Laborator

OMS: Varianta indiană Covid-19 a infectat oameni în 53 de ţări

100
(reînnoit 19:39 26.05.2021)
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat un raport despre modul cum tulpina indiană mutantă Covid-19 s-a răspândit în 53 de ţări, cu informații neconfirmate care sugerează că a fost detectată în alte șapte ţări.

BUCUREŞTI, 26 mai – Sputnik. Raportul de miercuri al agenției internaționale de sănătate arată că tulpina B.1.617, care a apărut pentru prima dată în India, a continuat să se răspândească, în ciuda scăderii globale a numărului de cazuri și decese legate de coronavirus.

„În ciuda tendinței globale în scădere în ultimele patru săptămâni, incidența cazurilor și deceselor Covid-19 rămâne ridicată și au fost observate creșteri substanțiale în multe țări din întreaga lume”, se precizează în raportul organismului ONU, citat de RT

În ultima săptămână, datele furnizate OMS au arătat o scădere cu 14% a numărului de cazuri și o scădere cu 2% a deceselor, comparativ cu perioada precedentă de șapte zile, cu 4,1 milioane de infecții noi și 84.000 de decese noi la nivel global.

OMS analizează în prezent severitatea tulpinii indiene și riscului de infectare cu aceasta, stabilindu-se deja că are un nivel ridicat de transmisibilitate.

Tulpina indiană este totuşi prezentă în mai puține țări decât în cazul altor trei variante mutante ale Covid-19, conform datelor OMS, mutația Kent fiind detectată în 149 de ţări, tulpina sud-africană în 102 și varianta braziliană, în 59 de ţări.

Pe lângă constatările sale cu privire la tulpina indiană, agenția de sănătate a evidențiat încă șase variante care sunt în prezent monitorizate, printre care două din Statele Unite și trei detectate în Brazilia, Franța și Filipine.

În ciuda descoperirii de noi mutații, OMS a subliniat că „se așteaptă evoluția virusului”, deoarece „cu cât SARS-CoV-2 circulă mai mult, cu atât are mai multe şanse de a evolua”. Pentru a ajuta la combaterea mutațiilor existente și a celor noi, raportul recomandă aplicarea în continuare a „metodelor dovedite de control al bolii”, deoarece acestea sunt „aspecte cruciale ale strategiei globale” pentru reducerea transmiterii.

100
Tagurile:
OMS, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
Tematic
„Sputnik V” protejează împotriva tulpinii sud-africane COVID mai bine decât Pfizer - sursă
Ce ascund autoritățile? Tulpina care face ravagii în India e prezentă și în România
Din ce cauză a ajuns tulpina indiană de Covid 19 în România
Vaccinul Sputnik V

Expert: Sputnik V protejează cel puțin o jumătate de an

39
(reînnoit 17:17 22.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o imunitate sigură pentru cel puțin o perioadă de o jumătate de an, a declarat expertul Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V oferă o protecție împotriva coronavirusului pentru șase luni, a declarat șeful Laboratorului mecanismelor de variabilitate a populației microorganismelor patogene a Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

“Dispunem de suficiente date care arată că în decurs de jumătate de an imunitatea la sigur se menține, iar pentru a o actualiza către o nouă ascensiune epidemiologică, e nevoie de o revaccinare”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube Soloviov LIVE.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Ministerul Sănătății a elaborate anumite abordări pentru revaccinarea populației de coronavirus: în perioada de vârf, fiecare șase luni, în celelalte perioade – odată pe an.

Vaccinul poate fi administrat în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Preparatul a primit numele de “Sputnik V”.

Ulterior a apărut vaccinurile EpiVacCorona, a centrului Vector și CoviVac, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin – Sputnik Light.

39
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Autorizarea din partea UE a vaccinului rusesc Sputnik V, amânată cu câteva luni
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău
Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute

Загрузка...
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța

Coronavirusul poate provoca un șir de boli foarte grave specialist

105
(reînnoit 14:38 21.06.2021)
Infectarea cu coronavirus poate fi un factor care să declanșeze apariția mai multor boli autoimune, consideră specialiștii.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Coronavirusul poate provoca artrită, lupus și polimiozită. Despre acest lucru a comunicat Aliona Zagrebneva, reumatolog principal în cadrul Departamentului de Sănătate din Moscova.

"Tot ce ține de bolile autoimune - știm multe despre ele, însă nimic concret. Evident, o infecție, în special una virală, inclusiv coronavirusul, poate fi factor declanșator", a menționat medicul.

Potrivit specialistului, acum medicii observă la pacienți apariția bolilor articulare după ce au suportat COVID-19, iar acest lucru se întâmplă atât în cazul unor forme severe a bolii, cât și în cazul unora ușoare, scrie RIA Novosti.

„Vedem o creștere întârziată cu una, trei, șase luni - debutul bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, lupus eritematos sistemic, polimiozită”, a adăugat Zagrebneva.

Ea a îndemnat oamenii să se vaccineze pentru a evita consecințele grave ale coronavirusului.

 

105
Tagurile:
coronavirus

Загрузка...
George Simion, AUR

George Simion, declarația zilei: Statul român a ajuns doar un executant onorific