Vaccin administrat unui copil

Criză majoră de vaccinuri pentru copii în România (presă) - sunt în pericol?

102
Lipsa de vaccin pentru rujeolă, oreion, rubeolă și antitetanos a dus la producerea unei adevărate crize majore în România. Pe cine acuză medicii de familie pentru situația dificilă în care s-a ajuns.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. România se confruntă cu o criză majoră a vaccinurilor pentru copii, spun medicii de familie citați de realitatea.net.

Potrivit ursei citate, din cabinetele medicilor de familie lipsește vaccinul ROR, serul care apără contra a nu mai puțin de 3 boli. Este vorba despre rujeolă, oreion și rubeolă.

Din păcate, situația este mult mai gravă, deoarece nici vaccinul antitetanos nu mai poate fi administrat, scrie Realitatea.

În acest caz, medicii de familie acuză Ministerul Sănătății, precum și reprezentanții depozitelor de medicamente.

Facem precizarea că micuților din România le sunt administrate două doze de vaccin ROR. Prima se administrează la vârsta de un an iar cea de-a doua la cinci ani.

Medicul de familie Valeria Herdea se plânge de lipsa vaccinurilor. Ea a explicat că, în cabinetul său nu există tetraxim, NMR, adică vaccin pentru un an și cinci ani.

”Vorbesc de trivaccinuri rujeola-oreion-rubeolă, că tot ne-am confundat cu epidemie de rujeola; si nu avem vaccin tetraxim care este adresat vârstei de 6 ani și este o problemă”, spune medicul de familie potrivit sursei citate.

De ani buni, vaccinul antitetanos nu este disponibil în cabinetele medicilor de familie. De asemenea, vaccinul antitetanic, care le este administrat adulților în spitale, lipsește în mai multe unități sanitare.

Cei care au nevoie de el îl pot achiziționa, însă, din farmacii, la prețul de 70 de lei doza.

Cine are nevoie de vaccinul ROR?

Sunt puține categoriile de indivizi care nu au nevoie de vaccinul ROR. Astfel, de imunizarea cu acest ser au nevoie sugarii cu vârsta cuprinsă între 9-12 luni, persoanele cu vârsta de peste 12 luni, călătorii internaționali, femeile aflate la vârstă fertilă, angajații din sistemul medical.

De la introducerea vaccinului ROR(MMR), în anul 1988, numărul copiilor care au contractat aceste boli a scăzut la un nivel minim.

102
Tagurile:
Vaccinare, Copii
AstraZeneca

Anunț oficial: zeci de mii de vaccinuri AstraZeneca vor fi distruse în România

56
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că zeci de mii de vaccinuri AstraZeneca, care se apropie de expirare, vor fi distruse

BUCUREȘTI, 25 iun – Sputnik. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că România va distruge 35.000 de doze de vaccin AstraZeneca, al căror termen de expirare este 30 iunie.

Dar aceasta nu este singura decizie surprinzătoare, ea asociindu-se cu închiderea unui mare număr de centre de vaccinare după ce interesul populației pentru vaccinare a scăzut dramatic.

„Pe 30 iunie expiră 35.000 de doze de vaccin AstraZeneca. Probabil nu le vom putea folosi. Vor intra pe procedura de distrugere”, a declarat într-o conferință de presă medicul Valeriu Gheorghiță.

La sfârșitul săptămânii trecute, tot Valeriu Gheorghiță spunea că statul român va încerca să redistribuie sau să vândă aceste doze de vaccin care se apropie de expirare, adăugând că aceste doze trebuie să fie redistribuite fie la nivel european, fie să intre în mecanismul de revânzare sau de donație.

„Este etic și este firesc să beneficieze de vaccinuri cei care își doresc să se vaccineze, care au nevoie de ele și sunt țări terțe care nu au avut un acces atât de bun, atât de facil la vaccinuri cum a avut România, ca și celelalte țări europene, și tocmai de aceea este important să susținem și celelalte țări, pentru a egaliza accesul la vaccin”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Sunt cunoscute în acest sens ”donațiile” făcute către Republica Moldova, ca și încercarea Guvernului de la București de a vinde dozele de AstraZeneca tot în Republica Moldova.

