Alexandru Rafila

Rafila, despre pandemia COVID în România - iată ce ne așteaptă la toamnă

197
Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că este posibil ca în toamna acestui an să avem parte de un al treilea val al pandemiei de coronavirus, după ce, pe timpul verii, s-ar înregistra un număr scăzut de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

BUCUREȘTI, 25 mai – Sputnik. Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, este de părere că în 2021 s-ar putea repeta scenariul de anul trecut, când, pe perioada verii, cazurile de îmbolnăviri cu noul coronavirus au scăzut, însă au cunoscut o creștere mare o dată cu venirea toamnei.

Spre deosebire de 2020, cifrele care arată numărul de îmbolnăviri sunt mult mai mici. Motivul îl reprezintă faptul că populația s-a imunizat, spune Alexandru Rafila.

Și aceasta în condițiile în care România nu este printre țările cu un procent important de persoane vaccinate împotriva noului coronavirus.

Până în momentul de față, a completat reprezentantul României la OMS, în România s-au vaccinat în jur de 4 milioane și ceva de persoane, față de Franța care are 30 de milioane din cele 60, adică jumătate din populație a fost deja imunizată.

”În mod evident trebuie să ne pregătim şi să continuăm campania de vaccinare până în toamnă şi dacă se va atinge acel prag psihologic de 10 milioane cu atât mai bine, dar din ce văd eu nu cred că aderenţa la vaccinare nu va fi extraordinară în continuare, dacă nu se găsesc noi căi de comunicare, de atragere a oamenilor să se vaccineze, mai ales în mediul rural”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit antena3.ro.

În opinia sa, apariția unui al treilea val al pandemiei de coronavirus este posibilă, Rafila neexcluzând mutațiile pe care virusul le-ar putea suferi. De asemenea, a subliniat că este foarte important ca populația din mediul rural să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Va exista o a treia doză de vaccin anti COVID-19? Rafila a explicat că în prezent nu există nici o recomandare de la nivelul Centrului European pentru Controlul Bolilor pentru a treia doză și nu se exclude necesitatea în timp, dar că în momentul de față nu se pune această problemă.

Potrivit ultimei informări a autorităților, din 27 decembrie 2020 și până ieri, 24 mai 2021 s-a administrat un număr total de 7386171 de doze de vaccin anti COVID-19, la un număr de 4159349 de persoane, dintre care 932509 persoane vaccinate cu 1 doză și 3226831 persoane vaccinate cu 2 doze.

Grupul de Comunicare Strategică anunța ieri, 24 mai 2021, înregistrarea a 230 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri ce nu au mai avut anterior un test pozitiv.

197
Tagurile:
COVID-19, România, Toamnă, coronavirus, Pandemie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
Vaccinul Sputnik V

Expert: Sputnik V protejează cel puțin o jumătate de an

68
(reînnoit 17:17 22.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o imunitate sigură pentru cel puțin o perioadă de o jumătate de an, a declarat expertul Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V oferă o protecție împotriva coronavirusului pentru șase luni, a declarat șeful Laboratorului mecanismelor de variabilitate a populației microorganismelor patogene a Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

“Dispunem de suficiente date care arată că în decurs de jumătate de an imunitatea la sigur se menține, iar pentru a o actualiza către o nouă ascensiune epidemiologică, e nevoie de o revaccinare”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube Soloviov LIVE.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Ministerul Sănătății a elaborate anumite abordări pentru revaccinarea populației de coronavirus: în perioada de vârf, fiecare șase luni, în celelalte perioade – odată pe an.

Vaccinul poate fi administrat în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Preparatul a primit numele de “Sputnik V”.

Ulterior a apărut vaccinurile EpiVacCorona, a centrului Vector și CoviVac, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin – Sputnik Light.

68
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Autorizarea din partea UE a vaccinului rusesc Sputnik V, amânată cu câteva luni
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău
Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute

Загрузка...
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța

Coronavirusul poate provoca un șir de boli foarte grave specialist

112
(reînnoit 14:38 21.06.2021)
Infectarea cu coronavirus poate fi un factor care să declanșeze apariția mai multor boli autoimune, consideră specialiștii.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Coronavirusul poate provoca artrită, lupus și polimiozită. Despre acest lucru a comunicat Aliona Zagrebneva, reumatolog principal în cadrul Departamentului de Sănătate din Moscova.

"Tot ce ține de bolile autoimune - știm multe despre ele, însă nimic concret. Evident, o infecție, în special una virală, inclusiv coronavirusul, poate fi factor declanșator", a menționat medicul.

Potrivit specialistului, acum medicii observă la pacienți apariția bolilor articulare după ce au suportat COVID-19, iar acest lucru se întâmplă atât în cazul unor forme severe a bolii, cât și în cazul unora ușoare, scrie RIA Novosti.

„Vedem o creștere întârziată cu una, trei, șase luni - debutul bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, lupus eritematos sistemic, polimiozită”, a adăugat Zagrebneva.

Ea a îndemnat oamenii să se vaccineze pentru a evita consecințele grave ale coronavirusului.

 

112
Tagurile:
coronavirus

Загрузка...
Metalurgia

Oamenii de știință ruși creează un aliaj unic pentru transporturile aeriene și feroviare