Valentin Ceaușescu

Valentin Ceaușescu revine în prim plan - vrea DREPTATE, după 30 de ani!

1063
(reînnoit 12:39 18.02.2020)
Valentin, fiul primului președinte al României, Nicolae Ceaușescu, poate să se constituie parte civilă până la citirea actului de sesizare.

BUCUREȘTI, 18 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. O știre bombă a fost lansată de cotidianul ”Adevărul”: Valentin Ceaușescu, singurul copil în viaţă al lui Nicolae și Elena Ceaușescu s-ar fi constituit în ”parte vătămată” în controversatul dosar al ”Revoluţiei”, aflat acum pe rolul Curții Supreme.

”Surse apropiate procesului au declarat că Valentin Ceauşescu a trimis la dosar o serie de documente în care arată că el este succesorul Elenei şi al lui Nicolae Ceauşescu, despre care susţine că au calitatea de „persoane vătămate””, scrie ”Adevărul”.

Sursa citată arată că respectiva cerere a fost depusă înainte de termenul din 21 februarie al Dosarului „Revoluţiei”, în care fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu şi generalul (r.) Iosif Rus au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii.

Sursa cotidianului arată că, în dosar, cele ”50 şi ceva de părţi vătămate şi părţi civile” şi-au trimis cererea de constituire ”în timp diferit”.

”Când am văzut numele lui Valentin, am spus că e coincidenţă de nume - dar scrie: succesor al persoanei vătămate Ceauşescu Elena şi Ceauşescu Nicolae. Nu are pretenţii”, a declarat o sursă sub protecţia anonimatului pentru ”Adevărul”, precizând încă că Valentin ”poate să se constituie parte civilă până la citirea actului de sesizare”.   

Totodată, sursa citată consideră că implicarea lui Valentin Ceauşescu în Dosarul „Revoluţiei” ”pare a avea legătură cu susţinerile procurorilor”, și anume că acuzații menționați ”ar fi creat „condiţiile condamnării şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat””.

De precizat că ÎCCJ ia în discuţie vineri, 21 februarie, un nou termen în cameră preliminară al procesului ”în care au rămas să răspundă „prezent” în instanţă doar Ion Iliescu, Gelu Voican

”Probatoriul administrat relevă că Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu ar fi dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă, contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului, şi ar fi participat la dezinformarea şi diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceauşescu”, arată sursa citată.

Valentin Ceaușescu s-a bucurat de o mare popularitate în anii 80, știut fiind faptul că a contribuit mult la crearea marii echipe ”Steaua” București, câștigătoarea Cupei Campionilor și a Supercupei Europei, cea mai mare realizarea fotbalului românesc.

În plus, comportamentul său public și cariera profesională, de fizician, au fost impecabile. A ajutat multă lume, dar nu s-a implicat în activitatea politică din perioada în care tatăl său a condus România.

Interesant este că informația privind prezența lui Valentin Ceaușescu în dosar a apărut chiar de ziua acestuia, 17 februarie (1948). O ciudată coincidență…

1063
Tagurile:
Valentin Ceaușescu, Elena Ceaușescu, Nicolae Ceaușescu
Tematic
Azi, după 30 de ani, putem spune că Nicolae Ceaușescu a pierdut bătălia pentru România!
Mărturia care schimbă TOT: Ceaușescu, nevinovat! ”Nicio acuzare adevărată, crimă oribilă”
Mircea Badea, curaj total – a desființat așa zisul proces al soților Ceaușescu
Europa de Est: Lecțiile lui Ceaușescu
Sondaj de ultimă oră: la 30 de ani de la Revoluție, opinii surpriză despre Ceaușescu!
Adrian Severin

Severin îl face praf pe Aurescu: ”Să fie Rușine! Trădare, servilism și prostie patentă”

821
Severin reacționează după decizia cu Kovesi: ”Nici Ana Pauker nu a trădat așa! Un act de trădare care se încearcă a fi acoperit prin argumente asociind incompetența, servilismul, reaua credință și prostia patentă”

BUCUREȘTI, 6 aug – Sputnik. Decizia de ieri a MAE de a renunța la apelul contra deciziei CEDO în procesul intentat de Laura Kovesi este atacată de mulți comentatori. Unul dintre cei mai duri este Adrian Severin, fost ministru de Externe și vicepreședinte al Parlamentului European.

