Pacienți internați cu diagnostic COVID-19

Nou tratament pentru COVID-19, disponibil pentru România

166
(reînnoit 08:34 26.05.2021)
Reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului informează că România are la dispoziție un nou tratament pentru lupta împotriva COVID-19. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik. Bolnavii români infectați cu noul coronavirus ar putea primi acum un nou medicament care să îi ajute să lupte cu boala. Este vorba despre un anticorp monoclonal, Sotrovimab, pe care îl recomandă Agenția Europeană a Medicamentului.

Acest medicament a avut o eficacitate de 85% în prevenirea deceselor, la testare.

Medicamentul, care se administrează sub formă de perfuzie, poate fi folosit de adulţii şi copiii de peste 12 ani, care au mai mult de 40 de kilograme. Ei nu trebuie să fie deja într-o formă gravă a bolii, să primească oxigen, dar să aibă riscul de a face complicaţii, informează stiripesurse.ro.

România, precum și restul țărilor membre ale Uniunii Europene pot lua decizia de a utiliza acest medicament.

România are în protocolul de tratament folosirea anticorpilor monoclonali în maximum trei zile de la debutul simptomelor. Acestea sunt cele mai avansate tratamente în acest moment.

În continuare, oamenii de știință fac cercetări în scopul găsirii unui tratament împotriva noului coronavirus.

Până acum, tot ce s-a folosit în lupta cu COVID-19 au fost medicamente concepute pentru alte afecţiuni şi care au fost testate în ultimul an şi jumătate pentru bolnavii de COVID-19.

În ceea ce privește noile tratamente pentru COVID-19, Comisia Europeană a promis că va investi în acestea și că, până la toamnă, vom avea trei noi medicamente, posibil cinci până la sfârşitul anului.

De asemenea, noile medicamente ar trebui să îi ajute şi pe cei care au simtome de COVID-19 pe termen lung.

166
Tagurile:
România, COVID-19
Biserica Neagră din Brașov

După vaccinarea pe mici, România trece la vaccinarea în altarul bisericii

359
(reînnoit 18:41 17.06.2021)
Un centru de vaccinare va fi amenajat începând de luni, 21 iunie, în Biserica Neagră din Brașov, chiar în altarul lăcașului

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. România va ajunge din nou în presa internațională după ce a organizat vaccinarea-vampirizare la Castelul Bran și după ce, la Obor, în Capitala țării, s-au dat mici gratis contra vaccinare.

Acum, vaccinarea se va muta într-o biserică-monument, deși România a închis temporar 11 centre de vaccinare tocmai pentru că nu mai există interes.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Brașov, conduse de un primar USR/PLUS, de luni, în Biserica Neagră, se va desfășura între orele 10.00 și 19.00 cel de al nouălea eveniment din cadrul campaniei „Liber la vaccinare, liber la viață!“.

Conform Primăriei Brașov, Biserica Neagră este prima din România care își deschide porțile pentru a se amenaja un centru de vaccinare mobil în interiorul clădirii. Pentru USR o fi motiv de laudă, pentru credincioși însă totul este o blasfemie!

„Centrul de vaccinare va fi amenajat aici în altarul Bisericii Negre și, important este de știut, că cei care vin să se vaccineze pot vizita luni Biserica Neagră și pot asista pe parcursul întregii zile la concerte de orgă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Persoanele care se vaccinează vor avea acces gratuit să viziteze Biserica Neagră, iar cantori organiști din bisericile brașovene de diferite confesiuni, precum și studenți ai Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov, vor oferi un maraton al muzicii de orgă, care să acompanieze acțiunea de vaccinare pe durata întregului eveniment.

În cadrul acestui eveniment, vaccinarea se face fără programare, la alegere, cu unul dintre cele două vaccinuri produse de Pfizer și Johnson&Johnson.

359
Tagurile:
vaccinare, Biserica, România
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

Sănătatea mintală: La cine puteți adresa dacă aveți nevoie de ajutor

69
(reînnoit 16:54 17.06.2021)
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", coordonatoarea Centrului Comunitar de Sănătate Mintală Asociația Medicală Teritorială Buiucani Lucia Carp a explicat care sunt pașii pe care trebuie să-i întreprindă o persoană care trece printr-o suferință emoțională.
Sănătatea mintală: La cine vă puteți adresa dacă aveți nevoie de ajutor

Persoanele care simt o stare de neliniște sufletească, sunt în depresie sau ajung să aibă chiar și gânduri suicidare, trebuie să se adreseze primordial la un specialist pentru a evita ulterioarele consecințe negative. Primul pas este să-i comunice medicului de familie despre starea prin care trec și să înțeleagă că nu sunt singuri în fața problemelor.

"Comportamentul suicidar este precedat de stările depresiv anxioase. Este important să vă adresați cât mai curând medicului de familie, care va aprecia starea dumneavoastră la nivel de medicină primară și, în funcție de severitatea simptomelor, va prescrie un tratament ușor la domiciliu sau în cazul stabilirii unei grad de severitate moderat, vă va direcționa la Centrul Comunitar de Sănătate Mintală", a explicat Lucia Carp.

Potrivit interlocutoarei, în municipiul Chișinău sunt cinci Centre Comunitare, iar pe întreg teritoriul țării – aproximativ 40 de instituții cu acest profil.

"În urma unei examinări mai minuțioase de către psihiatru, sunt stabilite terapiile pe care le va urma persoana. Tratamentul constă din psihoterapie (în cazuri ușoare și medii) sau psihoterapie și tratament medicamentos - în cazuri mai grave. Tratamentul ar putea dura de la 7 la 10 luni, lucru despre care trebuie informat pacientul de la bun început", a precizat specialistul.

Este important de menționat că persoanele asigurate nu trebuie să achite pentru tratament, medicamentele prescrise fiind compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

69
Tagurile:
Ajutor, Sănătate

Загрузка...
Comisia Electorală Centrală din Rusia

Alegerile parlamentare din Rusia se vor desfășura trei zile

4
Alegerile parlamentare din Rusia se vor desfășura trei zile, potrivit unei decizii a Comisiei Electorale Centrale.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Alegerile pentru Duma de Stat și alte alegeri se vor desfășura trei zile – 17, 18 și 19 septembrie, potrivit deciziei Comisiei Electorale Centrale din Rusia.

A se desfășura alegerile pentru Duma de Stat a Adunării Federale a Rusiei, legislatura a opta, precum și alte alegeri, referendumuri, programate pentru 19 septembrie 2021 în decurs de trei zile succesive – 17, 18, 19 septembrie 2021, se spune în decizia CEC, adoptată vineri.

Joi, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul de stabilire a datei alegerilor în Duma de Stat pe 19 septembrie.

4
Tagurile:
Rusia, alegeri
Tematic
Dilema ruso-europeană a Moldovei: Ce cale trebuie să urmeze țara după alegeri?
Localitățile unde vor avea loc alegeri locale parțiale
PSD amenință puterea cu alegeri anticipate

Загрузка...