Laura Kovesi

Un analist de top răspunde la întrebarea: “Agentul cui e Laura Codruța Kovesi?”

729
(reînnoit 17:29 20.07.2020)
Sorin Roșca Stănescu, jurnalist și analist de top, are curajul să răspundă la întrebarea ”Agentul cui e Laura Codruța Kovesi?”

BUCUREȘTI, 20 iul - Sputnik. SRS își începe considerațiile în editorialul publicat pe Corectnews plecând de la declarațiile lui László Kövér, președintele Parlamentului din Ungaria, care a afirmat că Laura Codruța Kovesi este agent al unei puteri străine.

”Această acuzație nu a fost lansată la o șuetă. Ci la Bruxelles. Într-o reuniune oficială. În cursul căreia se negocia la sânge pachetul financiar destinat relansării economice UE. De două zile, aceste vorbe rostite de unul dintre cei mai importați oficiali ai unui stat cu care România este partener strategic au plutit în aer. Fără a fi primit de la persoana vizată vreo dezmințire” arată SRS.

László Kövér, reaminteșe jurnalistul, o acuză pe Kovesi că, împreună cu un serviciu secret al României, respectiv SRI, a organizat interceptarea ilegală a sute de mii de cetățeni în scopuri politice, iar consecința a fost că, în baza acestor intreceptări, DNA a orchestrat nenumărate dosare penale, soldate cu procese politice, în urma cărora oameni de afaceri și demnitari ai statului au avut de suferit.

Aceeași întrebare și cu privire la Florian Coldea

Dar SRS arată că, mergând pe urmele raționamentului lui László Kövér, se lărgește sensul dilemei și asupra lui Florian Coldea.

”Pentru a răspunde la întrebarea pentru cine lucrează Laura Codruța Kovesi, am putea foarte bine să răspundem în prealabil la întrebarea pentru cine lucrează generalul cu patru stele Florian Coldea”, este de părere jurnalistul.

Apoi, SRS amintește că pe Florian Coldea l-a pus în poziția de șef la butoanele operative ale Serviciului Român de Informații Traian Băsescu, cel care a afirmat încă de la preluarea funcției de președinte că este decis ca, în politica externă pe care urma să o promoveze, să meargă într-un strâns parteneriat cu Statele Uite.

”Pe parcurs, acest parteneriat a fost extins de același Traian Băsescu și în raport cu Germania, statul lider al Uniunii Europene. Dovada loialității sale, dovada acestui dublu parteneriat am avut-o atunci când, prin referendum, cetățenii României l-au demis pe Băsescu. Decizia fiind întoarsă din drum tocmai prin intervenția fermă, ba chiar brutală a reprezentanților celor două state”, face SRS recurs la istoria recentă.

Acest lucru a fost posibil pentru că, explică SRS, în mod real, dublul parteneriat funcționa nu cu România, nu cu națiunea română, ci cu o persoană, una care construise un sistem și un anumit tip de mecanism și care pusese sistemul și respectivul mecanism la discreția protectorilor.

”Ne amintim că sub mandatele lui Traian Băsescu și, ulterior, sub mandatele lui Klaus Iohannis, prin intermediul Parchetului General și apoi al Direcției Naționale Anticorupție, care au lucrat în parteneriat cu Serviciul Român de Informații, au fost eliminați mulți dintre oamenii semnificativi de afaceri, în baza unor condamnări politice și o serie de lideri ai unor partide, ai Parlamentului, ai Guvernului precum și lideri locali”, atrage atenția SRS. El arată în continuare că dacă este analizată lista celor scoși din joc, aceștia sunt fie manageri ai unor societăți cu capital românesc, care stăteau în calea proliferării unor societăți cu capital străin, care acționau în același domeniu sau oameni politici adepți ai statului națiune și promotori ai suveranității naționale.

”Aceștia din urmă funcționau ca un fel de avertizori publici împotriva subordonării României în raport cu interesele germane ori americane”, arată SRS, care precizează, special pentru detractori, că el nu este anti-american ori anti-german, că este el însuși un partizan al parteneriatului în primul rând cu Statele Unite și în al doilea rând cu Uniunea Europeană.

