Centru de vaccinare în București

Fenomen: un român vrea și a 4-a doză de vaccin anti COVID

113
(reînnoit 19:44 22.05.2021)
Bărbatul din Botoșani care s-a prezentat la un centru de vaccinare unde a primit cea de-a treia doză de vaccin Pfizer spune acum că dorete și cea de-a patra doză de ser. De ce face asta.

BUCUREȘTI, 19 mai – Sputnik. În timp ce mulți români încă se gândesc dacă să se vaccineze împotriva noului coronaviru, un bărbat de 49 de ani din orașul Dorohoi, județul Botoșani este deja la a treia doză de ser Pfizer.

Nu s-a schimbat în vreun fel modul de administrare al vaccinului, ci bărbatul s-a prezentat la un centru de vaccinare unde a primit cea de-a treia doză.

Cum a fost posibil acest lucru? Răspunsul a fost dat chiar de către coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță.

Acesta a declarat că în cazul bărbatului nu s-a scanat anterior cartea de identitate, pentru a se vedea dacă persoana fusese sau nu vaccinată.

Gheorghiță a adăugat că este posibil ca personalul din centrul de vaccinare să fi crezut spusele bărbatului care susținea că nu este vaccinat.

Oricum, este primul caz de acest fel din România, potrivit spuselor lui Valeriu Gheorghiță.

Diretorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Monica Adăscăliței, spune că în acest caz a fost demarată o anchetă în scopul stabilirii cu exactitate a firului evenimentelor și a vinovaților.

”Era extrem de aglomerat, erau buletinele în zona de registratură, posibil ca aici să fie scăparea, o să vedem la finalul anchetei, drept pentru care pacientul s-a îndreptat către zona unde se făcea vaccinul” a explicat Adăscăliței, potrivit botoaneanul.ro.

Bărbatul spune că, după a treia doză de vaccin, a observat o îmbunătățire a vederii, așa că acum cere și a patra doză de vaccin.

”Vederea era mai în ceață, picioarele mă mai lăsau, dar acum sunt mai bine. De asta am cerut și a patra doză”, a declarat bărbatul.

Omul este cercetat de polițiști, care au întocmit un dosar penal pentru fals în declarații.

 

 

 

 

 

 

113
Tagurile:
Pfizer, Român, România, vaccin
Biserica Neagră din Brașov

După vaccinarea pe mici, România trece la vaccinarea în altarul bisericii

470
(reînnoit 18:41 17.06.2021)
Un centru de vaccinare va fi amenajat începând de luni, 21 iunie, în Biserica Neagră din Brașov, chiar în altarul lăcașului

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. România va ajunge din nou în presa internațională după ce a organizat vaccinarea-vampirizare la Castelul Bran și după ce, la Obor, în Capitala țării, s-au dat mici gratis contra vaccinare.

Acum, vaccinarea se va muta într-o biserică-monument, deși România a închis temporar 11 centre de vaccinare tocmai pentru că nu mai există interes.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Brașov, conduse de un primar USR/PLUS, de luni, în Biserica Neagră, se va desfășura între orele 10.00 și 19.00 cel de al nouălea eveniment din cadrul campaniei „Liber la vaccinare, liber la viață!“.

Conform Primăriei Brașov, Biserica Neagră este prima din România care își deschide porțile pentru a se amenaja un centru de vaccinare mobil în interiorul clădirii. Pentru USR o fi motiv de laudă, pentru credincioși însă totul este o blasfemie!

„Centrul de vaccinare va fi amenajat aici în altarul Bisericii Negre și, important este de știut, că cei care vin să se vaccineze pot vizita luni Biserica Neagră și pot asista pe parcursul întregii zile la concerte de orgă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Persoanele care se vaccinează vor avea acces gratuit să viziteze Biserica Neagră, iar cantori organiști din bisericile brașovene de diferite confesiuni, precum și studenți ai Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov, vor oferi un maraton al muzicii de orgă, care să acompanieze acțiunea de vaccinare pe durata întregului eveniment.

În cadrul acestui eveniment, vaccinarea se face fără programare, la alegere, cu unul dintre cele două vaccinuri produse de Pfizer și Johnson&Johnson.

470
Tagurile:
vaccinare, Biserica, România
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

Sănătatea mintală: La cine puteți adresa dacă aveți nevoie de ajutor

74
(reînnoit 16:54 17.06.2021)
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", coordonatoarea Centrului Comunitar de Sănătate Mintală Asociația Medicală Teritorială Buiucani Lucia Carp a explicat care sunt pașii pe care trebuie să-i întreprindă o persoană care trece printr-o suferință emoțională.
Sănătatea mintală: La cine vă puteți adresa dacă aveți nevoie de ajutor

Persoanele care simt o stare de neliniște sufletească, sunt în depresie sau ajung să aibă chiar și gânduri suicidare, trebuie să se adreseze primordial la un specialist pentru a evita ulterioarele consecințe negative. Primul pas este să-i comunice medicului de familie despre starea prin care trec și să înțeleagă că nu sunt singuri în fața problemelor.

"Comportamentul suicidar este precedat de stările depresiv anxioase. Este important să vă adresați cât mai curând medicului de familie, care va aprecia starea dumneavoastră la nivel de medicină primară și, în funcție de severitatea simptomelor, va prescrie un tratament ușor la domiciliu sau în cazul stabilirii unei grad de severitate moderat, vă va direcționa la Centrul Comunitar de Sănătate Mintală", a explicat Lucia Carp.

Potrivit interlocutoarei, în municipiul Chișinău sunt cinci Centre Comunitare, iar pe întreg teritoriul țării – aproximativ 40 de instituții cu acest profil.

"În urma unei examinări mai minuțioase de către psihiatru, sunt stabilite terapiile pe care le va urma persoana. Tratamentul constă din psihoterapie (în cazuri ușoare și medii) sau psihoterapie și tratament medicamentos - în cazuri mai grave. Tratamentul ar putea dura de la 7 la 10 luni, lucru despre care trebuie informat pacientul de la bun început", a precizat specialistul.

Este important de menționat că persoanele asigurate nu trebuie să achite pentru tratament, medicamentele prescrise fiind compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

74
Tagurile:
Ajutor, Sănătate

Загрузка...

Canicula îi adună pe berlinezi la lacul Krumme Lanke

0
Un număr mare de berlinezi s-au adunat vineri la lacul Krumme Lanke din sud-vestul Berlinului, în timp ce temperatura aerului a ajuns la 34 de grade Celsius a două zi consecutiv.

Oamenii pot fi observați înotând, jucându-se cu mingea în lac.

Primul val de căldură al verii germane a atins apogeul joi, cu temperaturi de până la 37 Celsius (98,6 Fahrenheit) în părți ale țării. Unda de căldură timpurie este cauzată de vânturile sahariene care vin peste vestul Mediteranei către coastele germane.

De obicei, cea mai fierbinte perioadă a verii în Germania este între mijlocul lunii iulie și mijlocul lunii august, în așa-numitele „zile ale câinilor”.

0

Загрузка...