Ingrid Mocanu

CEDO - decizie șocantă, pe baza unei legi PSD… abrogate! Ingrid: ”De ce mai suntem în UE?”

2433
Judecător CEDO: ”Ca urmare a acestei cauze în jur de 5000 de alte cauze romanești vor fi declarate inadmisibile”

BUCUREȘTI, 29 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-o recentă postare, judecătoarea CEDO Iulia Motoc anunță o decizie șoc a Curții Europene pentru Drepturile Omului:

”Astăzi a fost publicată o decizie de inadmisibilitate Ștefan și Dîrjan care se referă la recursul compensatoriu și condițiile de detenție. Ca urmare a acestei cauze în jur de 5000 de alte cauze romanești vor fi declarate inadmisibile. România nu va mai face parte face parte dintre Statele cu un număr record de cauze la CEDO”.

Cazul în speță este a doi foști deținuți din România, care au solicitat și despăgubiri materiale pentru condițiile de detenție.

Ori, prin decizia CEDO, se consideră că legea recursului compensatoriu - Legea 169/2017 - , pentru care au fost acuzați Dragnea și PSD, este suficientă! Precizăm că legea și-a făcut efectul între iulie 2017 și decembrie 2019, când a fost abrogată.

”Curtea a decis ca mecanismul de compensare pus în aplicare în baza acestei legi, constând într-o reducere de pedeapsa, a fost suficient și adecvat. Prin urmare, cei doi reclamanți nu mai pot pretinde că sunt victime ale condițiilor precare ale detenţie”.

Cu alte cuvinte, legea ”lui Dragnea”, pe care PNL, USR și Iohannis au ținut morțiș să o abroge, e acum folosită de CEDO pentru a anula cererile financiare ale celor care au fost deținuți în condiții grele, contrar impunerilor europene!

Dar asta uită să precizeze Iulia Motoc! Sau Cristi Dănileț care comentează ”Slavă Curții!” – ca și alții.

Iulia Motoc revine cu o postare ciudată: ”România fără cauze la CEDO în 2021. Numărul cauzelor va crește foarte mult în urma deciziei de azi”.

Sincer, greu de înțeles ce a vrut să spună judecătoarea – poate o ironie? Reamintim că Iulia Motoc și alți judecători CEDO au fost contestați din cauza legături cu ONG-uri implicate în procesele de la CEDO.

Postare Iulia Motoc
Postare Iulia Motoc

În schimb, după decizia CEDO, cunoscuta avocată Ingrid Mocanu a comentat: ”Cică gata, băi abuzaților! S-a închis și cu condițiile de detenție la CEDO”.

Iar reacția avocatei este: ”Păi noi de ce mai suntem stat-membru? Degeaba? Aaa, da, păi așa spuneți!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2433
Tagurile:
UE, România, CEDO, Ingrid Mocanu
Marian Vanghelie

Ultima oră: Marian Vanghelie, condamnare uriașă!

325
(reînnoit 12:15 13.05.2021)
Celebrul și controversatul edil a primit o condamnare uriașă la închisoare cu executare într-un dosar în care e acuzat ar fi luat mită o sumă imensă

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Fostul primar la Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost condamnat de instanța Tribunalului Bucureşti la 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel.

În dosarul instrumentat de DNA, Marian Vanghelie și trimis în instanță în 2015, Vanghelie este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

Suma pe care Marian Vanghelie ar fi luat-o mită este de 30 de milioane de euro – o cifră record pentru cazurile DNA.

Mediafax transmite că unele fapte ar fi fost ”săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte”.

325
Tagurile:
condamnare, Marian Vanghelie

Загрузка...
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă, gest de excepție pentru toți români!

1255
Senatoarea Diana Șoșoacă își pune la bătaie priceperea în avocatură dar și timpul său extrem de limitat și oferă românilor o cale de atac împotriva nedreptăților autorităților

BUCUREȘTI, 12 mai – Sputnik. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă nu se limitează doar la vorbe, după modelul obișnuit al politicianului român, ci face un demers concret, prin care poate ajuta pe cei care se consideră nedreptățiți, discriminați, de autorități în cazul (ne)vaccinării.

Sigur, aici pot avea loc multe discuții – dar un fapt este cert: românii au tot dreptul să spună DA sau NU vaccinării, fără a fi constrânși, marginalizați sau discriminați pe considerentul opțiunii lor în acest caz.

Și, la fel de clar este că unele persoane au anumite sensibilități sau chiar afecțiuni pentru care fie nu se pot vaccina – sau sunt reticenți față de inocularea serului anti-Covid, mai ales că este vorba de unul aflat încă într-o perioadă experimentală.

În aceste condiții, reputata avocată vine în ajutorul celor care ar putea fi discriminați datorită refuzului de a se vaccina – și publică un ”model” de acțiuni juridice pentru combaterea discriminării pe baza vaccinării.

Senatoarea prezintă cazul de discriminare la locul de muncă, atunci când cetățeanul este  înștiințat sau este condiționat de către angajatorul său, ”implicit sau explicit de efectuarea vaccinului împotriva Covid 19 pentru continuarea raportului de muncă”.

