Pacienți internați cu diagnostic COVID-19

Medicii anesteziști nu se relaxează: care este motivul

69
(reînnoit 19:49 22.05.2021)
Situație interesantă în România, acolo unde criza paturilor de la Anestezie Terapie Intensivă a fost depășită, ca urmare a diminuării numărului de pacienți cu COVID-19 sau a celor dependenți de oxigen a scăzut la jumătate: medicii rămân încă în alertă.

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Rapoartele zilnice ale Grupului de Comunicare Strategică ne indică faptul că numărul pacienților infectați cu noul coronavirus internați la Anestezie Terapie Intensivă cunoaște o scădere.

Spitalele au început să primească și să trateze pacienți și cu alte afecțiuni, însă oamenii din sistemul sanitar se pregătesc pentru un al patrulea val al pandemiei. Din acest motiv, nu se renunță la circuitele separate făcute în spitale. De asemenea, nu vor fi mutate paturile de la Terapie Intensivă care pot primi pacienți în stare foarte gravă, dacă necesită transferul pe asemenea secții.

Un medic anestezist de la un spital din București a declarat, pentru ziare.com, că, acum o lună, în spitalele din Capitală erau foarte mulți pacienți gravi care staționau foarte mult în Unitățile de Primiri Urgențe. Acum, situația s-a schimbat, în senul că, dacă pacienții sunt pe secții și starea lor se agravează, sunt locuri la Terapie Intensivă.

Faptul că acum sunt locuri la Terapie Intensivă se datorează, spune medicul, absenței transferurilor de la spitalele din provincie către București.

De asemenea, în opinia sa, vaccinarea a avut o mare contribuție la scăderea numărului de pacienți la ATI.
Profesorul Dorin Sandesc, șeful Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Județean din Timișoara, spune că săptămâna aceasta numărul pacienților a scăzut simțitor și că reprezintă un motiv de bucurie.

Mesajul acestei perioade este, însă, unul care ne îndeamnă la echilibru, subliniind că există zone în lume în care există o recrudescență.

”Putem face pași importanți spre limanul normalității și a libertății dar trebuie să fim prudenți”, a punctat șeful Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Județean din Timișoara.


69
Tagurile:
Medici
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța

Coronavirusul poate provoca un șir de boli foarte grave specialist

76
(reînnoit 14:38 21.06.2021)
Infectarea cu coronavirus poate fi un factor care să declanșeze apariția mai multor boli autoimune, consideră specialiștii.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Coronavirusul poate provoca artrită, lupus și polimiozită. Despre acest lucru a comunicat Aliona Zagrebneva, reumatolog principal în cadrul Departamentului de Sănătate din Moscova.

"Tot ce ține de bolile autoimune - știm multe despre ele, însă nimic concret. Evident, o infecție, în special una virală, inclusiv coronavirusul, poate fi factor declanșator", a menționat medicul.

Potrivit specialistului, acum medicii observă la pacienți apariția bolilor articulare după ce au suportat COVID-19, iar acest lucru se întâmplă atât în cazul unor forme severe a bolii, cât și în cazul unora ușoare, scrie RIA Novosti.

„Vedem o creștere întârziată cu una, trei, șase luni - debutul bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, lupus eritematos sistemic, polimiozită”, a adăugat Zagrebneva.

Ea a îndemnat oamenii să se vaccineze pentru a evita consecințele grave ale coronavirusului.

 

76
Tagurile:
coronavirus

Загрузка...
Vaccinare în București la Obor: Acțiunea „mici pentru vaccin”

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta

380
Șeful Centrului ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg , a făcut câteva recomandări persoanelor care au decis să se vaccineze pe parcursul sezonului cald.

Directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie numit după Gamaleya Alexander Ginzburg i-a sfătuit pe cei care sunt vaccinați împotriva coronavirusului să evite supraîncălzirea pe vreme caldă.

„Pe timp de caniculă, supraîncălzirea, disconfortul și transpirația excesivă nu contribuie nu numai la vaccinare, ci și la starea generală a unei persoane”, a spus Ginzburg.

El a subliniat că toate persoanele care suferă de hipertensiune sau diabet trebuie să fie deosebit de precaute, scrie RT.

În același timp, el a menționat că nu există contraindicații pentru înotul în bazine după vaccinare, cu toate acestea, înotul îndelungat ar trebui evitat.

380

Загрузка...
TV-пульт

Un celebru serialul rus va fi difuzat și la Televiziunea Română

0
(reînnoit 18:26 21.06.2021)
Un serial rus de excepție, „Godunov”, lansat în 2019, va putea fi urmărit la postul TVR 1 începând cu 23 iunie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23:00

BUCUREȘTI,  21 iun – Sputnik. Producția „Godunov”, regizată de Timur Alpatov şi Alexei Andrianov, a fost cel mai popular serial al anului 2019 la televiziunea rusă și va putea fi urmărit la postul TVR 1 începând cu 23 iunie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23:00.

Considerată una dintre cele mai bune miniserii istorice realizate vreodată, „Godunov” a fost filmată în locurile în care au avut loc evenimentele, cu decoruri şi costume autentice.

Rolul principal este interpretat de Serghei Bezrukov, fost director artistic al Teatrului Dramatic din Moscova. Alături de el, din distribuţie fac parte Aleksandra Nikiforova, Svetlana Hodcenkova şi Andrei Merzlikin.

Drama istorică îl are în centru pe ţarul rus Boris Fiodorovici Godunov şi are la bază romanul „Naufragiu pe insula speranţei” al lui Konstantin Badigin din 1978.

Acţiunea are loc în secolul al XVI-lea. Rusia condusă de Ivan cel Groaznic, ai cărui ani de glorie au trecut, trăieşte vremuri tulburi, conspiraţii, răscoale şi invazii ale tătarilor. Moartea ţarului duce la instalarea pe tron a fiului său, care, fiind bolnav mintal, are nevoie de un regent. Aşa începe ascensiunea ambiţiosului Boris Godunov, fost membru al gărzii personale a lui Ivan şi căsătorit cu fiica acestuia. Întâi regent, apoi ţar încoronat de Adunarea Naţională, Godunov a fost cel care a pus capăt îndelungatei domnii a dinastiei Rurik, rămânând în istorie drept una dintre cele mai misterioase figuri politice ale Ţaratului Rusiei.

0
Tagurile:
Televiziune

Загрузка...