Dar, spune SRS, ”nu voi accepta nici în ruptul capului o abandonare a interesului național în plan economic, financiar sau politic ori chiar cultural în beneficiul unor terțe puteri. Ceea ce eu nu pot accepta nici în ruptul capului a acceptat cu inima larg deschisă Traian Băsescu. Iar instrumentele sale au fost multiple, cele mai semnificative fiind DNA și SRI”, pune analistul punctul pe i.

SRS spune că exact din acest motiv, Băsescu a fost menținut în funcție cu prețul umilirii poporului român și tot din același motiv, la rândul său, Băsescu le-a menținut cât a putut în funcție pe cele două persoane devenite instrumentele sale, persoane preluate ulterior și de președintele Klaus Iohannis, tot în același scop.

Iar acuzațiile lui SRS devin aici incendiare:

”Cândva, pe parcursul acestei coabitări, serviciile secrete ale Statelor Unite și ale Germaniei, aflate până la un punct în cooperare și de la acest punct mai departe în concurență, i-au preluat și i-au adoptat atât pe Laura Codruța Kovesi cât și pe Coldea”.

Dovada pe care o oferă analistul este cea care rezultă dintr-un raționament corect de logică formală.

”Cine a susținut-o în plan extern cu cea mai multă consecvență și forță, utilizându-și întreaga infrastructură, pe Laura Codruța Kovesi, pentru ca după ce a fost debarcată de la conducerea DNA să acceadă în mod fulminant la poziția de procuror-șef al Uniunii Europene? Germania. Din această perspectivă, Germania a preluat controlul”, arată editorialul citat.

Apoi, SRS mai observă că, din noua ei poziție, Laura Codruța Kovesi nu se va răfui sub nicio formă cu oamenii de afaceri americani, care acționează în Uniunea European.

”Lucrând cu prioritate în favoarea firmelor germane, Laura Codruța Kovesi va menaja interesele comerciale ale Statelor Unite în Uniunea Europeană. La fel se va întâmpla cu mediul politic, care, într-un fel sau altul, va intra sub lupa noului Parchet European. Vor fi menajați în primul rând protejații Germaniai și în al doilea rând oamenii politici, care, într-un fel sau altul, susțin în Europa interesele Statelor Unite. Dar numai atunci când ele nu vor veni în contradicție cu interesele Germaniei”, prevede SRS cum va acționa Kovesi.

Momentul în care László Kövér a lansat public aceste acuzații, într-un moment extrem de tensionat al negocierilor la vârf din Uniunea Europeană vizând împărțirea banilor destinați relansării economice, are în vedere ”utilizarea acuzației ca un levier împotriva nucleului dur al Uniunii Europene, care se pregătește să defavorizeze din nou Europa Centrală și de Est în favoarea grupului de state condus de Germania”, mai spune SRS la finalul editorialului său.

”Kovesi, spion dublu?”

Și Cornel Nistorescu, într-un editorial din Cotidianul, lansează un scenariu asemănător.

El pleacă tot de la faptul că László Kövér, liderul Parlamentului Ungariei, susține că Laura Codruța Kovesi este „spion dublu”.

”Despre apartenența Laurei Codruța Kovesi la SRI și despre relația sa „excesivă” cu Florian Coldea s-a mai scris. Nu există nici o probă că fosta șefă a DNA este și ofițer acoperit, deși mulți ar fi tentați să creadă așa ceva. Să zicem că în nebuna îmbrățișare dintre DNA și SRI s-a putut produce și o asemenea acoperire. Pentru ancorarea solidă a binomului, Kovesi s-ar fi putut subordona și colaboratorilor săi din SRI. Dar liderul maghiar vorbește despre un spion dublu”, atrage atenția și Nistorescu.

El face referire la acuzația lansată public de președintele Parlamentului maghiar, atrăgând atenția că ”este afirmația unui om politic și de stat maghiar, reprezentant al unei țări care nu susține Parchetul European. Avem de-a face doar cu o declarație politică a lui László Kövér? Dar asta este acuzație în toată regula, nu declarație politică!”

