Daniel Dragomir

Fost ofițer SRI, despre judecătoarea Sorinei Pintea: ”Mai judecă în continuare?”

1936
(reînnoit 18:48 06.03.2020)
Daniel Dragomir a reacționat la scurt timp după ce judecătorii Curții de Apel București au decis că fostul ministru al Sănătății va fi cercetat în continuare în stare de libertate, dar sub control judiciar.

BUCUREȘTI, 6 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Zi importantă pentru fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, deoarece judecătorii Curții de Apel București au stabilit, definitiv, revocarea măsurii arestării preventive a sa.

Sorina Pintea va fi cercetată în continuare în stare de libertate, dar sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de fapte de luare de mită drept comision pentru acordarea unor lucrări.

Sâmbăta trecută, Tribunalul București a decis arestarea preventivă a Sorinei Pintea pentru o perioadă de 30 de zile.

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a reacționat la scurt timp după anunțarea deciziei Curții de Apel București.

”Judecătoarea de la tribunal care a arestat-o și a trimis-o la tortură poate să doarmă noaptea? Poate să se uite în oglindă? Mai judecă în continuare? Mai distruge oameni? Tot ”Cex-ul informal al PSD” și politicienii care au fugit de ea ca de un om lepros mai scot capul la TV?”, a scris Dragomir pe pagina sa de Facebook.  

Acesta nu i-a uitat nici pe cei care scandau lozinci împotriva fostului ministru al Sănătății, întrebându-i dacă se simt confortabil acum și dacă se mai pot privi în oglindă.

În opinia lui Dragomir, decizia de astăzi a CAB reprezintă o mare victorie a echipei de avocați și a tuturor celor din mass-media, din societatea civilă, dar și a românilor care au sărit să o apere pe această femeie.

1936
Tagurile:
Sorina Pintea, Daniel Dragomir, SRI
Tematic
Scrisoare cutremurătoare, soţul Sorinei Pintea: „Asist la cum este omorâtă soția mea”
Șansă uriașă pentru Sorina Pintea!
Fiul Sorinei Pintea, adevărul despre mama sa. Ce așteptări are fostul ministru
Maria Grapini, gest de excepție pentru Sorina Pintea la nivel internațional!
O primă victorie în cazul Sorina Pintea
Curtea Constituțională a României

Anumite majorări salariale, declarate neconstituționale

61
(reînnoit 19:15 15.07.2020)
Proiectul de lege prin care se propune reintroducerea coeficienților de salarizare, măsură în virtutea căreia unele salarii ar putea ajunge și la 4000 de lei va trebui să treacă iar prin Parlament pentru a se aplica.

BUCUREȘTI, 15 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Proiectul de lege prin care se propune reintroducerea coeficienților de salarizare, depus în Parlament în inie 2019 spre dezbatere și aprobat, după ce a trecut întreg parcursul legislativ în iunie 2020, a fost declarat neconstituțional.

Curtea Constituțională a României a motivat că parlamentarii nu au indicat sursa de finanțare care să acopere majorările salariale ce ar fi apărut grație coeficienților.

Asta înseamnă că proiectul de lege va trebui să treacă iar prin Parlament ca să se poată aplica.

Potrivit proiectului de act normativ, pe lângă salariul minim stabilit de Guvern, ar urma să se aplice, la salariul de bază minim brut, o serie de coeficienți minimali de ierarhizare.

Astfel, se obțin, prin operațiune de înmulțire, mai multe niveluri de salarizare, unde cel mai de jos corespunde muncitorilor necalificați. Acesta este 1, adică nu va duce la nicio schimbare. Cel mai de sus va fi pentru cei cu studii superioare de lungă durată cu doctorat în domeniul activității desfășurate - coeficientul, aici, fiind 2. 

Coeficienți minimali, aplicabili pentru toate categoriile de salariați încadrați pe funcții pentru care e obligatoriu un nivel de calificare, au fost împărțiți în două categorii, scrie dcbusiness.ro

Vorbim despre personalul administrativ și de specialitate încadrat în funcții pentru care condiția de pregătire este: calificare profesională/școală profesională/studii liceale - coeficient de 1,20 - 2.676 lei, școală postliceală/studii liceale, plus o calificare - coeficient de 1,25 - 2.787,5 lei; școală de maiștri - coeficient de 1,30 - 2.899 lei și studii superioare de scurtă durată - coeficient de 1,50 - 3.345 lei.

Pentru peroanele care ocupă funcții ce reclamă studii superioare - cel puțin de lungă durată, coeficienții sunt de: 1,70, pentru cei cu studii superioare de lungă durată – licență - 3.791 lei; 1,80, pentru cei cu studii de licență, plus master - 4.014 lei și 2, pentru cei cu licență și doctorat în domeniul activității desfășurate - 4.460 lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

61
Tagurile:
Salarii
Tematic
Politicienii din Bulgaria nu mai primesc salarii, iar banii se duc la Ministerul Sănătății
Salarii majorare pentru o categorie de bugetari: primesc sute de lei în plus
Orban anunță creștere economică și bani suficienți pentru salarii și pensii
Începe vânătoarea de aleși: CCR dă drepturi sporite partidelor care dețin parlamentari
CCR a amânat decizia pentru cea mai așteptată lege
Iohannis cere CCR ca elevii și studenții să aibă parte de ”educație” despre transexuali

Загрузка...
Florin Cîțu, Raluca Turcan

Guvernul, obligat de CCR dubleze alocațiile copiilor

151
Curtea Constituțională a respins astăzi, cu unanimitate de voturi, amânarea dublării alocațiilor copiilor, iar PSD amenință cu o moțiune de cenzură în august dacă Guvernul nu aplică legea.

