Vaccinare anti-COVID

De ce se fac cheaguri de sânge după vaccinarea anti COVID-19? Rafila explică

368
(reînnoit 11:34 03.06.2021)
Profesorul a vorbit despre riscurile vaccinării împotriva noului coronavirus în cazul persoanelor care au probleme de coagulare a sângelui ori probleme cardiace, referindu-se, în special, la cazul vaccinurilor bazate pe adenovirus.

BUCUREȘTI, 29 mai – Sputnik. Problema reacțiilor produse de vaccinurile anti COVID-19, bazate pe adenovirus, cum este cazul celor de la AstraZeneca și Johnson&Johnson a fost pusă pe tapet de profesorul Alexandru Rafila, care a vorbit despre riscurile vaccinării cu aceste seruri. El s-a referit la cazul persoanelor cu probleme de coagulare sau probleme cardiace.

”Infecția cu coronavirus produce astfel de probleme, în mod evident. Dacă la infecție eu am între 10% și 20% dintre persoane care au probleme de coagulare, e una, și dacă am unul la 100.000, cum a fost la vaccinul Johnson&Johnson, este cu totul altceva”, a explicat profesorul Rafila.

Acesta a subliniat că nu există nici un vaccin perfect și că faptul că se încearcă ameliorarea formulei vaccinului bazat pe adenovirus este un lucru foarte bun, însă el trebuie să rămână și imunogen, adică să determine și un răspuns imun.

Și aceasta pentru că dacă nu produce nici o reacție adversă, dar nici nu este imunogen, atunci nu este în regulă, fiindcă trebuie să existe un echilibru.

”Dacă acest lucru este cunoscut, trebuie inclus în prospectul vaccinului, și persoanele care sunt la risc sunt excluse de la vaccinarea cu acest tip de produs”, a punctat Rafila, potrivit antena3.ro.

Oamenii de știință germani spun că au descoperit de ce se formează cheaguri de sânge după folosirea celor două seruri anterior menționate – AstraZeneca și Johnson&Johnson și cred că s-ar putea face modificări pentru a opri aceste reacții.

Potrivit profesorului Rolf Marschalek, care face cercetări despre această afecțiune rară, problema este determinată de vectorii adenovirus pe care cele două seruri îi folosesc ca să livreze proteina spike a virusului Sars-CoV-2 în organismul uman.

Vaccinurile trimit proteina spike în nucleul celulei, unde anumite părți ale proteinei se îmbină sau se despart, creând versiuni mutante.

Proteinele mutante plutitoare sunt secretate de celule în corp, declanşând cheaguri de sânge la aproximativ una din 100.000 de persoane, conform teoriei lui Marschalek.

Alte vaccinuri anti COVID-19, create pe bază de ARNm, cum sunt cele de la Pfizer și Moderna nu pătrund niciodată în nucleu.

În opinia profesorului, există o rezolvare, dacă dezvoltatorii de vaccinuri pot modifica secvența proteinei spike pentru a preveni divizarea acesteia. 

368
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, vaccin, Alexandru Rafila
Roșii

Atenție la roșiile crescute cu pesticide neconforme - ar putea provoca cancer

497
(reînnoit 10:32 07.06.2021)
Reprezentanții Asociației Pro Consumatori avertizează asupra pericolului pe care îl reprezintă o serie de fructe și legume aflate la comercializare care, în loc să ne ofere vitamine și minerale, ne îmbolnăvesc. La ce să fim atenți.

BUCUREȘTI, 7 iun – Sputnik. Specialiștii care lucrează în laboratoare în industria alimentară și în cercetare atrag atenția asupra faptului că multe din fructele și legumele prezente pe piața din România sunt pline de pesticide.

Inginerul agronom, cercetător în legumicultură Costel Vânătoru, spune că trebuie să fim foarte atenți în primul rând de unde cumpărăm produsele și că, dacă ne referim la tomate, în România nu există nici o creație, nici hibridă, nici soi, care să nu prezinte semințe.

Specialiștii în horticultură au motive întemeiate să creadă că cele mai multe roșii țuguiate provin din solariile sau grădinile unor legumicultori care recurg pentru grăbirea coacerii la substanțe controversate, precum Ethrel sau 2,4D, interzise cândva tocmai pentru că erau folosite excesiv, informează antena3.ro.

