Ajutor umanitar oferit de România Republicii Moldova

Statul român, acuzat de SPĂLARE de BANI și ”problemă diplomatică”! Cu CHIȘINĂUL!

1628
(reînnoit 07:46 05.06.2020)
„Statul român, prin Ministerul Sănătăţii, a făcut această spălare, provocând din punctul meu de vedere, şi o problemă diplomatică”. Tătaru, nicio replică!

BUCUREȘTI, 4 iunie - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Compania Nationala “Unifarm” S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Sănătății, este acuzată de vicepreşedintele Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor, Emanuel Ungureanu (USR) că au trimis în Moldova materiale de proastă calitate – rezultatul unei achiziții cu caracter infracțional – spălare de bani.  Acuzația vizează și Ministerului Sănătății.

Iată ce a declarat deputatul Emanuel Ungureanu, după ce DNA s-a sesizat în urma denunțului său.

”Unifarm a fost împrumutată de Trezorerie cu o sumă de bani, adică de statul român, să achiziţioneze echipamente de protecţie şi măşti şi alte echipamente, în context COVID. După aceea, acelaşi stat român, prin Ministerul Sănătăţii, a cumpărat aceeaşi marfă, a doua oară şi livrat-o către Republica Moldova”.

Adică, traduce deputatul, ”spălarea banilor murdari daţi pe măşti de proastă calitate, la suprapreţ, a fost făcută de o structură a statului român, numită Unifarm SA”.

Mai mult, Ungureanu spune că, în cazul de față, vorbim de incident diplomatic. ”Tot statul român, prin Ministerul Sănătăţii, a făcut această spălare, provocând din punctul meu de vedere, şi o problemă diplomatică”.

”Adică noi am donat Republicii Moldova măştile de proastă calitate şi echipamentele de proastă calitate pe care le-au refuzat spitalele din România, care s-au trezit la un moment dat cu cutii de la Unifarm în faţă, fiind obligaţi şi şantajaţi de minister să le cumpere, deşi erau de proastă calitate şi la suprapreţ”, a declarat Ungureanu, citat de agenția națională AGERPRES

Conform sursei citate, Emanuel Ungureanu a subliniat că ”știe foarte precis” că în Republica Moldova ar fi fost livrate materiale proaste  - și că denunțat totul la DNA.

”Ştiu foarte precis - unde au dus, ştiu ce cantităţi, ştiu plângerile”, a spus Ungureanu precizând că ”toate detaliile care ţin de aspectele tehnice, chiar despre certificate false date de către anumiţi furnizori sunt deja la DNA”.

Mai mult, deputatul Ungureanu face încă o acuzație - în momentul livrării cu surle și trâmbițe a echipamentelor de protecţie către Republica Moldova, contractul de achiziţie dintre Ministerul Sănătăţii şi Unifarm nu era finalizat.

”Contractul de achiziţie pe care l-a făcut Ministerul Sănătăţii pentru aceste echipamente de la Unifarm - în ziua în care posturile de ştiri transmiteau imagini cu tiruri, cu maşini ale ISU care livrau echipamente de protecţie, cumpărate de minister de la Unifarm, în Moldova, contractul de achiziţie între Ministerul Sănătăţii şi Unifarm nu era semnat”, spune Ungureanu, punctând – ”adică ei livrau o marfă pe un contract de achiziţie nefinalizat”.

Desigur, un aspect formal vor spune mulți - dar în contextul celorlalte date denunțate de Emanuel Ungureanu devine extrem de important.

Sputnik nu a dat știrea chiar de la apariția ei, așteptând o reacție a UNIFARM sau a autorității, Ministerul Sănătății. Ori, în ciuda prezenței constante a ministrului Tătaru… nu a venit nicio replică! NIMIC! În condițiile în care denunțul este al unui deputat, vicepreședinte al Comisiei parlamentare de specialitate! Inconștiență, lipsă de responsabilitate, recunoaștere a faptelor… sau ce?! Așteptăm urgent clarificări.