Dar până la urmă România a rămas cu dozele de AstraZeneca nefolosite după ce efectele secundare și incidentele de tip trombotic au transformat AstraZeneca într-un vaccin nedorit de populație.

De altfel, România a cerut furnizorilor să îi trimită în iunie doar 2,6 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID, cu 4,5 milioane mai puține decât trebuia să primească conform planificării inițiale. Așadar, deși ar fi trebuit să primească 4 milioane de doze de la Pfizer în luna iunie, România a cerut să îi fie livrate doar 1,9 milioane. De asemenea, de la Moderna vor sosi 128 de mii de doze în loc de 835 de mii, iar de la AstraZeneca vor veni 167 de mii de doze.

De la Johnson&Johnson nu s-a cerut reducerea numărului de doze livrate, întrucât acest vaccin poate fi păstrat pentru 2 ani.

În total, România trebuia să primească în luna iunie 7 103 000 de doze și va primi doar 2 635 000.

O dată cu scăderea dramatică a interesului pentru vaccinare, 45 de centre de vaccinare și-au sistat activitatea, iar în 314 centre programul a fost redus de la 12 ore la 6 sau chiar la 4 ore. „Vom avea centre cu program închis 2-3 zile, pentru ca echipele sa vaccineze în mediul rural”, a precizat Valeriu Gheorghiță pe această temă.

Rata de vaccinare a ajuns la 45 la sută în București. Capitala care este urmată de municipiul Cluj-Napoca, cu o 41,9 la sută. Opt județe au peste 30% din proporția populației vaccinate.

În prezent, sunt active 797 de centre de vaccinare, însă numărul lor se va reduce în perioada următoare, pentru că atenția se va îndrepta către mediul rural.

56
Tagurile:
România, distrus, AstraZeneca, Vaccinuri

Загрузка...
Pfizer-BioNTech și Moderna

SUA publică un avertisment privind vaccinurile Pfizer și Moderna

138
În SUA, prospectele vaccinurilor Pfizer/BioNTech şi Moderna vor avea incluse și un avertisment privind inflamaţia cardiacă la adolescenţi şi tineri

BRUXELLES, 25 iun – Sputnik. Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite va include rapid un avertisment privind cazurile rare de inflamaţie cardiacă la adolescenţi şi adulţi tineri în prospectele vaccinurilor anti-Covid făcute de Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Această decizie a fost luată după ce un grup de consultanţi din cadrul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul bolilor a constatat că inflaţiile cardiace ale unor adolescenţi şi tineri adulţi au probabil legătură cu vaccinurile.

Pfizer, al cărui vaccin a fost autorizat în SUA pentru administrare de la vârsta de 12 ani, a afirmat într-un comunicat că ştie despre cazurile de miocardite şi pericardite apărute după vaccinarea cu vaccinul său, dar susține că profilul beneficii/risc ”rămâne pozitiv”.

Și Moderna a afirmat că știe despre informaţiile referitoare la cazurile de inflamaţie cardiacă şi că lucrează cu autorităţile de reglementare.

Autorităţi de reglementare din mai multe ţări au investigat dacă vaccinurile pentru Covid-19 ale Pfizer/BioNTech şi Moderna, care folosesc tehnologie ARNm, prezintă riscuri.

Potrivit CDC, pacienții cu inflamaţii cardiace după vaccinare se recuperează în general şi se simt bine.

Medicii şi spitalele au fost avertizaţi de către CDC să fie atenţi la simptomele de miocardite şi pericardite, iar avertismentul FDA va spori atenţia.

