Vaccinul dezvoltat de compania Johnson&Johnson cu denumirea comercială Jannsen

Belgia suspendă utilizarea Johnson & Johnson pentru cei sub 41 de ani după un deces

65
Utilizarea vaccinului anti-Covid Johnson & Johnson a fost suspendată în Belgia pentru persoanele sub 41 de ani după ce o femeie sub 40 de ani a murit cu tromboză severă și deficit de trombocite, după primirea vaccinului.

BUCUREŞTI, 26 mai – Sputnik. După moartea unei persoane sub 40 de ani care primise vaccinul Johnson & Johnson în Belgia, regatul a decis să solicite evaluarea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) și să suspende temporar utilizarea medicamentului pentru persoanele cu vârsta sub 41 de ani.

Suspendarea va dura până când o decizie privind beneficiile și riscurile vaccinului va fi emisă de către EMA, a declarat într-un comunicat Ministerul belgian al Sănătății, citat de Sputnik France.

O femeie sub 40 de ani a murit pe 21 mai după ce a fost internată în spital cu tromboză severă și deficit de trombocite, se arată în comunicat.

Aceasta lucra la o ambasadă și a fost vaccinată de angajatorul ei. Astfel, nu a făcut parte din campania belgiană de vaccinare, mai indică RTBF.

Excepții de la suspendare

Cu toate acestea, Conferința interministerială (ICD) pentru sănătate publică menține autorizarea vaccinului Janssen pentru vaccinarea persoanelor în vârstă și a grupurilor vulnerabile. Potrivit instituției, aceasta „constituie o prioritate importantă în campania de vaccinare”.

La sfârșitul lunii aprilie, ICD a dat undă verde pentru administrarea vaccinului Johnson & Johnson tuturor adulților, după ce EMA l-a autorizat pentru toate vârstele.

Suspendarea în SUA

În aprilie, Statele Unite au suspendat administrarea vaccinului ca măsură de precauție în urma mai multor cazuri de cheaguri de sânge dezvoltate de femei vaccinate.

Administrarea a fost însă reluată zece zile mai târziu, cu recomandarea Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și a Agenției SUA pentru Medicamente. Acestea au considerat că riscul dezvoltării de tromboză este „foarte scăzut” și că beneficiile vaccinului prevalează.

Conform datelor prezentate pe 23 aprilie, din 3,99 milioane de femei vaccinate în Statele Unite, 15 au dezvoltat cazuri severe de cheaguri de sânge și trei au murit.

65
Tagurile:
Belgia, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
Tematic
EMA: posibilă legătură între vaccinul Johnson & Johnson și cheagurile de sânge
În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson
Șoc în Europa: Norvegia refuză definitiv AstraZeneca și oprește vaccinarea cu Johnson
Vaccinul Sputnik V

Expert: Sputnik V protejează cel puțin o jumătate de an

68
(reînnoit 17:17 22.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o imunitate sigură pentru cel puțin o perioadă de o jumătate de an, a declarat expertul Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V oferă o protecție împotriva coronavirusului pentru șase luni, a declarat șeful Laboratorului mecanismelor de variabilitate a populației microorganismelor patogene a Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

“Dispunem de suficiente date care arată că în decurs de jumătate de an imunitatea la sigur se menține, iar pentru a o actualiza către o nouă ascensiune epidemiologică, e nevoie de o revaccinare”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube Soloviov LIVE.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Ministerul Sănătății a elaborate anumite abordări pentru revaccinarea populației de coronavirus: în perioada de vârf, fiecare șase luni, în celelalte perioade – odată pe an.

Vaccinul poate fi administrat în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Preparatul a primit numele de “Sputnik V”.

Ulterior a apărut vaccinurile EpiVacCorona, a centrului Vector și CoviVac, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin – Sputnik Light.

68
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Autorizarea din partea UE a vaccinului rusesc Sputnik V, amânată cu câteva luni
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău
Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute

Загрузка...
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța

Coronavirusul poate provoca un șir de boli foarte grave specialist

112
(reînnoit 14:38 21.06.2021)
Infectarea cu coronavirus poate fi un factor care să declanșeze apariția mai multor boli autoimune, consideră specialiștii.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Coronavirusul poate provoca artrită, lupus și polimiozită. Despre acest lucru a comunicat Aliona Zagrebneva, reumatolog principal în cadrul Departamentului de Sănătate din Moscova.

"Tot ce ține de bolile autoimune - știm multe despre ele, însă nimic concret. Evident, o infecție, în special una virală, inclusiv coronavirusul, poate fi factor declanșator", a menționat medicul.

Potrivit specialistului, acum medicii observă la pacienți apariția bolilor articulare după ce au suportat COVID-19, iar acest lucru se întâmplă atât în cazul unor forme severe a bolii, cât și în cazul unora ușoare, scrie RIA Novosti.

„Vedem o creștere întârziată cu una, trei, șase luni - debutul bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, lupus eritematos sistemic, polimiozită”, a adăugat Zagrebneva.

Ea a îndemnat oamenii să se vaccineze pentru a evita consecințele grave ale coronavirusului.

 

112
Tagurile:
coronavirus

Загрузка...
Metalurgia

Oamenii de știință ruși creează un aliaj unic pentru transporturile aeriene și feroviare