Nistorescu se întreabă în acest context dacă serviciile secrete maghiare au aflat ceva de la Bebe Kovesi, fostul soț al șefei DNA sau dacă alte servicii secrete din Europa au descifrat complexitatea legăturilor între Codruța Kovesi-Lascu și serviciile secrete americane.

Concluzia lui Nistorescu este că merită aflat pe ce se bazează afirmațiile liderului maghiar și dacă nu cumva ele divulgă amănunte despre întârzierea Parchetului European.

729
Tagurile:
Laura Codruţa Kovesi
Tematic
Iohannis și Kovesi să intervină! Curtea Constituțională îngrădește serviciile secrete
SIIJ, în acțiune - dă o primă mare lovitură ”Sistemului” condus de Kovesi!
Scandalul ”Kovesi, agent străin” se agravează: Legătura cu Soros și… Joe Biden!
Kovesi revine, acuze grave: ”corupție, procurori și judecători hărțuiți, Justiția atacată”
Plenul Curții Constituționale din România

Lovitură: Legea carantinei, atacată la CCR

637
Avocatul Poporului a contestat la CCR legea carantinei, legea controversată care a dat naștere la dezbateri prelungite în Parlament și chiar și la proteste de stradă.

BUCUREȘTI, 7 aug - Sputnik. Avocatul Poporului, Renate Weber, a atacat astăzi la Curtea Constituțională Legea carantinei după ce, la sfârșitul lunii iunie, judecătorii CCR au declarat neconstituțională impunerea carantinei și internării prin Ordin de Ministru. CCR a precizat la acel moment că este nevoie de o lege în acest sens și a dat dreptul pacienților să se poată adresa justiției pentru a contesta „detenția de ordin medical”, considerând spitalizarea obligatorie ca o măsură privativă de libertate.

După zile întregi de dezbateri, mai ales în Senat, legea privind carantina și izolarea a fost adoptată și, ulterior, promulgată de președintele Klaus Iohannis, fără să se țină cont de criticile celor care arătau că încalcă drepturi constituționale și că are contradicții cu legea fundamentală.

Astăzi, Avocatul Poporului a sesizat CCR cu o excepție de neconstituționalitate a art. 8 alin. (3)-(9) cu referire la sintagma „izolarea într-o unitate sanitară sau la o locație alternativă atașată unității sanitare” și a art. 19 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.

Avocatul Poporului spune că izolarea în spital este constituțională doar dacă reprezintă ultima soluție și se recurge la ea după epuizarea oricărei alte căi de rezolvare a problemei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

637
Tagurile:
carantină, CCR

Загрузка...
Spital

Avocatul Poporului sare în apărarea pacienților care au alte boli decât coronavirus

305
(reînnoit 16:31 07.08.2020)
Avocatul Poporului a luat apărarea pacienților cărora le-a fost condiționată internarea pentru tratarea altor boli de prezentarea unui rezultat negativ al testului de Coronavirus.

BUCUREȘTI, 7 aug - Sputnik. Avocatul Poporului a făcut demersuri oficiale pentru a obține răspunsuri cu privire la drepturile pacienților suferind de alte afecțiuni decât Coronavirus de a se interna în spital și a comunicat astăzi că, potrivit normelor în vigoare, internarea nu trebuie condiționată prin a-i cere pacientului un test negativ la Covid 19.

„Considerând că rezolvarea urgențelor medicale (altele decât cele generate de COVID-19), cât și internările programate sunt de maximă importanță pentru respectarea dreptului la sănătate al oamenilor, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a întreprins demersuri la Ministerul Sănătății”, arată Avocatul Poporului.

Instituția arată că, în conformitate cu răspunsul primit de la minister, persoanele care reprezintă urgențe medicale sau sunt programate pentru internare, nu trebuie să fie condiționate de efectuarea unui test COVID-19 în prealabil și de prezentarea rezultatului acestuia la internare, iar în situația în care o unitate spitalicească solicită unei persoane altceva, aceasta are inclusiv posibilitatea de se adresa instanței judecătorești.