Numărul americanilor care primesc prima lor doză de vaccin COVID-19 a scăzut cu aproximativ 85% de când a atins un vârf la jumătatea lunii aprilie şi probabil că nu va îndeplini obiectivul preşedintelui Joe Biden ca până pe 4 iulie 70% dintre adulţi să fi primit cel puţin o doză de vaccin anti-Covid-19.

Numărul cazurilor de inflamaţie a inimii par a fi semnificativ mai mari în săptămâna de după a doua doză de vaccin şi la bărbaţi.

CDC a identificat 309 spitalizări din cauza inflamaţiei inimii la persoanele cu vârsta sub 30 de ani, dintre care 295 au fost externate.

Dr. Tom Shimabukuro, director adjunct al Biroului de siguranţă pentru imunizare al CDC, a declarat într-o prezentare că datele de la unul dintre sistemele de monitorizare a siguranţei agenţiei - Vaccine Safety Datalink (VSD) - sugerează o rată de 12,6 cazuri pe milion, în cele trei săptămâni de după a doua doză, la persoane cu vârste de la 12 la 39 de ani.

Conform datelor US Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), au fost observate 347 de cazuri de inflamaţie a inimii în săptămâna de după cea de-a doua doză de vaccin, la persoane de sex masculin cu vârsta cuprinsă între 12 şi 24.

Aşteptările erau de 12 sau chiar mai puţine cazuri pentru bărbaţii din acest interval de vârstă, bazat pe ratele de incidenţă ale populaţiei SUA, a arătat CDC.

Peste 138 de milioane de americani au fost până în prezent complet vaccinaţi cu unul dintre cele două vaccinuri ARNm, potrivit datelor CDC.

138
Tagurile:
Pfizer, vaccin, SUA

Загрузка...
Andrej Babiš

Premierul ceh: E foarte importantă menținerea relațiilor cu Rusia

18
(reînnoit 13:15 25.06.2021)
Premierul ceh, Andrej Babiš, consideră că pentru Uniunea Europeană este foarte importantă menținerea relațiilor cu Rusia.

BUCUREȘTI, 25 iun – Sputnik. E foarte importantă menținerea relațiilor dintre Uniunea Europeană și Rusia, a declarat premierul ceh, Andrej Babiš. Pentru realizarea acestui lucru, în opinia lui, este nevoie de un format adecvat.

“Nu consider necesar ca la masa de negocieri (…) să stea reprezentanții tuturor celor 27 de state membre UE. Trebuie să convenin între noi asupra subiectelor de dialog (...), iar nemijlocit negocierile să fie purtate, spre exemplu, președintele Franție, cancelarul Germaniei, președintele Consiliului UE și Comisia Europeană”, a declarat acesta pe marja summitului UE la Bruxelles.

Babiš a amintit despre aportul Moscovei la depășirea marilor crize internaționale.

“SUA poartă un dialog cu Rusia, de ce nu ar face-o și Uniunea Europeană? (...) Ea joacă un rol important în soluționarea diverselor probleme, cum ar fi cea din Siria. Trebuie să convenin asupra refacerii acestei țări (Siria n.r.), să elaborăm un plan similar planului Marshall, iar pentru acest lucru avem nevoie de Federația Rusă”, a conchis politicianul.

La mijlocul lunii aprilie, Cehia a acuzat serviciile rusești de organizarea unei explozii la un depozit de muniții din Vrbětice, în urma căreia au decedat două persoane. Moscova a declarat că pretențiile părții cehe sunt revoltătoare și lipsite de orice temei. Părțile au redus reciproc numărul angajaților misiunilor diplomatice acreditate. Rusia a inclus Cehia în lista statelor neprietene.

18
Tagurile:
Cehia
Tematic
Premierul ceh îndeamnă la o calmare a relațiilor cu Rusia
Kovesi nu se dezminte: premierul incomod al Cehiei, cercetat de Parchetul European
Dezastru în Cehia – o TORNADĂ a făcut peste 150 de victime! Imagini șocante!

Загрузка...