Dana Gârbovan

Verticalitate: Dana Gîrbovan continuă bătălia cu ”Sistemul” - reacție fermă

2072
(reînnoit 15:23 22.05.2020)
”Chestiunea mandatelor pe siguranţă naţională este una dintre acele chestiuni grave rămase în urmă, unde ştie toată lumea că avem o problemă” .

BUCUREȘTI, 22 mai, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscuta judecătoare Dana Gîrbovan, președinta Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, a reacționat după ce secția pentru magistrați a CSM a respins o măsură esențială de combatere a unora dintre cele mai reprobabile metode ale ”sistemului” din perioada Coldea – Kovesi: excesul de mandate pe ”siguranță națională” și folosirea abuzivă a acestora.

Ieri, secția pentru judecători a CSM a analizat și a respins cererea ca inspectorii judiciari să verifice dacă a fost sau nu respectată legea atunci când au fost emise aceste ”mandate pe siguranţă naţională”.

Într-un interviu de excepție la ”Marius Tucă Show”, judecătoarea a susținut ferm necesitatea verificării atente: ”Chestiunea mandatelor pe siguranţă naţională este una dintre acele chestiuni grave rămase în urmă, unde ştie toată lumea că avem o problemă - cine vrea să vadă lucrul acesta - şi care trebuie tranşată”.

”Nu poţi să o târăşti la infinit sperând că se va rezolva de la sine”, spune judecătoarea, argumentând cu date: ”în România au fost date la un moment dat 200-300 de mandate de siguranţă, anual”.

Iar Gîrbovan subliniază două aspecte cel puțin ciudate: Mandatele, date pe o perioadă de 6 luni de zile, ”sunt extrem de intruzive”, iar ”marea problemă este că erau admise în proporție de 100%”. În acest sens, Dana Gîrbovan a subliniat că ”jurisprudenţa CEDO arată că aceste aspecte echivalează cu o lipsă de control”.

Șefa UNJR citează CEDO, care a spus că ”justiţia a eşuat în a verifica în profunzime astfel de măsuri acceptându-le pe toate, au făcut un control mai degrabă formal”, iar problema majoră este posibilitatea ca însuși magistraţii să fi fost ”supravegheaţi pe mandate pe siguranţă naţională”.

Gîrbovan spune că încă se mai fac interceptări în baza acestor mandate – ”Să nu uităm că între SRI şi CSM - şi între SRI şi Inspecţia Judiciară au existat nişte protocoale în baza cărora serviciile puteau să adune şi să trimită date către Inspecţia Judiciară şi CSM privind comportamentul judecătorilor”.

De aceea, Dana Gîrbovan consideră că Secţia pentru judecători a CSM ar trebui să discute din nou solicitarea – ”E legitim să se revină la această cerere formulată, să fie repusă în discuţia Secţiei şi să se dispună un astfel de control”.

”Există suficiente elemente că ar fi posibil - nu spun că este aşa - să se fi abuzat de aceste mandate în ce priveşte judecătorii şi procurorii şi această chestiune trebuie tranşată”, a conchis Dana Gîrbovan, a consemnat Mediafax. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2072
Tagurile:
Sistem, Dana Gârbovan
Tematic
Ingrid Mocanu și Floriana Jucan denunță: o judecătoare are relații suspecte cu Klemm!
Dana Gârbovan desființează Raportul GRECO cu argumente imbatabile
Fiica unei judecătoare a organizat o nuntă de 2 milioane de dolari - VIDEO
Savaliuc lovește năprasnic: Arestarea unei celebre judecătoare CCR!
O judecătoare acuză 7 ambasadori: "Propagandă, manipulare, dezinformare"
Premieră: Florian Coldea, făcut praf de o judecătoare! ”La groapa istoriei, iudelor!”
Iulian Bulai

Iulian Bulai a fost amendat de CNCD pentru a jingit-o pe Fecioara Maria

29
CNCD a amendat un deputat USR pentru comentarii jignitoare la adresa credinței creștine, dar dezbaterea cu privire la sancționarea politicianului au fost aprinse în ședința conducerii instituției.

BUCUREȘTI, 28 ianuarie - SPUTNIK. Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării (CNDC) a decis aseară în urma unei ședințe cu dezbateri intense ca deputatul USR Iulian Bulai să fie sancționat cu 5000 de lei pentru felul în care a jignit credința creștină. Votul membrilor Colegiului CNCD a fost de 6 la 3 pentru această decizie.

