Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța

Din ce cauză a ajuns tulpina indiană de Covid 19 în România

201
Caz unic în România: tulpina indiană de Covid 19 s-a răspândit în țară după ce contacții din avion ai cetățenilor indieni infectați nu au fost identificaţi la timp.

BUCUREȘTI, 23 mai – Sputnik. Situație unică prin care tulpina periculoasă de Covid 19 a ajuns în România. Și anume, contacţii din avioanele care i-au adus in ţară pe muncitorii indieni depistați cu diferite tulpini de Sars-Cov-2, inclusiv cu cea care a provocat situația dramatică din India, nu au fost identificaţi la timp pentru a izola răspândirea virusului.

Astfel, reprezentanții Institutului de Sănătate Publică au motivat că au aflat de cele două zboruri prea târziu, când nu se mai justifica identificarea contacţilor. Responsabil ar fi reprezentanții firmelor la care sunt angajaţi cetăţenii indieni care nu au furnizat în timp util autorităţilor din România informaţii despre cele două curse aeriene, persoana care trebuia să trimită informațiile fiind bolnavă.

În a doua jumătate a lunii aprilie, în Capitală au venit 39 de cetăţeni indieni angajaţi la două firme din Popești-Leordeni cu acelaşi administrator.

Cetățenii indieni respectivi, care au avut test negativ la plecarea din ţara de origine, au intrat în izolare timp de 5 zile imediat ce au ajuns în România, conform unei proceduri a firmei care i-a adus în țară.

Doar că testele rapide antigen ale cetăţenilor veniţi din India au ieşit pozitive după această perioadă, conform şefului DSP Ilfov, Teodor Gabriel Negulescu, iar mulţi dintre ei au fost internaţi în două spitale din Capitală: Spitalul Victor Babeş şi Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş.

Şeful DSP Ilfov a anunțat Institutul Naţional de Sănătate Publică să identifice locurile unde au stat în avion cetăţenii indieni şi să stabilească din ce judeţe sunt cei care au intrat în contact cu ei.

INSP spune că abia în 5 mai a primit informaţii despre cursele cu care aceştia au sosit. La acel moment, însă, perioada maximă de incubaţie a bolii era deja depăşită, aşa că nu s-a mai justificat identificarea contacţilor din cele două avioane.

201
Tagurile:
COVID-19, România
Tematic
Spania: un oraș de coastă testează deschdierea vieții de noapte cu teste rapide de Covid
42% dintre ruși nu doresc să se vaccineze anti-Covid-19 „în nicio circumstanță”
Militarii britanici care nu vor să primească vaccinul anti-covid vor fi „disciplinaţi”
Biserica Neagră din Brașov

După vaccinarea pe mici, România trece la vaccinarea în altarul bisericii

491
(reînnoit 18:41 17.06.2021)
Un centru de vaccinare va fi amenajat începând de luni, 21 iunie, în Biserica Neagră din Brașov, chiar în altarul lăcașului

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. România va ajunge din nou în presa internațională după ce a organizat vaccinarea-vampirizare la Castelul Bran și după ce, la Obor, în Capitala țării, s-au dat mici gratis contra vaccinare.

Acum, vaccinarea se va muta într-o biserică-monument, deși România a închis temporar 11 centre de vaccinare tocmai pentru că nu mai există interes.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Brașov, conduse de un primar USR/PLUS, de luni, în Biserica Neagră, se va desfășura între orele 10.00 și 19.00 cel de al nouălea eveniment din cadrul campaniei „Liber la vaccinare, liber la viață!“.

Conform Primăriei Brașov, Biserica Neagră este prima din România care își deschide porțile pentru a se amenaja un centru de vaccinare mobil în interiorul clădirii. Pentru USR o fi motiv de laudă, pentru credincioși însă totul este o blasfemie!

„Centrul de vaccinare va fi amenajat aici în altarul Bisericii Negre și, important este de știut, că cei care vin să se vaccineze pot vizita luni Biserica Neagră și pot asista pe parcursul întregii zile la concerte de orgă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Persoanele care se vaccinează vor avea acces gratuit să viziteze Biserica Neagră, iar cantori organiști din bisericile brașovene de diferite confesiuni, precum și studenți ai Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov, vor oferi un maraton al muzicii de orgă, care să acompanieze acțiunea de vaccinare pe durata întregului eveniment.

În cadrul acestui eveniment, vaccinarea se face fără programare, la alegere, cu unul dintre cele două vaccinuri produse de Pfizer și Johnson&Johnson.

491
Tagurile:
vaccinare, Biserica, România
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

Sănătatea mintală: La cine puteți adresa dacă aveți nevoie de ajutor

78
(reînnoit 16:54 17.06.2021)
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", coordonatoarea Centrului Comunitar de Sănătate Mintală Asociația Medicală Teritorială Buiucani Lucia Carp a explicat care sunt pașii pe care trebuie să-i întreprindă o persoană care trece printr-o suferință emoțională.
Sănătatea mintală: La cine vă puteți adresa dacă aveți nevoie de ajutor

Persoanele care simt o stare de neliniște sufletească, sunt în depresie sau ajung să aibă chiar și gânduri suicidare, trebuie să se adreseze primordial la un specialist pentru a evita ulterioarele consecințe negative. Primul pas este să-i comunice medicului de familie despre starea prin care trec și să înțeleagă că nu sunt singuri în fața problemelor.

"Comportamentul suicidar este precedat de stările depresiv anxioase. Este important să vă adresați cât mai curând medicului de familie, care va aprecia starea dumneavoastră la nivel de medicină primară și, în funcție de severitatea simptomelor, va prescrie un tratament ușor la domiciliu sau în cazul stabilirii unei grad de severitate moderat, vă va direcționa la Centrul Comunitar de Sănătate Mintală", a explicat Lucia Carp.

Potrivit interlocutoarei, în municipiul Chișinău sunt cinci Centre Comunitare, iar pe întreg teritoriul țării – aproximativ 40 de instituții cu acest profil.

"În urma unei examinări mai minuțioase de către psihiatru, sunt stabilite terapiile pe care le va urma persoana. Tratamentul constă din psihoterapie (în cazuri ușoare și medii) sau psihoterapie și tratament medicamentos - în cazuri mai grave. Tratamentul ar putea dura de la 7 la 10 luni, lucru despre care trebuie informat pacientul de la bun început", a precizat specialistul.

Este important de menționat că persoanele asigurate nu trebuie să achite pentru tratament, medicamentele prescrise fiind compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

78
Tagurile:
Ajutor, Sănătate

Загрузка...
Mahmud Ahmadinejad

Ahmadinejad: Cum poate Iranul neutraliza sancțiunile Occidentului