Poliţia de Frontieră Română, vama Nădlac

Premieră în România: centru de vaccinare anti-COVID în vamă

120
Secretarul de stat în Departamentul pentru românii de pretutindeni, Oana Ursache, a anunțat că se va deschide primul centru de vaccinare a diasporei într-o vamă. Acest lucru se va face la Nădlac II – Arad.

BUCUREȘTI, 24 mai – Sputnik. Premieră în România: la Nădlac II – Arad se va deschide primul centru de vaccinare anti COVID-19 a diasporei în vamă.

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Departamentul pentru românii de pretutindeni, Oana Ursache.

Oficialul spune că urmează să fie amplasate containere speciale, dotate cu aer condiționat.

Motivul amplasării centrului de vaccinare în vama Nădlac II îl reprezintă faptul că acesta este cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei.

Spre exemplu, în ultimele 24 de ore, de sâmbătă până duminică, 23 mai 2021, au trecut prin acest punct al frontierei 4000 de români care s-au întors acasă și, din lipsă de informare, 600 dintre ei au primit carantinare obligatorie, ceea ce a creat nemulțumiri.

Ursache subliniază că autoritățile au de făcut o campanie de informare masivă și că s-a început demersul de înfiinţare a acestor centre în aeroporturi şi în vămi.

”DSP Arad (Direcția de Sănătate Publică Arad – nota Georgiana Arsene) a avut o iniţiativă proprie, nu neapărat a noastră, am înţeles că au deja containerele speciale (pentru vaccinare) la Timişoara, sunt dotate cu aer condiţionat şi aşteaptă să fie transportate în vamă”, a explicat Oana Ursache, potrivit agerpres.ro.

Ea a precizat că centrul de vaccinare va fi amplasat înainte de intrarea în vamă. De asemenea, secretarul de stat și-a exprimat speranța că instituțiile vor face eforturi să îl amplaseze și să îl facă operațional într-un timp cât mai scurt.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrului Electronic Național al Vaccinărilor care ține evidența vaccinărilor, situația de ieri, 23 mai 2021 arată că numărul total de doze administrate, începând cu data de 27 decembrie 2020 este de 7328556, la un număr de 4136319 persoane.

Dintre acestea, 944082 sunt vaccinate cu o doză, iar restul cu 2 doze de vaccin anti COVID-19.

120
Tagurile:
Vamă, COVID-19, Vaccinare, România
Vaccinul Sputnik V

Expert: Sputnik V protejează cel puțin o jumătate de an

68
(reînnoit 17:17 22.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o imunitate sigură pentru cel puțin o perioadă de o jumătate de an, a declarat expertul Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V oferă o protecție împotriva coronavirusului pentru șase luni, a declarat șeful Laboratorului mecanismelor de variabilitate a populației microorganismelor patogene a Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

“Dispunem de suficiente date care arată că în decurs de jumătate de an imunitatea la sigur se menține, iar pentru a o actualiza către o nouă ascensiune epidemiologică, e nevoie de o revaccinare”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube Soloviov LIVE.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Ministerul Sănătății a elaborate anumite abordări pentru revaccinarea populației de coronavirus: în perioada de vârf, fiecare șase luni, în celelalte perioade – odată pe an.

Vaccinul poate fi administrat în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Preparatul a primit numele de “Sputnik V”.

Ulterior a apărut vaccinurile EpiVacCorona, a centrului Vector și CoviVac, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin – Sputnik Light.

68
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Autorizarea din partea UE a vaccinului rusesc Sputnik V, amânată cu câteva luni
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău
Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute

Загрузка...
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța

Coronavirusul poate provoca un șir de boli foarte grave specialist

112
(reînnoit 14:38 21.06.2021)
Infectarea cu coronavirus poate fi un factor care să declanșeze apariția mai multor boli autoimune, consideră specialiștii.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Coronavirusul poate provoca artrită, lupus și polimiozită. Despre acest lucru a comunicat Aliona Zagrebneva, reumatolog principal în cadrul Departamentului de Sănătate din Moscova.

"Tot ce ține de bolile autoimune - știm multe despre ele, însă nimic concret. Evident, o infecție, în special una virală, inclusiv coronavirusul, poate fi factor declanșator", a menționat medicul.

Potrivit specialistului, acum medicii observă la pacienți apariția bolilor articulare după ce au suportat COVID-19, iar acest lucru se întâmplă atât în cazul unor forme severe a bolii, cât și în cazul unora ușoare, scrie RIA Novosti.

„Vedem o creștere întârziată cu una, trei, șase luni - debutul bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, lupus eritematos sistemic, polimiozită”, a adăugat Zagrebneva.

Ea a îndemnat oamenii să se vaccineze pentru a evita consecințele grave ale coronavirusului.

 

112
Tagurile:
coronavirus

Загрузка...
Metalurgia

Oamenii de știință ruși creează un aliaj unic pentru transporturile aeriene și feroviare