”Nici în timpul Anei Pauker diplomația română nu a trădat interesul național cum o face sub conducerea lui Bogdan Aurescu”, scrie Severin, care consideră că ”Decizia MAE de a nu utiliza toate mijloacele în apărarea statului român, parte în procesul Koveși împotriva României, aflat pe rolul CEDO, este un act de trădare care se încearcă a fi acoperit prin argumente asociind incompetența, servilismul, reaua credință și prostia patentă”.

Severin argumentează aceste acuzații prin aceea că nu poți întări autoritatea procurorilor ”transformându-i în altceva decât sunt”. Și anume ”în agenți ai statului care acționează, în limitele unei anumite autonomii profesionale, sub autoritatea șefilor ierarhici și a Ministrului Justiției”. Independenți sunt judecătorii, spune Severin.

”Nu poți confunda statutul procurorului, care se bucură de autonomie în raport cu factorul politic, cu cel al șefilor unor structuri organizatorice ale Ministerului Public, numiți și revocați pe criterii de oportunitate politică / managerială”, comentează fostul șef al diplomației.

De asemenea, Severin atrage atenția că ”nu poți trata decretele Președintelui Republicii, emise în exercitarea atribuțiilor sale constituționale, și de aceea supuse controlului CCR, atunci când sunt direct producătoare de efecte juridice, cu actele administrative ordinare, emise în aplicarea legilor infraconstituționale, și care pot fi atacate în contenciosul administrativ”.

În acest sens, Severin dă exemplul miniștrilor - ar putea aceștia, oare, ataca în justiție decretele privind revocarea lor? ”Ar fi un haos constituțional”, arată Severin, întrebând logic – ”De ce ar putea-o face șeful unei direcții a Ministerului Public?!”.  

”Nu poți invoca, pentru justificarea deciziei de a abandona apărarea statului român în fața instanțelor europene, avize sau recomandări ale unor instituții suprastatale care neagă prevederile Constituției României”, spune Severin, aducând suplimentar argumentul  conținutului acelor avize și recomandări, ”care face chiar obiectul procesului în cauză”.

Severin este de acord cu ideea că statul de drept trebuie întărit – ”dar atrage atenția că statul de drept ”înseamnă guvernarea în baza legii, iar Constituția este “legea legilor””.

Deci statul de drept nu poate fi ”consolidat împotriva Constituției și în disprețul principiilor democratice”.

”Ca fost ministru de externe, mândru de diplomații cu care am lucrat, nu pot spune celor care au pus umărul la consumarea acestui act de trădare, decât “Să vă fie rușine!””, condamnă Severin atitudinea celor din MAE, transmițându-le, ”în calitate de cetățean român” că nu poate decât spera ”că trădătorii vor plăti pentru faptele lor”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

821
Tagurile:
MAE, CEDO, Laura Codruța Kovesi, Bogdan Aurescu, Adrian Severin
Tematic
Adrian Severin, bătaie de joc cruntă de guvernul Iohannis-Orban
Severin, fulminant: ”S-a votat o lege fascistă, PSD e un alibi al imposturii democrate”
Severin, fulminant: îi aruncă în față lui Iohannis ce ocazie a ratat – și a cui UNEALTĂ e!
NUCLEARA lui Severin: ce AGENȚI străini erau pe celebra sa listă! Totul e dat peste cap!
Severin, fulminant: România, ”ȘOARECELE BEAT al unui NATO aflat pe drumul fără întoarcere”

Загрузка...
Cătușe și bancnote

Palmă rușinoasă pentru Orban! Celebru primar, condamnat la pușcărie grea!

421
Oare cum s-ar fi terminat dosarul lui Orban dacă această condamnare ar fi survenit… înaintea închiderii dosarului său?