Argumentul adus pentru amendarea deputatului USR a fost acela că politicianul a depășit libertatea de exprimare, iar efectul declarației sale a creat o atmosferă ostilă, degradantă la adresa cetățenilor.

“Considerentele majorității membrilor Colegiului au fost că declarația în cauză exprimă o persiflare la adresa credinței, o bagatelizare a credinței. O depășire a libertății de exprimare. Nu poți face bășcălie pe elementele de bază ale credinței. A cântărit greu în luarea deciziei și calitatea emițătorului de mesaj. El nu este un jurnalist, un scriitor, un actor. Este o persoană publică, un om politic iar în cazul acestora libertatea de exprimare este mai limitată, trebuie să fie mai controlată”, a declarat Csaba Asztalos pentru Evenimentul Zilei cu privire la această decizie.

Dar dintre cei nouă membri ai Colegiului CNCD, trei s-au exprimat vehement împotriva sancționării lui Bulai, aceștia fiind Cătălina Olteanu din partea USR, Istvan Haler, membru al Colegiului CNCD din partea societății civile și, culmea, reprezentanul PSD, Maria Lazăr.

Iulian Bulai mai are dreptul să conteste decizia CNCD la Curtea de Apel București.

Deputatul USR Iulian Bulai a fost amendat de CNCD după declarații jignitoare la adresa Fecioarei Maria și a nașterii lui Iisus:

„Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut”, a scris Iulain Bulai pe Facebook.

 

 

 

29
Tagurile:
CNCD
Tematic
Un deputat PNL vrea să pună capăt „corectitudinii politice” a CNCD
Se cere desființarea CNCD: bagă pumnul în gurile românilor!
Mâine, emoţii pentru Iohannis şi Kovesi. Ce se întâmplă la CNCD

Загрузка...
Laura Codruța Kovesi

Decizie inedită a Curții Supreme, o vizează pe Kovesi!

246
Laura Codruța Kovesi este din nou în atenție – Curtea Supremă a admis o solicitare a cunoscutei procuroare și pune piciorul în pragul SIIJ

BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. O informație foarte interesantă vine de la Curtea Supremă - instanţa o obligă pe procuroarea Adina Florea să finalizeze până la 1 aprilie dosarul anchetei care o vizează pe Laura Codruța Kovesi.

Ce înseamnă asta? Că până la 1 aprilie Adina Florea trebuie fie să finalizeze rechizitoriul și să o trimită pe Kovesi în instanță – fie să o scoată de sub urmărire penală şi să claseze dosarul.

Iată ce se arată în decizia instanței:

”În temeiul art. 488 (6) alin. (1) din Codul de procedură penală, admite contestaţia formulată de contestatoarea Kovesi Laura Codruţa privind durata procesului penal ce face obiectul dosarului nr. 1172/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Stabileşte termen la data de 1 aprilie 2021 până la care procurorul învestit urmează a finaliza dosarul, în condiţiile art. 327 din Codul de procedură penală, termen până la care nu se va putea formula o nouă contestaţie cu privire la durata procesului”.

Decizia este fără cale de atac.

Reamintim că SIIJ, Adina Florea, a deschis un dosar penal pe numele fostei șefe a DNA în decembrie 2018, punând-o pe Kovesi sub acuzare, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă, secretar al Comisiei de supraveghere e SRI.

Acuzațiile aduse Laurei Codruţa Kovesi sunt abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Dosarul se referă la achitarea de către miliardarul fugit din țară a unei mari sume de bani,  200.000 de euro, pentru aducerea din Indonezia, cu un avion privat, a lui Nicolae Popa, fostul director al FNI.

Conform lui Ghiță, în anul 2011, Kovesi i-ar fi cerut să achite 200.000 de euro pentru această operațiune, procuroarea având un interes nonmaterial, vizând funcția în Parchetul general.

De amintit și că, în martie 2019, Adina Florea a plasat-o pe Kovesi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cu interdicţia de a părăsi România.

246
Tematic
Kovesi, din nou în prim plan – Occidentul îi ridică statuie!
NUCLEARA: sub egidă europeană, Laura Codruța Kovesi își poate reface echipa de la DNA!
”Dacă o omoram pe Kovesi” - Elena Udrea, reacție fulminantă!

Загрузка...