Coronavirus

Un imunolog a anunțat sfârșitul epidemiei COVID-19 în Rusia

280
Un imunolog a anunțat sfârșitul epidemiei COVID-19 în Rusia. La nivelul întregii țări, potrivit specialistului, epidemia „nu se află nici măcar în stadiul staționar, ci la sfârșit”.

În Rusia nu există riscuri ale unui al treilea val de coronavirus în vara sau toamna acestui an, epidemia este deja în stadiul de finalizare, spune Vladislav Jemciugov, doctor în științe medicale, imunolog, specialist în infecții deosebit de periculoase.

"Cred că nu există niciun risc al vreunui val sau creștere a numărului de cazuri de infectare cu actualul coronavirus în vara și toamna acestui an. Pot exista ușoare fluctuații din cauza mișcării oamenilor în vacanță", a spus Jemciugov pentru RIA Novosti.

Tendința negativă, potrivit expertului, amenință doar acele regiuni în care există un număr mare de persoane fără anticorpi - care nu au fost bolnavi și nu au fost vaccinați.

„Merită acum să se facă astfel de screening-uri la anticorpi în regiuni și acolo unde există puțini oameni cu anticorpi, să fie direcționate eforturile pentru vaccinarea timpurie pentru a preveni o creștere a morbidității și mortalității acolo”, a remarcat Jemciugov.

La nivelul întregii țări, potrivit specialistului, epidemia „nu se află nici măcar în stadiul staționar, ci la sfârșit”.

280
Tagurile:
epidemie, COVID-19, Rusia, coronavirus
Vaccinul Sputnik V

Expert: Sputnik V protejează cel puțin o jumătate de an

69
(reînnoit 17:17 22.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o imunitate sigură pentru cel puțin o perioadă de o jumătate de an, a declarat expertul Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V oferă o protecție împotriva coronavirusului pentru șase luni, a declarat șeful Laboratorului mecanismelor de variabilitate a populației microorganismelor patogene a Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

“Dispunem de suficiente date care arată că în decurs de jumătate de an imunitatea la sigur se menține, iar pentru a o actualiza către o nouă ascensiune epidemiologică, e nevoie de o revaccinare”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube Soloviov LIVE.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Ministerul Sănătății a elaborate anumite abordări pentru revaccinarea populației de coronavirus: în perioada de vârf, fiecare șase luni, în celelalte perioade – odată pe an.

Vaccinul poate fi administrat în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Preparatul a primit numele de “Sputnik V”.

Ulterior a apărut vaccinurile EpiVacCorona, a centrului Vector și CoviVac, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin – Sputnik Light.

69
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Autorizarea din partea UE a vaccinului rusesc Sputnik V, amânată cu câteva luni
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău
Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute

Загрузка...
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța

Coronavirusul poate provoca un șir de boli foarte grave specialist

113
(reînnoit 14:38 21.06.2021)
Infectarea cu coronavirus poate fi un factor care să declanșeze apariția mai multor boli autoimune, consideră specialiștii.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Coronavirusul poate provoca artrită, lupus și polimiozită. Despre acest lucru a comunicat Aliona Zagrebneva, reumatolog principal în cadrul Departamentului de Sănătate din Moscova.

"Tot ce ține de bolile autoimune - știm multe despre ele, însă nimic concret. Evident, o infecție, în special una virală, inclusiv coronavirusul, poate fi factor declanșator", a menționat medicul.

Potrivit specialistului, acum medicii observă la pacienți apariția bolilor articulare după ce au suportat COVID-19, iar acest lucru se întâmplă atât în cazul unor forme severe a bolii, cât și în cazul unora ușoare, scrie RIA Novosti.

„Vedem o creștere întârziată cu una, trei, șase luni - debutul bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, lupus eritematos sistemic, polimiozită”, a adăugat Zagrebneva.

Ea a îndemnat oamenii să se vaccineze pentru a evita consecințele grave ale coronavirusului.

 

113
Tagurile:
coronavirus

Загрузка...
Valeri Kuzmin

Ambasadorul Kuzmin: “Rusia ține minte tot!”