Augustin Lazăr

Augustin Lazăr aruncă în balanță Dosarul Revoluției - e făcut praf!

819
”Este un moment dizgrațios, oribil, morții se întorc in morminte –torționarul de la Aiud îi trimite n judecată pe colegii săi din 1989?!”

BUCUREȘTI, 8 apr - Sputnik, Evan Răutu. Așa cum au prevăzut mai mulți analiști, procurorul general Augustin Lazăr a încercat să mascheze scandalul propriului dosar aruncând în balanță Dosarul Revoluției.

Lazăr a anunțat că Procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluţiei din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii.

Din informațiile furnizate anterior, dosarele sunt trimise în grabă fără a fi finalizate integral anchetele.

”Este un moment dizgrațios, oribil, morții se întorc in morminte – un individ acuzat de a fi fost torționar… torționarul de la Aiud îi trimite n judecată pe colegii săi din 1989?!”, a izbucnit analistul Bogdan Chiriac. ”Nimeni de la președinție nu vede?”, a întrebat, uluit, analistul!

Și premierul de la Revoluție, Petre Roman, a comentat extrem de supărat: ”Anunțul este făcut în acest moment nepotrivit”, a spus Roman, referindu-se la acuzațiile la care Lazăr nu răspunde.

”Aceste anunț nu trebuia făcut de un om care atunci era printre cele mai negre zone ale regimului Ceaușescu”, spune Petre Roman.

Augustin Lazăr a spus că dosarul conține 3.330 de volume cuprinde, ”dintre care 2.030 au fost instrumentate după 13 iunie 2016”.

”Datorăm soluționarea unei echipe de procurori militari cu experiență, știință, s-au identificat documentele clasificate”, a spus Lazăr adresând mulțumiri MApN, MAI, Senatului României, CNSAS, SRI și STS – și a dorit să prezinte ”scuzele instituției pentru durata anchetei penale - a durat aproape 30 de ani”.

Dar, spune Lazăr ca o deschidere a scandalului previzibil că va urma ”Soluția emisă e o dovadă de respect pentru memoria eroilor din decembrie 1989”.

Reamintim că una dintre principalele organizații al revoluționarilor – și cea care a insistat cel mai mult pentru Dosarul Revoluției – ”Asociația 21 Decembrie 1989”, i-a cerut demisia lui Augustin Lazăr în urma dezvăluirilor despre trecutul procurorului.

819
Tagurile:
Dosarul Revoluției, Augustin Lazăr
Judge. Referee hammer and a man in judicial robes.

Condamnare grea, de ultimă oră! Închisoare!

406
(reînnoit 18:01 27.11.2020)
Una dintre cele mai critice personalități din domeniul Sănătății a primit o condamnare grea la închisoare

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Veste dezastruoasă pentru fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dr. Lucian Duță!

Instanța Tribunalului București a decis condamnarea  fostului șef al CNAS la  condamnat la șase ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel.

Lucian Duță a criticat și a ironizat de multe ori autoritățile în perioada epidemie, acuzând încălcarea legilor și lipsa de profesionalism.

”Epidemiologul de la Cotroceni tocmai ne-a spus cum vom fi vaccinați cu ceva, cândva!”, scria ironic Duță despre Iohannis.
Despre premier, Lucian Duță nota, cu ocazia scandalului Manciu: ”Dovada clară că lui Orban i se rupe de legi! Dovada clară că trăim vremuri în care impostorii își fac propriile legi!Pe banii noștri, of course!”

”Plătim cu vieți omenești dorința de parvenire a lui Orban și a găștii de impostori! Să moară lumea dar să se facă alegeri!!!”, declara Lucian Duță.

Și, coincidență, Lucian Duță a primit o condamnare grea! Iar alegeri se fac – și nicio ”autoritate” nu a fost înlocuită, în ciuda multor critici și dovezi din partea mass media și chiar a medicilor.

406
Tematic
Ultima oră: Mititelu, condamnat definitiv la închisoare!
Fost ministru al Educației, condamnat: închisoare cu executare
CTP insultă iar Biserica – românii, de acord să fie CONDAMNAT

Загрузка...
Justiție

Fost ministru al Educației, condamnat: închisoare cu executare

177
Cristian Adomniței a fost condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare în dosarul Albumul. Tribunalul Iași a pronunțat astăzi, 27 noiembrie 2020, primele sentințe în acest dosar. Decizia nu este definitivă.

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Situație cel puțin neplăcută pentru Educația din România, după ce fostul ministru Cristian Adomniței, care a ocupat și funcția de șef al Consiliului Județean Iași, a fost condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare în dosarul ”Albumul”.

În dosar au mai fost condamnate Teodora Jinga – 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare, Carmen Irimescu, tot 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare, precum și Letiția Popa, 4 ani și 7 luni de închisoare cu executare.

Decizia nu este definitivă.

Firma Laser Co a fost amendată penal cu suma de 105.000 de lei. Decizia a fost dată în prima instanță și poate fi contestată cu apel, scrie ziare.com.

