Vaccinul Pfizer

Cea mai mare tranșă de vaccin Pfizer care ajunge în România

130
(reînnoit 09:26 31.05.2021)
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că România va primi astăzi, 31 mai 2021, 1091610 doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech. Cum vor fi livrate vaccinurile.

BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik. România va primi astăzi, 31 mai 2021, cea mai mare doză de vaccin produs de Pfizer BioNTech. Anunțul a fost făcut de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Vorbim despre 1091610 de doze care vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca și Timișoara.

”Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, se arată într-un comunicat al CNCAV.

Dozele vor distribuite la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti astfel: 713.700 doze, Centrul Regional de Depozitare Braşov - 58.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj - 105.300 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa - 58.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi - 87.750 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara - 67.860 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 7.913.159 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.184.534 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

De asemenea, în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, 559.200 doze de vaccin Vaxzevria, produs de AstraZeneca, intrat în ţară duminică, va ajunge luni la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”.

Potrivit oficialilor români, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

”Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional”, completează reprezentanții CNCAV.
Menționăm că România a recepționat, până acum, 2.438.800 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie 792.026 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.
130
Tagurile:
România, Pfizer, vaccin
Vaccinul Sputnik V

Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute

192
Vaccinul rusesc Sputnik V poate proteja de toate tipurile de tulpine ale coronavirusului, cunoscute până la ora actuală.

BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V va proteja de toate tulpinele coronavirusului cunoscute până la ora actuală, a declarat directorul Centrului Gamaleia, Aleksandr Ghințburg.

“Anticorpurile obținute în urma utilizării Sputnik V protejează de toate tulpinele cunoscute până la ora actuală, începând cu cea britanică, și terminând cu tulpina Delta, tulpina indiană”, a declarat Ghințburg la postul de televiziune Rossiya 1.

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului se desfășoară în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Acesta a primit  numele de Sputnik V. De asemenea, în Rusia au fost create vaccinurile împotriva COVID-19 EpivacCorona, a centrului Vector, și CoviVac, dezvoltat de centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lunii mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccine rusesc – Sputnik Light.

192
Tagurile:
Sputnik V, vaccin
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Putin a vorbit despre singurul efect secundar al Sputnik V
Cât costă în Rusia vaccinul „Sputnik V” - ministrul rus al Sănătății
A doua țară din UE care a început vaccinarea cu Sputnik V
Putin: Știința rusă și-a demonstrat forța prin crearea vaccinului ”Sputnik V”
Autorizarea din partea UE a vaccinului rusesc Sputnik V, amânată cu câteva luni
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău

Загрузка...
Lei românești, RONI

Românii vor plăti mai mult la asigurările de sănătate

164
Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate spune că, începând cu 1 iulie 2021, românii se vor putea trata și în spitale private și că, tot de atunci, va fi introdusă ”contribuția personală” pentru pacienți, care este diferită de coplată.

BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik. Luna iulie vine cu schimbări pentru pacienții români.

Mai exact, potrivit președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adrian Gheorghe, de la 1 iulie 2021 va fi introdusă ”contribuția personală” pentru pacienți, care este o chestiune diferită de coplată. Astfel, în cazul în care un pacient se spitalizează, această contribuție personală reprezintă diferența dintre tariful decontat din Fondul național unic al asigurărilor sociale de sănătate pentru rezolvarea cazului și tariful perceput de furnizorul privat pentru soluționarea aceluiași caz.

În acest moment, o persoană asigurată în sistemul național al asigurărilor de sănătate se poate trata la un spital privat.

Adrian Gheorghe spune că această ”contribuție personală” de la 1 iulie nu schimbă această realitate și nu aduce o noutate, acest lucru deja se poate întâmpla.

Noutatea este că acest principiu de ”banul/contribuția urmează pacientul” se menține și, în plus, atunci când pacientul se va prezenta la spitalul privat, va primi în primă fază ceea ce se cheamă un ”deviz estimativ”, care și se va prezenta transparent.

Asta înseamnă cât decontează Casa din Fond pentru intervenția pe care urmează să o suporte pacientul asigurat și cât percepe în plus spitalul privat pentru rezolvarea cazului - detaliat, pe categorii de cheltuieli - resursă umană, medicamente, materiale sanitare etc, conform unui model standard, care se găsește în normele de aplicare ale contractului-cadru.  

Extracție de petrol
© Sputnik / Максим Богодвид

Acest ”deviz” este de fapt o ofertă, care va fi valabilă 5 zile lucrătoare, informează digi24.ro.

Practic, timp de 5 zile lucrătoare, pacientul se gândește dacă acceptă sau nu oferta ori poate alege să meargă la alte spitale private pentru a obține oferte similare, să le compare și să ia cea mai bună  decizie pentru situația în care se află.

Când se decide trebuie să îi dea consimțământul scris, pe baza devizului. Dacă apr modificări, va trebuie să își dea consimțământul și pe perioada internării.

La final, se întocmește un decont care arată, din nou, cât s-a suportat din Fond și cât s-a perceput în plus pentru rezolvarea cazului.

164
Tematic
Tiraspolul: Asigurarea auto nu este obligatorie pentru șoferii din RM
Lukașenko a convenit cu Putin asupra unui ajutor în asigurarea securității țării
Lavrov: Rusia, Turcia, Iran vor conlucra pentru asigurarea stabilizării durabile în Siria

Загрузка...
Donald Trump

Trump anunță datele viitorului său „turneu de istorie”