În răspunsul primit de la ministerul Sănătății, se arată că la prezentarea în spital se realizează triajul tuturor persoanelor și, în funcție de simptomatologia prezentată, cazurile suspecte vor fi internate în zone speciale de izolare (zone-tampon), urmând a fi testate prin RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, în zona-tampon vor primi toată asistența medicală necesară pentru afecțiunea/afecțiunile lor până la sosirea rezultatului acestui test.

Dar, se arată în aceeași adresă de la minister către Avocatul Poporului, pacienții care în urma triajului nu au motiv să fie considerați cazuri suspecte pentru infecția cu SARS-CoV-2 vor fi internați în secțiile aferente patologiei pe care o prezintă, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între pacienți.

De asemenea, mai arată Avocatul Poporului, în același răspuns de la Ministerul Sănătății, se precizează că din data de 15.05.2020 au fost reluate internările și intervențiile chirurgicale programate, precum și activitatea din ambulatorii, iar în ceea ce privește situația pacienților care nu sunt suspecți COVID-19, în urma triajului, aceștia vor fi internați în secțiile aferente patologiei fără RT-PCR.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

305
Tagurile:
Pacienți, coronavirus, avocatul poporului, COVID-19
Tematic
Orban, noi obrăznicii la adresa CCR și a Avocatul Poporului – Dorneanu l-a pus la punct!
Avocatul Poporului: condiționarea angajaților să prezinte test negativ este ilegală
Dan Chitic, apel puternic la Avocatul Poporului contra legii izolării – REACȚIE imediată!
Avocatul Poporului întreabă de ce vrea MAI bazele de date de la Ministerul Sănătății
Avocatul Poporului, solicitat să conteste legea carantinei la CCR din cauza abuzurilor

Загрузка...
de la bière (image d'illustration)

Câte beri poți bea pe zi fără risc pentru sănătate? Filtrată sau nefiltrată?

0
Pentru a evita efectele nedorite asupra sănătății, un nutriționist rus recomandă să nu se consume mai mult de 300 de mililitri de bere pe zi. Mai spune că este mai bine să optezi pentru bere nefiltrată, obținută din produse naturale.

CHIȘINĂU, 8 aug - Sputnik. Nutriționistul Elena Solomatina recomandă, într-un interviu acordat ziarului Vetcherniaïa Moskva, să nu se bea mai mult de 300 de mililitri de bere pe zi pentru a evita problemele de sănătate.

„300 de mililitri de bere este o normă zilnică acceptabilă, care poate fi băută cu un aperitiv bun, de preferință nu gras. Nu ar trebui să bei bere pe stomacul gol, deoarece poate provoca spasme de stomac și crampe”, a spus ea pentru ziarul citat.

Potrivit acesteia, este mai bine să se acorde preferință berii nefiltrate. În plus, ea observă că această băutură poate fi bună doar dacă este făcută din produse naturale.

Consecințe dăunătoare

Cu toate acestea, nutriționistul avertizează împotriva consumului excesiv de bere, deoarece provoacă o scădere a testosteronului la bărbați. Potrivit ei, de-a lungul timpului, pe lângă binecunoscuta burtă de bere, bărbatul începe să prezinte trăsături feminine în silueta sa, ba chiar caracterul său se poate schimba: de la rezervat la mai isteric.

„Este clar că această băutură este contraindicată copiilor, gravidelor și femeilor care alăptează. Nu recomand consumul persoanelor care suferă de tulburări mentale, ale sistemului nervos, care sunt predispuși la ateroscleroză și la diabetici”, adaugă nutriționistul.

Chiar și berea fără alcool

În plus, ea avertizează că chiar și berile nealcoolice pot fi dăunătoare pentru sănătate.

„Berea fără alcool sau cu alcool scăzut are un indice glicemic ridicat, contribuie la dezvoltarea rezistenței la insulină și provoacă diabetul de tip II. În plus, a bea o băutură care nu conține nici măcar un grad de alcool este o cale directă către formarea plăcilor aterosclerotice și apariția excesului de greutate”, explică ea pentru ziar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
sănătate, Bere

Загрузка...