Dosarul ”Albumul”, poveste veche

Acest dosar a început în iulie 2015, fiind acum tot pe rolul primei instanțe de judecată, scrie bzi.ro.

Din diverse motive, procesul penal al lui Cristian Adomniței a mers din amânare în amânare.

În data de 3 iulie 2015, inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție.

Cristian Adomniței a fost acuzat de anchetatorii DNA de favorizarea făptuitorului și fals intelectual. Toată povestea de la Consiliul Județean Iași, unde Adomniței era președinte, a pornit de la un contract încheiat în data de 27 septembrie 2013 cu firma Laser Co SRL. Pentru suma de 340.000 de lei, prestatorul trebuia să promoveze imaginea Iașiului.

Vorbim despre promovare prin intermediul unor materiale tipărite, precum broșuri, calendare, hărți, mape de prezentare, pixuri, albume, fotografii etc.

Problema apare abia doi ani mai târziu, în februarie 2015, când angajații din cadrul Serviciului de Audit descoperă că nu au fost predate materiale în valoare de peste 200.000 de lei.

Potrivit procurorilor DNA, Cristian Adomniței ar fi încercat să mușamalizeze anumite nereguli, notează bzi.ro.

Procurorii DNA spun că în perioada martie-aprilie 2015, Cristian Adomniței, în calitate de președinte al Consiliului Județean Iași și de ordonator principal de credite, ”cu intenție directă, le-a ajutat pe inculpatele Teodora Jinga și Carmen Ingrid Irimescu, în urma unei înțelegeri prealabile cu acestea, pentru a se evita descoperirea infracțiunilor pe care acestea le comiseseră și tragerea lor la răspundere penală”.

De asemenea, procurorii menționează că, în contextul misiunii de audit declanșat cu privire la executarea acestui contract, Adomniței a făcut demersuri menite să amâne finalizarea misiunii de audit, să creeze aparența că toate materialele prevăzute în contract fuseseră predate în termenul stabilit, inclusiv faptul că 948 de albume fuseseră restituite firmei pentru a fi modificate și să creeze timpul necesar pentru ca societatea ”inculpatei Popa Letiția Elena să realizeze și să predea efectiv albumele pe care nu le predase niciodată CJ”.

Demersurile s-ar fi concretizat prin exercitarea, de către Adomniței, a unor acte de intimidare repetate împotriva auditorilor, pe care i-ar fi pus în ipostaze umilitoare. Mai exact, le-ar fi reproșat modalitatea de efectuare a auditului, precum și faptul că s-au deplasat la firma administrată de Letiția Elena Popa fără acordul lui.

Județul Iași s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 391.955 de lei. Aceasta este valoarea prejudiciului cauzat.

177
Tematic
Iohannis vrea cu orice preț educație sexuală în școli
MEC: Calendarul sesiunilor online „Educația Continuă”
Expert educațional, sfaturi pentru educatoare în pandemie

Загрузка...
Proteste la Paris

Protestele de la Paris au degenerate în violențe - VIDEO

0
(reînnoit 19:04 28.11.2020)
Acțiunile de protest de la Paris, împotriva proiectul de lege cu privire la securitatea globală, au degenerate în dezordini de stadă.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Demonstrațiile de la Paris împotriva articolului 24 al proiectului de lege “cu privire la securitatea globală” au degenerate în dezordini de stradă, transmite RIA Novosti.

Acțiunea a început în jurul orei 14:00, în Piața Republicii.

Peste o oră și jumătate, protestatarilor pașnici s-a alăturat un grup numeros de persoane în ținute negre. Inițial aceștia adresau insulte forțelor de ordine, apoi au început să atace polițiștii cu sticle și focuri de artificii.

Huliganii au incendiat un automobile, câteva urne de gunoi, camionete și o bicicletă. La fața locului au sosit autospecialele de pompieri.

Bulevardul Beaumarchais este inundate de gaze lacrimogene, utilizate de poliția care a încercat să disperseze persoanele agresive. Ascunzându-se de gaze, mulțimea s-a îndreptat în partea opusă, creându-se o busculadă.

Marți, Adunarea Națională a Franței a adoptat în prima lectură proiectul de lege cu privire la securitatea globală. Potrivit articolului 24 al documentului, răspândirea “imaginii unei persoane sau a unui element de identificare” a unui polițist sau jandar “în scopul afectării integrității fizice și psihice a acestuia” este pasibilă  cu un an închisoare sau o amendă de 45 mii de euro.

​Sindicatele jurnaliștilor se pronunță împotriva acestei prevederi. Aceștia au temeri că odată intrată în vigoare, angajații instituții media și cetățenii nu vor putea filma sau fotografia acțiunile poliției la manifestații sau acțiuni de protest.

Autoritățile au asigurat că proiectul de lege nu va interzice jurnaliștilor să filmeze acțiunile poliției.

0
Tagurile:
Paris

Загрузка...