BUCUREȘTI, 5 aug – Sputnik. În această seară, fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat de judecătorii de la Curtea de Apel București, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită. Decizia CAB este definitivă.

Magistrații l-au găsit vinovat pe Gheorghe Nichita pentru a fi primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit firmei UTI și unei alte firme. În afară de asta, primarul a beneficiat de reduceri la un hotel de lux din București și de cazare în China.

În rechizitoriu, DNA a arătat că, în luna august 2013, în contextul implementării proiectului "Sistem de Management de Trafic în Municipiul Iași”, care privea fluidizarea traficului rutier și pietonal, precum și scăderea gradului de poluare, finanțat din fonduri europene, ”Gheorghe Nichita, în calitate de primar al municipiului Iași, a pretins și primit de la ceilalți inculpați mai multe foloase necuvenite pentru a agrea câștigarea licitației de către asocierea UTI - IBC și semnarea contractului respectiv, în valoare de 69.614.309 lei (fără TVA), precum și pentru asigurarea derulării acestuia în bune condiții”

Precizare: DNA a arătat că totalul sumelor și al beneficiilor primite drept mită de către Gheorghe Nichita este de 3.693.710 lei.

La instanța anterioară, Tribunalul București, Nichita a fost condamnat, pe 13 noiembrie 2017, la patru ani de închisoare, însă decizia a fost contestată de fostul primar și de DNA.

Atenție însă, odată cu Nichita, în aceeași cauză a fost condamnat și omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu - opt luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită, sentință menținută prin decizia de azi a CAB.

 De asemenea, judecătorii au pus sub sechestru 2,4 milioane de lei, din conturile omului de afaceri Gabriel Mardarasevici și 1,2 milioane de lei din conturile lui Urdăreanu – sume reprezentând mita pentru fostul primar al Iașului.

Un aspect extrem de interesant – Urdăreanu este omul de afaceri de la care Ludovic Orban a cerut bani pentru campania electorală, pe numele actualului premier fiind deschis un dosar penal.

Dar, deși au existat probe, înregistrări și denunțul lui Urdăreanu, Orban a fost achitat! Nu aceeași a fost situația fostului primar PSD al Iașilor.

La ultimul termen, în martie 2018, procurorul DNA a declarat în fața instanței:

„Cerem să dispuneţi pentru inculpatul Orban condamnarea orientată spre minimum cu executare cu privare de libertate. (...) Orban s-a folosit de funcţia sa din partid de obţinerea de foloase necuvenite.Influenţa este dată de poziţia sa din partid. La data faptei, Orban era conştient de puterea pe care o avea datorită funcţiei sale din partid. Este real că Urdăreanu este cel care l-a contactat, însă Orban este cel care a insistat pentru a se întâlni cu Urdăreanu.(...) Din coroborarea probelor, rezultă fără echivoc concluzia că inculpatul, în funcţia de conducere a PNL i-a solicitat lui Urdăreanu sprijin cu eludarea dispoziţiilor legale, ceea ce reprezintă foloase necuvenite”.

Cu alte cuvinte, Orban a apelat la un penal -  un corupt, un mituitor condamnat – să îi dea  bani de campanie! Oare cum s-ar fi terminat dosarul său dacă această condamnare a lui Urdăreanu ar fi survenit… înaintea închiderii dosarului său?

Sigur, asta nu îl scapă pe ”Orban-cine-nu-sare” de palma primită azi: avea relații cu un mituitor și insista să ia bani de la el! Rețineți – Orban cerea bani în 2016, iar Urdăreanu îl mituia pe Nichita în 2013.

Cum ar spune Băsescu – ”Rușine, Dinu Patriciu!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

421
Tagurile:
Mihaela Orban, Pușcărie, Primar
Tematic
Ilan Laufer, acuzație fulminantă: ”Ar trebui să plece tot Guvernul PNL acasă, cu cătușe!”
Sorina Pintea, în cătușe: reacția Direcției Naționale Anticorupție
Orban se apără de protestele elevilor: ”Nu pot crea o previziune azi”
Acuzații bombă după ”finala” fotbalului românesc: ” Orban e noul Ceaușescu, ne-a furat!”
Scandal monstru generat de o decizie scandaloasă a lui Orban! Firea și Simonis îl distrug!

