astăzi la Curtea Constituțională Legea carantinei după ce, la sfârșitul lunii iunie, judecătorii CCR au declarat neconstituțională impunerea carantinei și internării prin Ordin de Ministru. CCR a precizat la acel moment că este nevoie de o lege în acest sens și a dat dreptul pacienților să se poată adresa justiției pentru a contesta „detenția de ordin medical”, considerând spitalizarea obligatorie ca o măsură privativă de libertate.

După zile întregi de dezbateri, mai ales în Senat, legea privind carantina și izolarea a fost adoptată și, ulterior, promulgată de președintele Klaus Iohannis, fără să se țină cont de criticile celor care arătau că încalcă drepturi constituționale și că are contradicții cu legea fundamentală.

Astăzi, Avocatul Poporului a sesizat CCR cu o excepție de neconstituționalitate a art. 8 alin. (3)-(9) cu referire la sintagma „izolarea într-o unitate sanitară sau la o locație alternativă atașată unității sanitare” și a art. 19 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.

Avocatul Poporului spune că izolarea în spital este constituțională doar dacă reprezintă ultima soluție și se recurge la ea după epuizarea oricărei alte căi de rezolvare a problemei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

636
Tagurile:
carantină, CCR

Загрузка...
Spital

Avocatul Poporului sare în apărarea pacienților care au alte boli decât coronavirus

303
(reînnoit 16:31 07.08.2020)
Avocatul Poporului a luat apărarea pacienților cărora le-a fost condiționată internarea pentru tratarea altor boli de prezentarea unui rezultat negativ al testului de Coronavirus.

BUCUREȘTI, 7 aug - Sputnik. Avocatul Poporului a făcut demersuri oficiale pentru a obține răspunsuri cu privire la drepturile pacienților suferind de alte afecțiuni decât Coronavirus de a se interna în spital și a comunicat astăzi că, potrivit normelor în vigoare, internarea nu trebuie condiționată prin a-i cere pacientului un test negativ la Covid 19.

„Considerând că rezolvarea urgențelor medicale (altele decât cele generate de COVID-19), cât și internările programate sunt de maximă importanță pentru respectarea dreptului la sănătate al oamenilor, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a întreprins demersuri la Ministerul Sănătății”, arată Avocatul Poporului.

Instituția arată că, în conformitate cu răspunsul primit de la minister, persoanele care reprezintă urgențe medicale sau sunt programate pentru internare, nu trebuie să fie condiționate de efectuarea unui test COVID-19 în prealabil și de prezentarea rezultatului acestuia la internare, iar în situația în care o unitate spitalicească solicită unei persoane altceva, aceasta are inclusiv posibilitatea de se adresa instanței judecătorești.

În răspunsul primit de la ministerul Sănătății, se arată că la prezentarea în spital se realizează triajul tuturor persoanelor și, în funcție de simptomatologia prezentată, cazurile suspecte vor fi internate în zone speciale de izolare (zone-tampon), urmând a fi testate prin RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, în zona-tampon vor primi toată asistența medicală necesară pentru afecțiunea/afecțiunile lor până la sosirea rezultatului acestui test.

Dar, se arată în aceeași adresă de la minister către Avocatul Poporului, pacienții care în urma triajului nu au motiv să fie considerați cazuri suspecte pentru infecția cu SARS-CoV-2 vor fi internați în secțiile aferente patologiei pe care o prezintă, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între pacienți.

De asemenea, mai arată Avocatul Poporului, în același răspuns de la Ministerul Sănătății, se precizează că din data de 15.05.2020 au fost reluate internările și intervențiile chirurgicale programate, precum și activitatea din ambulatorii, iar în ceea ce privește situația pacienților care nu sunt suspecți COVID-19, în urma triajului, aceștia vor fi internați în secțiile aferente patologiei fără RT-PCR.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

303
Tagurile:
Pacienți, coronavirus, avocatul poporului, COVID-19
Tematic
Orban, noi obrăznicii la adresa CCR și a Avocatul Poporului – Dorneanu l-a pus la punct!
Avocatul Poporului: condiționarea angajaților să prezinte test negativ este ilegală
Dan Chitic, apel puternic la Avocatul Poporului contra legii izolării – REACȚIE imediată!
Avocatul Poporului întreabă de ce vrea MAI bazele de date de la Ministerul Sănătății
Avocatul Poporului, solicitat să conteste legea carantinei la CCR din cauza abuzurilor

Загрузка...
Un portable

Ce facem dacă telefonul mobil ajunge în apă - cum procedăm?

0
(reînnoit 19:33 08.08.2020)
Majoritatea oamenilor sunt de nedespărțit de telefoanele mobile și le duc peste tot, fie la o plimbare în parcul din apropiere, în vacanță la capăt de lume sau chiar în cadă. Ce se întâmplă dacă scumpul nostru dispozitiv nu mai arată semne de viață?

CHIȘINĂU, 8 aug - Sputnik. Laptop-urile și smartphone-urile sunt acum unele dintre elementele esențiale ale vieții noastre de zi cu zi. Însă se găsesc uneori medii care le sunt strict contraindicate, de exemplu în apă. Ce să facem dacă un telefon ajunge în apă? Mai întâi de toate, nu intrați în panică.

„Există mai multe opțiuni pentru a minimiza consecințele dacă telefonul ajunge în apă. În primul rând, multe sunt rezistente la apă și, dacă sunt pescuite rapid, pot rămâne nevătămate. Dar nu-l folosiți imediat și lăsați-l pentru ziua următoare", a declarat pentru Sputnik Alexandra Gavrilova, directorul comunicațiilor strategice de la organizația non-comercială independentă Tsyfroviye platformi (Platforme digitale), citată de Sputnik France.

Dacă telefonul nu prezintă semne de viață, „nu are rost să încercați să-l porniți din nou, să apăsați toate butoanele sau să-l scuturați”.

„Nu va face decât să afecteze placa de bază sau alte părți. Unele părți ale telefonului sunt imposibil de înlocuit și riscați să nu mai aveți telefon”, explică Alexandra Gavrilova.
Ea adaugă că nu ar trebui să încercați să uscați dispozitivul, deoarece operațiunea ar putea deteriora piesele.

Încredințați dispozitivul experților

Ea ne sfătuiește să mergem la cel mai apropiat centru de reparații, unde specialiștii pot să demonteze telefonul și numai după aceea să decidă si să îi aplice cel mai bun „tratament”.

„Aceasta vă va scuti de înlocuirea de piese scumpe sau să cumpărați un dispozitiv nou”, spune ea.

Dacă pierdeți conexiunea și aveți nevoie urgent de un telefon, cartela SIM poate fi înlocuită rapid și, de obicei, gratuit, în timp ce un telefon poate fi împrumutat de la prieteni sau colegi.

În cele din urmă, există întotdeauna opțiunea de a cumpăra cel mai ieftin dispozitiv și de a-l folosi temporar, notează ea în concluzie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
apă, Telefon

Загрузка...