Vaccinare în România

Cum se pot vaccina în vama Nădlac II moldovenii

55
(reînnoit 13:16 24.05.2021)
Coordonatorul campaniei de vaccinare pentru județul Arad, medicul Mihaela Câtu, a explicat în ce condiții se pot vaccina cu seruri împotriva COVID-19 moldovenii care au cetățenie română la noul centru care se va construi în vama Nădlac II.

BUCUREȘTI, 24 mai – Sputnik. Premieră în România: la Nădla II – Arad se va deschide primul centru de vaccinare anti COVID-19 a diasporei în vamă.

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Departamentul pentru românii de pretutindeni, Oana Ursache.

Oficialul spune că urmează să fie amplasate containere speciale, dotate cu aer condiționat.

Motivul amplasării centrului de vaccinare în vama Nădlac II îl reprezintă faptul că acesta este cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei, informează Sputnik.

Centrul de vaccinare va fi amplasat înainte de intrarea în vamă. De asemenea, secretarul de stat și-a exprimat speranța că instituțiile vor face eforturi să îl amplaseze și să îl facă operațional într-un timp cât mai scurt.

Vor putea fi vaccinați și cetățenii moldoveni care au cetățenie română în acest nou centru?

La această întrebare a răspuns medicul Mihaela Câtu, coordonatorul campaniei de vaccinare pentru județul Arad.

”Da, cu un act de identitate valid. Se vaccinează la punctul de trecere a frontierei – se vor vaccina, pentru că încă nu este deschis centrul – toți cetățenii membrii UE cu act de identitate valid sau toți cetățenii români, bineînțeles”, a explicat medicul.

Referitor la o dată când s-ar putea deschide acest centru, medicul a precizat că nu poate oferi informații, întrucât Direcția de Sănătate Publică unde lucrează așteaptă ca reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență să vină cu containerele speciale pentru vaccinare.

55
Tagurile:
România, Vaccinare
Vaccinul Sputnik V

Expert: Sputnik V protejează cel puțin o jumătate de an

68
(reînnoit 17:17 22.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o imunitate sigură pentru cel puțin o perioadă de o jumătate de an, a declarat expertul Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V oferă o protecție împotriva coronavirusului pentru șase luni, a declarat șeful Laboratorului mecanismelor de variabilitate a populației microorganismelor patogene a Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

“Dispunem de suficiente date care arată că în decurs de jumătate de an imunitatea la sigur se menține, iar pentru a o actualiza către o nouă ascensiune epidemiologică, e nevoie de o revaccinare”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube Soloviov LIVE.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Ministerul Sănătății a elaborate anumite abordări pentru revaccinarea populației de coronavirus: în perioada de vârf, fiecare șase luni, în celelalte perioade – odată pe an.

Vaccinul poate fi administrat în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Preparatul a primit numele de “Sputnik V”.

Ulterior a apărut vaccinurile EpiVacCorona, a centrului Vector și CoviVac, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin – Sputnik Light.

68
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Autorizarea din partea UE a vaccinului rusesc Sputnik V, amânată cu câteva luni
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău
Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute

Загрузка...
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța

Coronavirusul poate provoca un șir de boli foarte grave specialist

112
(reînnoit 14:38 21.06.2021)
Infectarea cu coronavirus poate fi un factor care să declanșeze apariția mai multor boli autoimune, consideră specialiștii.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Coronavirusul poate provoca artrită, lupus și polimiozită. Despre acest lucru a comunicat Aliona Zagrebneva, reumatolog principal în cadrul Departamentului de Sănătate din Moscova.

"Tot ce ține de bolile autoimune - știm multe despre ele, însă nimic concret. Evident, o infecție, în special una virală, inclusiv coronavirusul, poate fi factor declanșator", a menționat medicul.

Potrivit specialistului, acum medicii observă la pacienți apariția bolilor articulare după ce au suportat COVID-19, iar acest lucru se întâmplă atât în cazul unor forme severe a bolii, cât și în cazul unora ușoare, scrie RIA Novosti.

„Vedem o creștere întârziată cu una, trei, șase luni - debutul bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, lupus eritematos sistemic, polimiozită”, a adăugat Zagrebneva.

Ea a îndemnat oamenii să se vaccineze pentru a evita consecințele grave ale coronavirusului.

 

112
Tagurile:
coronavirus

Загрузка...
Aleksandar Vulin (File)

Serbia: „Vom rămâne neutri militar” - poziția Serbiei cu privire la NATO, neschimbată