Dana Gârbovan

Verticalitate: Dana Gîrbovan continuă bătălia cu ”Sistemul” - reacție fermă

1958
(reînnoit 15:23 22.05.2020)
”Chestiunea mandatelor pe siguranţă naţională este una dintre acele chestiuni grave rămase în urmă, unde ştie toată lumea că avem o problemă” .

BUCUREȘTI, 22 mai, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscuta judecătoare Dana Gîrbovan, președinta Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, a reacționat după ce secția pentru magistrați a CSM a respins o măsură esențială de combatere a unora dintre cele mai reprobabile metode ale ”sistemului” din perioada Coldea – Kovesi: excesul de mandate pe ”siguranță națională” și folosirea abuzivă a acestora.

Ieri, secția pentru judecători a CSM a analizat și a respins cererea ca inspectorii judiciari să verifice dacă a fost sau nu respectată legea atunci când au fost emise aceste ”mandate pe siguranţă naţională”.

Într-un interviu de excepție la ”Marius Tucă Show”, judecătoarea a susținut ferm necesitatea verificării atente: ”Chestiunea mandatelor pe siguranţă naţională este una dintre acele chestiuni grave rămase în urmă, unde ştie toată lumea că avem o problemă - cine vrea să vadă lucrul acesta - şi care trebuie tranşată”.

”Nu poţi să o târăşti la infinit sperând că se va rezolva de la sine”, spune judecătoarea, argumentând cu date: ”în România au fost date la un moment dat 200-300 de mandate de siguranţă, anual”.

Iar Gîrbovan subliniază două aspecte cel puțin ciudate: Mandatele, date pe o perioadă de 6 luni de zile, ”sunt extrem de intruzive”, iar ”marea problemă este că erau admise în proporție de 100%”. În acest sens, Dana Gîrbovan a subliniat că ”jurisprudenţa CEDO arată că aceste aspecte echivalează cu o lipsă de control”.

Șefa UNJR citează CEDO, care a spus că ”justiţia a eşuat în a verifica în profunzime astfel de măsuri acceptându-le pe toate, au făcut un control mai degrabă formal”, iar problema majoră este posibilitatea ca însuși magistraţii să fi fost ”supravegheaţi pe mandate pe siguranţă naţională”.

Gîrbovan spune că încă se mai fac interceptări în baza acestor mandate – ”Să nu uităm că între SRI şi CSM - şi între SRI şi Inspecţia Judiciară au existat nişte protocoale în baza cărora serviciile puteau să adune şi să trimită date către Inspecţia Judiciară şi CSM privind comportamentul judecătorilor”.

De aceea, Dana Gîrbovan consideră că Secţia pentru judecători a CSM ar trebui să discute din nou solicitarea – ”E legitim să se revină la această cerere formulată, să fie repusă în discuţia Secţiei şi să se dispună un astfel de control”.

”Există suficiente elemente că ar fi posibil - nu spun că este aşa - să se fi abuzat de aceste mandate în ce priveşte judecătorii şi procurorii şi această chestiune trebuie tranşată”, a conchis Dana Gîrbovan, a consemnat Mediafax. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1958
Tagurile:
Sistem, Dana Gârbovan
Tematic
Ingrid Mocanu și Floriana Jucan denunță: o judecătoare are relații suspecte cu Klemm!
Dana Gârbovan desființează Raportul GRECO cu argumente imbatabile
Fiica unei judecătoare a organizat o nuntă de 2 milioane de dolari - VIDEO
Savaliuc lovește năprasnic: Arestarea unei celebre judecătoare CCR!
O judecătoare acuză 7 ambasadori: "Propagandă, manipulare, dezinformare"
Premieră: Florian Coldea, făcut praf de o judecătoare! ”La groapa istoriei, iudelor!”
Liviu Dragnea

Mutare inteligentă a lui Liviu Dragnea șansă uriașă în fața Instanței!

7209
Judecătorii Curții Supreme au dat curs unui demers inteligent al lui Liviu Dragnea și al avocatei Flavia Teodosiu.

BUCUREȘTI, 25 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Astăzi, la Curtea Supremă, fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a fost audiat în susținerea unei noi contestaţii la executarea pedepsei. Audierea s-a făcut prin videoconferinţă, ceea ce l-a dezavantajat pe Dragnea, existând probleme tehnice la transmisie.

”Din păcate, ceea ce a spus domnul Liviu Dragnea s-a auzit foarte prost şi urmează să facă o adresă către Înalta Curte pentru a remedia acest aspect”, a spus cunoscuta avocată Flavia Teodosiu, care a recunoscut – ”Din păcate, nu am prea înţeles mare lucru”.

Cert este că, după mai multe ore de deliberări, magistrații au respins ca ”nefondată” cererea lui Dragnea.

Pe de altă parte, judecătorii au dat curs unui demers inteligent al lui Dragnea și al avocatei Teodosiu – au decis sesizarea CCR pentru a stabili constituționalitatea unui articol.

”Cu majoritate, admite cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedură penală formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu în dosarul nr. 393/1/2020”, au decis magistrații Curții Supreme.

Ce spune articolul contestat.

”Art. 598. – Jurisprudență.

