Laura Kovesi

Kovesi nu ar mai trece prin votul Parlamentului European - Antena 3

2118
(reînnoit 23:23 19.02.2019)
Corespondentul Antena 3 d ela Bruxelles a declarat că Laura Kovesi ar putea să nu mai treacă prin votul Parlamentului European pentru funcţia de procuror-şef la Parchetul European.

BUCUREŞTi, 19 feb - Sputnik. Astfel, potrivit sursei citate, s-ar încerca eludarea votul care ar putea să nu-i fie favorabil fostei șefe DNA prin evitarea votului în Parlamentul European pentru procurorul-şef al parchetului European.

Corespondentul special Antena 3 la Bruxelles, Sabina Iosub, a relatat că în şedinţa COREPER a Consiliului European se va lua o decizie în privinţa numelui candidaturii.

"Consiliul European ia miercuri o decizie în legătură cu acest nume. Se va întâmpla lucrul acesta în ședința COREPER - un soi de comisie în cadrul Consiliului. Acolo merg ambasadori, reprezentanți ai celor 28 de state. În consiliu se găsește un nume, nu prin vot, ci prin desemnări din partea fiecărui stat. Să luam un exemplu: Italia vine cu ordinea sa dintre aceste trei nume. Germania vine cu ordinea sa, Franța... și se calculează cine are mai multe poziții numărul 1", scrie Antena 3.

Însă decizia Consiliului nu ar fi una finală, întrucât candidatura va fi contrapusă celei Parlamentului.

"Decizia este bicefală, adică decizia din consiliu și decizia din Parlament vor fi puse față în față: dacă nu este vorba despre același nume se va face o negociere între consiliu și Parlament", a explicat Sabina Iosub.

2118
Tagurile:
Antena 3, Parlamentul European, Procuror şef, Laura Codruţa Kovesi
Тема:
Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (58)
Tematic
Ultima oră: Înfrângere majoră pentru Kovesi - i-ar putea da planul peste cap!
Udrea, dezvăluiri pe Facebook despre Kovesi: „Aș fi fost înclinată să îi iau apărarea”
Opinie din SUA: Kovesi nu poate fi procuror-şef al Parchetului European
CSM, decizii majore înainte de interviul lui Kovesi la Bruxelles
Jurnalist, scenariu exploziv în cazul Kovesi – Ghiţă are o casetă, „mult mai tare”

Загрузка...