BRUXELLES, 15 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Legea promovată de PSD care prevede dublarea alocațiilor pentru copii trebuia să intre în vigoare încă din luna ianuarie 2020, dar a fost amânată prin ordonanță de urgență de Guvernul Orban, care a susținut că bugetul nu permite cheltuiala de dublare a alocațiilor de la 150 la 300 de lei pe lună.

Camera Deputaților aprobase deja din 18 decembrie 2019, în calitate de for decizional, cu 179 voturi ”pentru” și 29 abțineri, propunerea PSD de dublare a alocațiilor pentru copii de la 150 la 300 de lei pe lună. Deputații PNL nu au votat nici ”pentru”, nici ”împotrivă”. Ei și-au scos cartelele din aparatele de vot.

Ulterior, în ianuarie 2020, guvernul condus de Ludovic Orban a amânat până în luna august a acestui an intrarea în vigoare a legii, prin OUG 2/2020.

Pe 3 iunie, însă Camera Deputaţilor a respins Ordonanţa de urgenţă 2/2020 cu 209 voturi ”pentru”, 3 voturi ”împotrivă și 98 de abțineri.

La finalul lunii trecute guvernul PNL a atacat la Curtea Constituțională legea de respingere a ordonanței de urgență, dar CCR a dat dreptate PSD.

Moțiunea de cenzură bate la ușă

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat astăzi că partidul va depune o moțiune de cenzură în luna august, indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă, dacă Guvernul nu dublează alocațiile, așa cum a solicitat Curtea Constituțională a României (CCR), care a respins sesizarea Guvernului.

„Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea! Îi solicit președintelui să promulge legea în regim de urgență, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. Dacă nu fac asta, depunem moțiunea de cenzură în august - indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook imdiat după ce decizia CCR a devenit publică.
151
Tagurile:
Alocații, Guvern, CCR
Tematic
CCR a amânat decizia pentru cea mai așteptată lege
Dragnea, acuzație fulminantă: vizează AMBASADELE și un celebru judecător CCR!
Ziua în care CCR îl poate face de rușine pe Iohannis!
Iohannis cere CCR ca elevii și studenții să aibă parte de ”educație” despre transexuali
Începe vânătoarea de aleși: CCR dă drepturi sporite partidelor care dețin parlamentari

Загрузка...
Șerban Nicolae

Șerban Nicolae le o palmă lui Iohannis, Orban, Aurescu și ”anti-românilor”!

0
”Cu excepția anti-românilor cu acte, a acelora cărora le pute orice victorie românească, orice manifestare de identitate și mândrie națională, niciun cetățean român nu poate să combată, în mod legitim, așa ceva!”

BUCUREȘTI, 16 iul – Sputnik. După cum s-a anunțat, Curtea Constituțională a respins solicitarea de neconstituționalitate făcută de președintele Iohannis împotriva legii care statuează 4 iunie ca ”Zi a Tratatului de la Trianon”.

Inițiatorii legii sunt senatorii Șerban Nicolae și Titus Corlățean, care au transmis mesaje foarte puternice care îl vizează pe Iohannis și pe cei care s-au opus, prin diverse metode, sărbătoririi pe 4 iunie a.c.

Printre aceștia, la loc de frunte se află conducerea MAE care, conform fostului ministru de Externe, Corlățean, ar fi dat un ordin să nu se serbeze ziua la legațiile românești.

Șerban Nicolae a scris un text… ca o palmă cu adresă evidentă: ”ROMÂNIA - O NOUĂ VICTORIE ÎN PRIMUL RĂZBOI MONDIAL! - O nouă înfrângere usturătoare pentru anti-români!”.

Arătând cum Curtea Constituțională a constatat că ”este constituțional ca, în România, ziua de 4 Iunie să fie celebrată drept Ziua Tratatului de la Trianon”, senatorul consideră că ”e imposibil să înțelegi, la bunul-simț, cu ce ar deranja pe cineva această lege”.

”Cu excepția anti-românilor cu acte, a acelora cărora le pute orice victorie românească, orice manifestare de identitate și mândrie națională, niciun cetățean român nu poate să combată, în mod legitim, așa ceva!”, scrie Șerban Nicolae.

Senatorul spune direct: ”Poți să nu iubești, România, poți să-i disprețuiești pe români, poți să detești patriotismul românesc (pe care-l accepți, cu gudurături, altor nații!), dar nu poți să pretinzi că e ceva nefiresc într-o lege care nu declară război, nu instigă la ură și nu discriminează”.

”Tratatul de la Trianon a fost semnat de proaspăt înființatul stat Ungaria cu Puterile Aliate și Asociate, între care și România, tocmai pentru a pune capăt unui război, iar granița dintre România și Ungaria este aceeași, chiar și după o sută de ani!”, scrie în finalul scurtului dar incisivului mesaj, Șerban Nicolae.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
CCR, Bogdan Aurescu, Ludovic Orban, Klaus Iohannis, Șerban Nicolae

Загрузка...