(1)  Contestația împotriva executării hotărârii penale se poate face în următoarele cazuri:

(…) c) când se ivește vreo nelămurire cu privire la hotărârea care se execută sau vreo împiedicare la executare;”

Ori, ce se remarcă la acest articol? Imprecizia! Formula ”vreo nelămurire” este total imprecisă, ceea ce este contrar principiilor recomandate sau chiar admise de CCR – iar faptul este confirmat de decizii anterioare a instanței constituționale.

Așa încât acțiunea are șanse de succes, iar aliniatul – poate chiar Articolul – să fie declarat neconstituțional!

In extremism, o asemenea decizie i-ar putea permite fostului lider PSD să facă o nouă cerere de eliberare – de data asta cu șanse mult mai mari de admitere.

Pe fond, contestația lui Dragnea se bazează pe o altă a decizie a CCR – ”completele de la fond să fie specializate”.

”În 10 octombrie 2019 a apărut motivarea CCR care a statuat că la ICCJ nu a fost respectat articolul 29 din Legea 78 care prevedea ca toate completele de la fond să fie specializate”, a arătat apărătoarea lui Liviu Dragnea, cunoscuta avocată Flavia Teodosiu.

Reamintim că, acum un an, pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul ”angajărilor fictive de la Teleorman” și se află la Penitenciarul Rahova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

7209
Tagurile:
Justiție, Liviu Dragnea
Tematic
Dragnea, victorie din pușcărie asupra lui Iohannis și lecție pentru cei care l-au atacat
Dragnea, al doilea mesaj din închisoare - ”membrilor, simpatizanților, tuturor românilor”
Personalitate centrală a PSD: ”Multă lume a început să-l regrete pe Liviu Dragnea!”
Scandalul Dragnea lovește în cazul Kovesi: ”Îl avertizez pe Aurescu că-l paște PUȘCĂRIA”
Știrea nopții: Demisie la Bruxelles, atac al unui pesedist anti-Dragnea. Un partid revine!

Загрузка...
Simona Halep

ANAF o execută silit pe Simona Halep! S-a ajuns în instanță!

1576
(reînnoit 12:55 19.05.2020)
Motivul ar fi impozite pe bunurile imobile din Constanța, neplătite la timp – și pe care Fiscul vrea să le recupereze. Se repetă povestea tatălui Simonei, executat silit

BUCUREȘTI, 19 mai - Sputnik, Evan Răutu. O știre uluitoare anunță că Simona Halep, starul tenisului mondial, este în prag de a fi executată silit de ANAF.

Informația a fost inițial dată de un cunoscut portal monden – Wowbiz – și apoi de un mare cotidian sportiv, GSP. De asemenea, publicația ”Replica” din Constanța confirmă informația.

GSP anunță că Simona Halep ”are probleme de natură juridică. Statul român plănuiește să o execute silit pe sportivă, după o solicitare din partea ANAF” și arată că, pe 19 februarie 2020, Halep a contestat decizia ANAF la Judecătoria Constanța, dar până în acest moment, nu ar fi fost stabilite termenele eventualului proces din cauza blocajului creat de pandemie.

Wowbiz dă mai multe detalii, arătând că vrea să o execute oe tânăra sportivă milionară (cu peste 35 de milioane de dolari câștigați din tenis) prin ANAF - Direcția generală regională a finanțelor publice Galați- Administrația județeană a finanțelor publice Constanța.

Obiectul dosarului este “contestaţie la executare dosar executare nr.(…) dosarul e înregistrat pe 30 ianuarie 2020.

”E posibil ca Simona să nu fi plătit la timp impozite pe bunurile imobile din Constanța, pe care Fiscul vrea să le recupereze”, scrie sursa citată, amintind și că tatăl Simonei, Stere Halep, a avut probleme similare în 2018, fiind este executat silit de Fisc, din cauza datoriilor la stat pe care le avea firma sa.

Și publicația ”Replica” din Constanța confirmă informația – ”Dosarul de executare silită a fost deschis pe numele Simonei Halep pe 30 ianuarie a.c., cel mai probabil, ANAF îi impută jucătoarei un debit reprezentând impozit pe bunurile imobile”.

”Simona Halep a adunat din tenis peste 30 milioane de dolari, bani pe care i-a investit în imobiliare, dar şi în alte domenii”, scrie publicația din Constanța.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1576
Tagurile:
ANAF, executare silită, Executie, Instanță, Simona Halep

Загрузка...
Дождь в Москве

Avertizare meteo de vreme severă: vijelii şi grindină până la sfârşitul săptămânii

0
Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat informarea meteo de instabilitate atmosferică, valabilă în toată ţara până la sfârşitul săptămânii. Care vor fi fenomenele meteo cele mai frecvente.

BUCUREŞTI, 27 mai – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării.

Astfel, se vor semnala averse, căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp.

De asemenea, în Capitală, mai ales în timpul după-amiezelor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii. Ploile pot avea și caracter torențial, astfel, în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși, în medie, 10...15 l/mp și izolat 20 l/mp. Vor fi temperaturi maxime în jur de 21 de grade, iar spre finalul săptămânii se vor atinge 23...25 de grade. Temperaturile minime vor fi de 10...12 grade.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Prognoza meteo

Загрузка...