Laura Codruța Kovesi

Kovesi, tot mai puține șanse în Europa și tot mai aproape de Planul B de la Chișinău

1404
Kovesi are tot mai puține șanse să devină procuror șef european, spune Sunday Times. Rămâne pe rol planul B despre care a vorbit Kovesi și care ar putea fi postul de procuror general în Moldova

BRUXELLES, 17 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. În timp ce presa britanică îi dă tot mai puține șanse lui Kovesi să ajungă procuror european, deși îi înalță osanale în continuare, ar putea intra în lucru planul B al fostului procuror șef al DNA, descoperit prima oară într-un editorial publicat în Sputnik.

Kovesi a declarat pentru Politico faptul că are un plan B dacă nu reușește să ajungă procuror șef european. În aceeași zi, Parlamentul de la Chișinău modifica legea în așa fel încât un cetățean străin să poată deveni procuror șef în Republica Moldova.

Între timp, mulți politicieni de la Chișinău s-au pronunțat asupra acestei posibilități, printre ei remarcându-se premierul Maia Sandu care a spus că ”ar fi un scenariu minunat pentru noi”.

Kovesi a mai fost propusă procuror general și în Ucraina în campania prezidențială de către apropiații actualului președinte de la Kiev, dar de atunci nu s-a mai auzit nimic de această ofertă.

1404
Tagurile:
Moldova, procuror european, Laura Kovesi
Тема:
Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (58)
Tematic
Confirmare: ”Kovesi ar putea conduce procuratura Republicii Moldova”
Bomba zilei! Kovesi, dorită de Maia Sandu ca procuror general al Republicii Moldova
Cifre ”bombă”: partidul lui Iohannis a finanțat afacerea lui Ghiță și… căderea lui Kovesi!

Загрузка...