În acest caz, există următoarele posibilități, arată Diana Șoșoacă:

  • MEDIEREA directa a acestui diferend, prin întrevedere cu managerul/șeful instituției în care lucrezi sau prin solicitare scrisă, cu arătarea punctului tău de vedere diferit și bine motivat al refuzului de vaccinare;
  • PLÂNGERE ADRESATĂ INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ a județului unde își are sediul angajatorul în condițiile Art.5 si Art.6 din Legea 108 din 16 iunie 1999, republicată în temeiul art V din Legea 51/2012; (în caz de refuz a medierii)
  • PLÂNGERE ADRESATĂ CONSILIULUI  NAȚIONAL DE COMBATERE A DISCRIMINĂRII, în condițiile Ordonanței nr.137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare; (în caz de refuz a medierii)
  • ACȚIUNE ÎN INSTANȚA DE JUDECATĂ privind prejudiciul suferit ca urmare a discriminării produse de condiționarea  nelegală a raportului de muncă de un act medical neobligatoriu;

Notă: Diana Șoșoacă precizează: ”o consider o acțiune oportună doar dacă ești condiționat la angajare  de vaccinarea anti Covid 19”, arătând în acest sens că ”Este o acțiune în răspundere civilă și considerăm că poate fi promovată cu succes înainte de existența unui raport contractual de muncă și în strânsă condiționare cu acesta”.

  • ACȚIUNE ÎN RĂSPUNDEREA DREPTULUI MUNCII – dacă ești concediat, sau condiționat/obstrucționat  în vreun fel de către angajator în derularea raportului de muncă prin intimidare, amenințare, acte și fapte de natură a impieta asupra raportului de muncă propriu-zis.

*****

În continuare, Diana Șoșoacă publică și modele model orientative de întrebuințat pentru fiecare din procedurile de mai sus – ”pe care alegi să le utilizezi în demersul tău, în vederea restabilirii drepturilor încălcate”.

 

Menționăm că în textul publicat de Diana Șoșoacă pe pagina de socializare veți găsi și o descriere a puterii decizionale a fiecărui factor de justiție implicat, căruia vă puteți adresa.

1255
Tagurile:
Diana Șoșoacă
Tematic
Represalii contra Dianei Șoșoacă – decizie de ultimă oră!
Diana Șoșoacă a avut dreptate – dar recunoaște cineva?
Diana Șoșoacă, atacată din zona George Soros
Un celebru analist pune PARIU: ”Șoșoacă e înaintea TUTUROR dacă e măsurată în sondaje!”

Загрузка...
Vaccinare în România

Românii, verificați online la intrarea la evenimente: participă numai vaccinații

0
Ministerul Culturii informează că accesul la evenimentele-pilot organizate în interior, vineri, 14 mai 2021 și sâmbătă, 15 mai 2021, de instituțiile din subordine va fi asigurat numai persoanelor vaccinate, iar acest lucru se va verifica online

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Românii care doresc să participe la diferite evenimente culturale, astăzi, 14 mai 2021 și mâine, 15 mai 2021, trebuie să știe că există anumite restricții.

Iar ele nu se referă numai la capacitatea de ocupare a sălilor de spectacol, ci și la participanții la evenimente.

Astfel, accesul la evenimentele pilot organizate în interior, astăzi și mâine, de instituțiile aflate în subordinea Ministerului Culturii, va fi asigurat numai persoanelor vaccinate. Sala va fi ocupată în proporție de 75%, iar masca de protecție va fi obligatorie.

Ministerul Culturii precizează, referitor la condițiile de participare a publicului la evenimentele derulate în interior ce vor avea loc la Opera Națională București vineri, 14 mai 2021, la Teatrul Național București – 15 mai – și la Opera Națională Română Cluj-Napoca – 15 mai – că au fost aprobate cu anumite amendamente de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

”Astfel, accesul va fi asigurat doar persoanelor vaccinate, cu un grad de ocupare a sălii de 75% şi cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie”, informează Ministerul Culturii.

Persoanele care doresc să participe la evenimente vor fi verificate informatic dacă s-au vaccinat sau nu.

Directorul Operei Naționale din București, Daniel Jinga, a explicat, la Radio România Actualități, că le-au fost aduse tablete de la Serviciul de Telecomunicații Speciale.

La fiecare intrare a Operei Naționale din București vor fi câte doi invitați care vor fluidiza accesul.

”Ei trebuie să controleze, de data aceasta, atât biletele pe care spectatorii și le-au cumpărat, cât și statutul lor de vaccinați, trecuți prin cele două modalități de vaccinare, inclusiv rapelul, și asta o vor face cu ajutorul tabletelor pe care le avem puse la dispoziție din partea STS”, spune Jinga.

Acesta a adăugat că s-a făcut un trainig cu angajații în acest sens, ei vor putea scana cărțile de identitate ale spectoatorilor și vor putea vedea dacă spectatorul respectiv ajuns în fața lui este vaccinat sau nu. ”Este foarte simplu de făcut asta, pentru că au acces direct la baza DSP-ului (Direcția de Sănătate Publică – nota Georgiana Arsene)”, a completat Jinga.

0
Tagurile:
Evenimente istorice, români, vaccinare

Загрузка...