Președintele Asociației Pro Consumatori, Costel Stanciu, a explicat, pentru Agenția de Presă Sputnik, că în privința legumelor și fructelor ce conțin reziduri de pesticide peste limitele maxim admise de regulamentele europene, acest lucru nu este o noutate.

Și aceasta pentru că românii consumă de foarte mulți ani fructe și legume cu reziduri de pesticide, iar ele provin din țări non UE.

”Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor nu face în laboratoarele acreditate lunar analize prin intermediul cărora să identifice astfel de reziduri și să oprească de la comercializare legumele și fructele cu probleme”, spune Costel Stanciu.

Acesta a subliniat că nici Autoritatea Fito Sanitară care are responsabilități pe zona legumelor și fructelor autohtone nu face astfel de analize.

”Și producătorii autohtoni, unii dintre aceștia, aruncă cu pesticide peste legumele și fructele aflate în creștere fără a ține cont de instrucțiunile producătorilor de pesticide. Cel mai grav este atunci când aceste pesticide se folosesc pentru a forța coacerea legumelor și mă refer la roșii”, a spus președintele APC.

Acesta a adăugat că acum au apărut roșiile autohtone și multe dintre ele sunt forțate cu ajutorul unui pesticid toxic care se vinde ”pe sub mână”, nemaifiind admis a se folosi în Uniunea Europeană.

Toate acestea nu fac decât să îmbolnăvească românii. Pesticidele provoacă, pe termen mediu, cancer și infertilitate. Pe termen scurt provoacă dureri mari de cap, stări de moleșeală.

APC recomandă românilor să consume în această perioadă fructe și legume autohtone, să fie foarte atenți la vânzător, să solicite să guste din aceste fructe și din unele legume, cum ar fi roșiile.

Roșiile țuguiate sunt dăunătoare?

Stanciu spune că acesta e un mit și că atât roșiile țuguiate, dar și celelalte pot fi forțate să se coacă într-un timp foarte scurt, cu ajutorul unui pesticid foarte toxic.

497
Tagurile:
Fructe, Legume, roșii

Загрузка...
Personalul Crucii Roșii se pregătește pentru transportul unui pacient cu Coronavirus în timpul unei simulări, Roma

Oficial OMS cărțile pe față: nu scăpăm de pandemie

678
Trimisul oficial al Organizației Mondiale a Sănătății pentru COVID-19, David Nabarro, a explicat că eradicarea coronavirusului nu reprezintă, la momentul de față, o țintă rezonabilă pentru lume. Ce va trebui să facă omenirea.

BUCUREȘTI, 7 iun – Sputnik. Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății vin cu vești rele pentru cei care sperau că vom scăpa, în sfârșit, de coronavirus.

Trimisul special al OMS pentru COVID-19, David Nabarro, a spus, pentru postul Sky News, că, în acest moment, eradicarea coronavirusului nu este o țintă rezonabilă pentru lume.

Mai mult decât atât, acesta a subliniat că omenirea va fi nevoită să  înveţe să coexiste cu acest virus, să îl împiedice să se propage şi să se ajungă la focare.

”De fiecare dată când există o creştere a numărului de cazuri, în minte apare ideea că se poate să fi apărut o nouă variantă. Nu ar fi surprinzător. Virusul nu va dispărea prea curând, vor apărea variante”, a spus Nabarro.

La nivel mondial, până acum au apărut peste 172 de milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, iar, dintre cei infectați, 3,7 milioane de oameni au decedat.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a spus despre evoluția pandemiei de coronavirus că situația epidemiologică se îmbunătățete la nivel mondial, nu doar în România.

El a avertizat, însă, că este posibil ca țările care au vaccinat mai mult de 70% din populație să solicite măsuri suplimentare pentru țările cu 30-40% rată de vaccinare, tocmai pentru a nu răspândi virusul.

678
Tagurile:
Pandemie, COVID-19, coronavirus

Загрузка...
Река Днестр

Alarmant: Râul Nistru s-ar putea transforma într-un canal mort