Загрузка...
Situația din Libia

Vărul lui Gaddafi a numit principalii vinovați de haosul din Libia

0
(reînnoit 20:13 06.08.2020)
Vărul lui Muammar al-Gaddafi, Ahmed Gaddaf al-Dam, consideră că NATO și Consiliul de Securitate al ONU se fac responsabili de situația din Libia și le cere să-și prezinte scuze poporului libian.

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Consiliul de Securitate al ONU și NATO trebuie să-și aducă oficial scuze poporului Libiei pentru agresiunea din 2011, a declarat agenției RIA Novosti liderul “Frontului Luptei Naționale în Libia”, vărul fostului lider libian, Muammar al-Gaddafi, Ahmed Gaddaf al-Dam.

“Frontul Luptei Naționale în Libia” reprezintă una din mișcările politice ale susținătorilor lui Gaddafi. O bună parte a membrilor mișcării sunt în exil, după evenimentele din 2011 și se află în opoziție față de Guvernul Concilierii Naționale din Libia, care își are sediul în Tripoli.

O parte a membrilor, foști militari, luptă acum în rândurile Armatei Naționale Libiene a lui Khalifa Haftar.

Potrivit lui Gaddaf al-Dam, “agresiunea din partea NATO a distrus principala supapă de siguranță a întregii Africii de Nord”, pe care, în opinia lui, o reprezenta Libia.

“În 2011 Consiliul de Securitate al ONU și-a asumat responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în Libia. Cum de au putut admite apariția în această țară a extremiștilor și teroriștilor care nu au existat anterior în Libia, nici în Africa de Nord?”, se întreabă Gaddaf al-Dam.

Potrivit politicianului, dacă și-ar dori, „Consiliul de Securitate al ONU ar putea pune capăt tuturor cataclismelor din Libia în câteva ore”. Cu toate acestea, menționează el, “Occidentul nu-și dorește soluționarea problemei libiene, Occidentului îi convine continuarea haosului din Libia”.

„NATO și Consiliul de Securitate al ONU sunt responsabile de tot ce se întâmplă astăzi în Libia. Aceștia ar trebui să-și aducă scuze oficial libienilor și să înceapă să-și corecteze erorile comise, pe care continuă să le comită”, spune Gaddaf al-Dam, care în ultimii ani ai vechiului regim ocupa funcția de responsabil pentru relațiile Libia – Egipt.

În martie 2011, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluție care prevedea blocarea spațiului aerian al Libiei. Apoi, coaliția internațională, condusă de NATO, profitând de acest document, a declanșat o operațiune militară în Libia, care s-a încheiat cu debarcarea a lui Muammar al-Gaddafi.

După debarcarea și asasinarea liderului, Libia a încetat să mai funcționeze ca un stat unitar. Astăzi în această țară există o dualitate a puterii. În Est prezidează un parlament ales de popor, iar în Vest, în capitala Tripoli, se află un guvern, format cu susținerea ONU și UE, în frunte cu Fayez al-Sarraj. Autoritățile din partea de Est a țării acționează independent de Tripoli și cooperează cu Armata Națională a Libiei, condusă de mareșalul Khalifa Haftar. Guvernul Concilierii Naționale este susținut de Turcia și Qatar, iar Armata Națională a Libiei – de Egipt și Emiratele Arabe Unite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Muammar Gaddafi, Libia
Tematic
În zonele petroliere din Libia ar putea izbucni lupte teribile
Lavrov: Libia e departe de restabilirea statalității
Berlinul a definit sarcinile părților în conflictul din Libia
Turcia se opune rolului coordonator al UE în Libia
Putin și Merkel au discutat despre Siria, Libia, Ucraina și COVID-19

Загрузка...