De menționat că, în ciuda atitudinii de multe ori scandaloase a deputatului Ungureanu – vezi cazurile denunțurilor contra unor mari medici – datele și fapte reclamate de el au avut ecouri favorabile în Justiție – și urmări deloc fericite pentru cei denunțați.

Ca un comentariu final – indiferent de finalizarea anchetei, este de apreciat că populația României a fost de acord și a salutat ajutorul pentru Republica Moldova. Dacă în spatele demersului au stat ilegalități ale unor grupări, asta nu ar schimba cu nimic intențiile bune, frățești, demonstrate de români în momente grele. Ori, asta merită cu adevărat reținut.

1628
Tematic
Ajutor din partea MAI pentru românii din Diaspora: bani pentru chirie şi alimente
Cum ”ajută” Comisia Europeană România în pandemie: cere scumpirea energiei electrice!
Românii din Marea Britanie: schema guvernamentală de ajutor pentru angajaţi, prelungită
Declarații de presă susținute de premierul desemnat, Florin Cîțu, și de premierul interimar, Ludovic Orban, la Palatul Victoria

Acum: CCR, lovitură pentru Guvern, Orban poate demisiona!

655
(reînnoit 12:47 24.09.2020)
Curtea Constituțională a României respinge o sesizare extrem de importantă a Guvernului și dă peste cap toate socotelile

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Acum puțin timp, CCR a respins sesizarea Guvernului împotriva legii privind dublarea alocațiilor copiilor.

Conform deciziei CCR, legea dată de Parlament prin care se respinge OUG vizând creșterea etapizată a alocaţiilor copiilor este constituțională.

În aceste condiții, se revine la legea – inițiată la origine de PNL, aflat atunci în opoziție – prin care se dublează alocațiile!

Dublarea este însă vehement respinsă de premierul Orban, care a spus ferm că bugetul nu permite dublarea alocaţiilor din cauza crizei.

În aceste condiții, guvernul Orban se află în fața a două cheltuieli mari, cu care nu este de acord, dar trebuie să le aplice: dublarea alocațiilor pentru copii și creșterea cu 40% a punctului de pensie.

Astfel, premierului nu-i rămâne decât un singur lucru de făcut: demisia. Desigur, având în vedere că mai sunt doar două luni și jumătate până la alegerile generale, este posibil ca Guvernul să încerce să tragă de timp în speranța unui scor bun la parlamentare și constituirea unei alte majorități.

Pe de altă parte, este posibil să demisioneze peste circa o lună iar Iohannis să tragă de timp și să îl menționă pe Orban într-un interimat de 45 de zile.

Reamintim însă un alt aspect: dublarea alocațiilor trebuia făcură de la 1 ianuarie 2020, iar majorarea pensiilor de la 1 septembrie – deci Orban are acum de plătit mari sume din urmă.

655
Tagurile:
Guvern, Ludovic Orban, CCR
Тема:
Activitatea guvernului Ludovic Orban

Загрузка...
Carmen Avram

În fine, Carmen Avram trimite injuriile PNL la judecata UE

2219
Organizațiile pentru drepturile omului au tăcut nepermis, ambasadele – la fel, Carmen Avram are cea mai bună idee – să vedem ce vor spune instituțiile de elită de insultele liderilor liberali

BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik. Ultima perioadă a fost marcată de insultele și injuriile grosolane ale unor lideri și reprezentanți PNL.

Nu ar fi fost ceva neobișnuit, pentru că nivelul politicii românești este sub orice critică – dar acum Rareș Bogdan a întrecut orice măsură, iar calificativul insultător folosit de Nicușor Dan a pus capac.

Reamintim că, încercând să scape de acuzația că a numit-o ”panaramă” pe contracandidata sa la Primăria Capitalei, Nicușor Dan a mințit evident, încercând să arunce insulta către două protestatare, Oana Lovin și Codruța Cerva. Deci, pentru el, două femei care protestează sunt ”panarame”!

În ciuda acestor insulte, organizațiile civice sau ambasadele occidentale, extrem de atente  și reactive altfel, au tăcut! De fapt, nu e de mirare, pentru că aceleași organizații nu au spus nimic când electoratul era insultat grav în timpul manifestațiilor anti-PSD.

O reacție a venit însă de la Bruxelles, de unde reputata realizatoare Carmen Avram, devenită europarlamentar, ia atitudine și face ceea ce trebuie: pune aceste insulte în fața instituțiilor europene.

”După "panaramă", "nenorocită ordinară", "mizerabilă" (şi toată paleta de injurii şi mitocănii prezentată de PNL, de 11 luni) Academicianul Bălăceanu- Stolnici spune că regretă că a trăit atât de mult, încât să vadă o asemenea degradare a clasei politice”, transmite Carmen Avram, referindu-se la declarația de ieri a marelui intelectual.

Academicianul consideră exprimările ”de o vulgaritate inacceptabilă într-o societate civilizată”.

”Adresarea mai ales către femei cu epitete insultătoare este mai mult decât o insultă la adresa persoanelor respecte, ci şi la adresa alegătorilor”, a spus Constantin Bălăceanu-Stolnici, atrăgând atenția că, în plus, ”e vorba de o discriminare de nepermis în vremurile noastre”.

Așa cum spuneam, numeroasele organizațiile pentru diferite drepturi au tăcut mâlc. Dar, Carmen Avram are ideea potrivită:

”Sunt curioasă ce părere au Comisia Europeană şi Parlamentul European pe tema invectivelor aruncate de liberali la adresa femeilor”, scrie Carmen Avram.

Europarlamentarul face legătura și cu starea în care se află Educația – și direcția în care se îndreaptă acesta: ”Fain model pentru cei tineri! Cred că acum înțelegem toți de ce asistăm la bătaia de joc din  educație. Ruşine!”.

2219
Tagurile:
UE, PNL, Carmen Avram

Загрузка...
Alegeri

Sondaj de ultimă oră în Capitală rezultă… un BLOCAJ total!

155
Date prezentate de cel mai titrat institut de sondare a opiniei publice – rezultate care scot la iveală o perspectivă extrem de complicată

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Cel mai vechi institut de sondare a opiniei publice, Institutul Român de Sondare a Opiniei Publice, a dar publicității un sondaj pentru alegerile locale din 27 septembrie.

Potrivit acestui sondaj IRSOP, Gabriela Firea (PSD), ar obține 42% din voturi, în timp ce Nicușor Dan (PNL + USR), ar fi votat doar de 35% dintre bucureșteni.

Urmează Traian Băsescu (PMP) – cu un scor anticipat de mulți analiști, 15% din voturi, iar Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) ar avea numai 3%.

La partide – votul politic de la Consiliul General – IRSOP anunță o surpriză: PSD, cu ”locomotiva” Firea, ar obține primul loc cu 26%, dar pe locul 2 ar fi USR, cu 25%, urmat de  PNL, cu 21%.

Băsescu trage PMP către 8%, în timp ce Robert Negoiță obține pentru Pro România un scor de 6% la CG, iar ALDE se situează la nivelul de 4%.

Deci, o situația grea la Capitală, cu primar PSD, dar un Consiliu General dominat autoritar de USR-PNL-PMP. Ce se va putea face în acest caz în București? Greu de spus… Pare mai curând o situație de blocaj total, amintind de primul mandat al lui Traian Băsescu la Capitală.

Procentele sunt calculate pentru respondenții care au declarat că vor merge la vot, în condițiile unei prezenţe de minim 45%, un procent ridicat, ceea ce justifică și scorul USR.

Sondajul a fost realizat între 21 și 23 septembrie, metoda fiind prin telefon, cu un eșantion de 1.010 persoane. Toleranţa de eşantionare este +/-3%.

155
Tagurile:
Nicușor Dan, Gabriela Firea, București, Sondaj

Загрузка...